Кметицата на "Младост" иска да продаде земя по ?20 квадрата

Внесла доклад за 10 дка земя, оценена на 400 000 лв.
20 юли 2017 07:43, Александър Попов
55
Кметицата на "Младост" иска да продаде земя по ?20 квадрата
Снимка: Булфото

Кметът на софийският район "Младост" Десислава Иванчева е внесла скандален доклад в Столична община с искането за продажбата на 10 дка общинска земя за 400 000 лв.

Фирмата, която според доклада на Иванчева трябва да се сдобие с апетитната земя в “Младост” 4, е собственик на две недовършени сгради на терена и право на строеж. Не е ясно обаче може ли от тези 10 дка да се обособят отделни парцели, както и дали ще има нови сгради върху терена, пише "24 часа".

В доклада има куп пропуски - скица на имота, становище на главния архитект на района, както и проверка дали разрешението за строеж не е изтекло. Още по-скандалното е, че Иванчева не е направила и конкурс и търг за земята.

Поради тези причини шефът на икономическата комисия на СОС Николай Стойнев върна доклада и поиска всички документи за сделката.

"Вместо да следва предизборните си обещания за запазване на зелените площи, Иванчева започна да разпродава терени", каза той.

Още по-остър бе общинският съветник от РБ Стефан Марков, според когото 20 евро на квадратен метър е цена, която е малка дори за околностите на София.

"Предлаганата цена е в пъти по-ниска от пазарните и не бива да допускаме да бъде продадена за жълти стотинки", заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
2
 
1
 
! Отговори
Демагогствам си аз преди 6 години
Хора от улицата не стават за управници. Набите си го в тъпите глави. Спрете да гласувате са пплач като Бойко мойко и Цецката ***. Лошото е че тиквениците, толкова са скапали държавата, че на никой умен не му се занимава я стяга. ***.
40
0
 
0
 
! Отговори
аз там преди 6 години
Не изтича правото на строеж, ами върху тая земя ще има сграда защото някои притежава правото да строи.И тук е въпросът колко струва земята ти (на общината в случая) ако някои си построи върху нея блок. Аз тази под моя блок не бих я купил за 20 евро :) Не забравяите и че за тази земя в момента общината дължи данъци, а ако я продаде ще си ги получава от новия собственик.
39
2
 
2
 
! Отговори
Край преди 6 години
Ей голям трън в очите им е на гербухите тази жена. Райнен кмет НЕ продава общинска земя. Продава столична общинска агенция за приватизация с ТЪРГ. Всички там до един са хора на Фандъкова. Така че ако някой ще се блажи - там го търсете. И не лъжете хората.
38
0
 
1
 
! Отговори
Korean soup преди 6 години
Вероятно земята е подценена, но не с толкова, колкото си мислят подскачащите тук. Ако, както пише тук, наистина върху тези 10 дка има учредено право на строеж за две сгради, то цената на земята е нормално да не същата, каквото би било, ако нямаше учредено право на строеж. Както например би била по-ниска цената на жилище, ако за него има учредено право на ползване до живот от трето лице, да речем майката на продавача. Сигурно изтича срока за реализиране на правото на строеж.
37
0
 
1
 
! Отговори
Даниел преди 6 години
В Стара Загора собствениците на бахчи в парк Бедечка искат да им ги платят по 42 евро на квадрат.
36
2
 
3
 
! Отговори
от НКП-то сме така преди 6 години
Тази е издигната от БКП ей , това лесно се проверява не се правете на ударени
35
1
 
3
 
! Отговори
Така е преди 6 години
Тази цена ми се вижда ненормално висока.Българите сме бедни и не понасяме такива цена.
34
1
 
6
 
! Отговори
Пенсионер преди 6 години
Поредната далавера на "ценните кадри", издигнати и подкрепени от БСП!
33
2
 
8
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Знае, че е пътник и каквото може ще изкяри. Но ако е далавера, прокуратурата да не спи ами да си върши работат.
32
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кметица - магарица.
31
8
 
5
 
! Отговори
аз там преди 6 години
Типична хибридна война срещу кметицата - манипулирани "новини", ***, обиди.СЛУЧАЙНО ДА СТЕ ЧУЛИ В ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ И ЕДНА ЦЕНА НА ЗЕМЯ ПРОДАДЕНА ОТ ГЕРБЕРСКИ КМЕТ ПРИМЕРНО.Истината е че тая жена се опитва да свърши нещо. И дали е фризьорка няма значение(да не припомням коя кметица е учителка, кой шеф на партия с 6 а вече сигурно и повече апартамента - физкултурник, а кой премиер - пожарникар) има човешко лице. И пак ще размаже статуквото. Пишете си *** - хората не са толко *** :)
30
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
за пореден път се убеждавам, че от българин читав управник не може да излезе. Манталитет е всичко това, четете Щастливеца, ако не вярвате. Няма от къде да вземем читав управник - българин, просто народа си е такъв.
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как ли това равно място поле ли било,пасище ли или горичка се оказало общинско за всичките тия 100 и повече години,че не го продават,а направо го подаряват,е,то е известно,че без пари няма подаръци,инак за всички категории като собственост важи пазарната стойност по европейски модел като член на Европа,та къде за сравнение,ако не ЕС.
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Активист на БКП То и от всеки пожарникар ,особенно най - младият син на БКП,не става министър ,ама ей го . За 3 път от Козяк ни го тропосват . И цъфтим и вържем . И децата ни започваха да избиват .
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** = индийка без точка
26
1
 
19
 
! Отговори
Само ГЕРБ преди 6 години
Фризьорка - кмет звучи като пожарникар за министър-председател.
25
4
 
9
 
! Отговори
Шопето преди 6 години
Тая те, сите че ни фризира на примоциа!
24
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде, БКП троловете пак се опитват да размият случая, като част от политическия маскарад в България. За съжаление или не, в случая щеше да е по-добре хората от Младост да не бяха се разбунтували срещу предишния си кмет. Сега се насадиха на още по-голям трън. Ама така е, като верват, че е независима. Зависима си е то много - донякъде от БСП, които чрез нея показват за пореден път, ако дойдат на власт какво ще се случи и доста повече от парите ;)
23
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
измамените камили - на пълни обороти.
22
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
дори не изчака да мине година преди да се .... сигурно инвеститора ще и направи в ателието безплатно фризьорски салон, да си работи след като я уволнят.