Нощен транспорт в София – повече сигурност, забавление и спестени пари

"Спаси София" събира подписка в подкрепа на инициативата
Обновена: 15 юли 2017 10:40 | 15 юли 2017 10:40,
64
Нощен транспорт в София – повече сигурност, забавление и спестени пари
Снимка: Facebook/ Спаси София

"Спаси София" предлага в София да се въведе нощен транспорт, тъй като столицата ни е един от последните европейски градове без такава услуга.

Организацията предлага седем линии да осигуряват нощния превоз.

"Администрацията не разбира, че животът не спира в 23:30 ч. Липсата на евтина, бърза и редовна алтернатива на такситата през нощта води единствено и само до огромни пропуснати ползи за бизнеса, културата и туризма", пишат от "Спаси София" във Facebook.

Мотивите за предложението на инициативата са, че отиват много средства за прибиране през нощта, а хората нямат сигурен и надежден транспорт.

От организацията отчитат и че средно на месец работодателите дават за ваучери за транспорт около 350 лева за служител.

Без нощен транспорт кварталите са пусти и са потенциално опасни. Оживените улици са сигурни за всички, настояват още от "Спаси София".

От организацията събират подписи на бул. "Витоша" в подкрепа на инициативата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
5
 
46
 
! Отговори
tttt преди 6 години
Няколкото неандерталеца дето са се изказали по-долу явно никога не са излизали извън Калотина и не знаят, че в големите градове на запад ИМА нощен обществен транспорт! Там да се качиш на такси е лукс. В такситата шофьорите са с риза и вратовръзка, а не като тука по анцузи с цигара в устата и Преслава на радиото.
16
27
 
11
 
! Отговори
Shark преди 6 години
Пропуснати ползи за бизнеса???? Засрамете се бе, какви сте вие, какво е това "спаси София", някой трябва да спаси София от *** чукундури като вас. Като искате да лочите бира в центъра ще си плащате такси, като сте въшльовци и не можете да си го позволите ще си стоите в кварталите. Хората не са длъжни по цяла нощ да ви слушат пиянските изпълнения. И не е вярно че в Европейските столици транспорта работи денонощно.
15
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ало "бизнеса", нощта е нощ - за да бъде тъмно и тихо и хората да могат да спят! побъркахте се за пари, ей! давате ли си сметка на какво сте заприличали заради "безсънни нощи по пропуснати ползи"! човек не е дошъл на този свят - за да работи!
14
11
 
11
 
! Отговори
Пияндури от Спаси Со преди 6 години
Само бира им е в главата на тези смешници, защо непрекъснато ни занимавате с лудите идеи на тези нехранимайковци?
13
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и кой шофьор ще иска да работи нощна смяна сред пиянки? а колко ли пък продупчени билета ще видите?
12
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и тези радиуси и диаметри,дето сте ги нарисували, ще бъдат заляти от нощна чалга и викове по улиците,аромати на бира и урина.........а нормалните хора ще искат да спят в тишина. ама нали трябва да са ви пълни нощните заведения, превърнете софия в слънчев бряг . нас - кучета ни яли , вие тъпчете банковите сметки !
11
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чукундурита почнаха да бичат минуси. Айде марш на село.
10
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези от "Спаси София" по-добре да я спасят от селя-ните, а не да искат да ги возят по нощите.
9
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Общината как ще се осмели да допусне такова нещо, като бакшишите веднага ще скочат да протестират, нали заради тях години наред не се прави нищо по въпроса, ще им секне хранилката. После кой ще се качи в смрадливите, опушени таксита.
8
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фъндъчке, знаеш ли къде се намира фирмата на Тиквата и Цвъчко-10те апартамента? Там дето принтират бюлетините за гласуване? Спомни ли си? Фъндъчке, *** и виж как се принтират БИЛЕТИ за градския транспорт? Половината са фалшиви , за да може печалбите да ги прибира п***р_тия ГРОБАДЖИИ.
7
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фъндъчке, как са печалбите след като НЕЗАКОННО продаваш билети на завишени цени.ФЪНДЪЧКЕ, ЗАЩО НЕ ПРЕМАХНЕШ ХАРТИЕНИТЕ БИЛЕТИ И ДА ОСТАВИШ САМО КАРТИТЕ?ЗАЩОТО ФИРМАТА НА ТИКВАТА ПРИНТИРА И ПРОДАВА ФАЛШИВИ БИЛЕТИ.МИСЛЕШ, ЧЕ НЕ ЗНАЕМ? Ах , Фъндъчке... Колко си про_ст@. Ама, нали си построи дувари за милиони? Крад_ливата Фъндъчка.Що не кажеш? Паднаха ли продажбите? А?
6
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фъндъчке, кога ще те осъдят за НЕНОРМАЛНО ВИСОКОТО увеличение на цените на билетите.
5
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нощно време, всички по леглата!
4
12
 
14
 
! Отговори
хм преди 6 години
Няма смисъл от нощен транспорт заради някаква купчина пиянки, която не може да си позволи такси, но ще лочи бира в 5лв в центъра.
3
1
 
15
 
! Отговори
До dmx преди 6 години
Грешиш, но си извинен.
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не може да бъде.
1
25
 
7
 
! Отговори
dmx преди 6 години
Против съм. Няма какво да се пълни още центъра през нощта. А и София трябва да се развива хармонично, нали. Да има "културни" обекти и по кварталите. Освен това няма никакви "пропуснати ползи". Че ще дойде някой да пие не една, а три бири, както сте го написали, не е "полза". Ех и вие, "спаси София". Пълна ирония.