София: 28 фотокопия на най-добрите картини за Левски

Изложбата може да се види в градинката на "Кристал" до 25 юли
17 юли 2017 13:30, Анисия Иванова
2
София: 28 фотокопия на най-добрите картини за Левски
Снимка: БТА

28 фотокопия на едни от най-добрите картини с образа на Левски ще бъдат представени в София, за да може всеки един да се докосне до личността на Дякона, каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова по време на откриване на изложбата "Апостолът и неговото време през погледа на българските художници", посветена на 180-ата годишнина от рождението на Васил Левски.

Фандъкова поясни, че Столичната община и Националната художествена галерия са подредили тази изложба в съвместен проект.

"С голямо вълнение разгледахме изложбата. Мисля, че тя би развълнувала всяко българско сърце, всяко българско дете, което ще бъде доведено тук от своите родители и близки. Днес времето не е толкова добро, но очакваме в следващите дни до 25-ти да бъде подходящо, за да може всеки един да се докосне до личността на Дякона и то пресъздадена с голяма сила от велики български художници", заяви кметът на София.

По думите й това е само едно от събитията, с които София се включва в националните чествания на 180-ата годишнина от рождението на Апостола.

Кметът на столицата посочи, че хората ще могат да видят отново познати картини от български художници. Изложбата може да бъде разгледана до 25 юли.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Картина ЗА Левски!?WTF