Ротвайлери разкъсаха кученце в центъра на София

Собственичката им ги разхождала без каишка, намордник
20 юли 2017 08:52,
41
Ротвайлери разкъсаха кученце в центъра на София
Снимка: архив, flickr

Ротвайлери разкъсаха малко кученце. Инцидентът се е случил във вторник сутринта на метри от Борисовата градина в центъра на София.

Собственичката на кучетата нападатели има общо два ротвайлера, две немски овчарки и един пинчер. Съседите твърдят, че жената често ги разхожда без каишка и намордник. Нейни съседи разказаха, че те са много агресивни и често нападат.

"Всичко стана много бързо. Кученцето умря в ръцете ми", разказва собственичката на починалото животно Оля пред Нова тв.

"На тази жена трябва да й бъдат отнети животните, защото тя не може да ги управлява. Утре някое дете ще се затича. А тази глутница ще бъде пусната и ще потегли към детето", заяви още тя.

Столичната община е започнала проверка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
2
 
! Отговори
Ния преди 6 години
Репортерите:Пише се наморДник!Неграмотни сте май! ;)
32
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички собственици на кучета са еднакво безотговорни!Навсякъде е мръсно от кучетата им, нямат поводи, намордници, никакъв контрол!Българина е простоват и нагъл.
31
0
 
11
 
! Отговори
Ели преди 6 години
В България имаме законова легитимност за евтаназия на агресивни кучета, но нямаме оторизиран орган, който да определя кое куче е агресивно. Чудя се и на общинските инспектори, как "пари" им се разхождат на всяка крачка и почти във всеки апартамент, а те нехаят и не глобяват нарушителите - собственици на кучета. За нерегистрирани, неваксинирани, необезпаразитени, неконтролируеми кучета, за непочистени екстременти след тях, за безстопанственост, изоставяне, за насъскване и жестоко отношение и т.н
30
1
 
10
 
! Отговори
До Тодор: преди 6 години
Като собственик на малка порода и съвсем до скоро и на голяма порода, мога да кажа, че малките породи в зависимост от възпитанието и социализирането се държат съвсем спокойно в присъствието на голямо куче. А всички и малки и големи...следва да са най-малкото с каишка/повод/. Точно около това следва да е дискусията, а не колко лаят или колко мразим дребните породи.
29
0
 
11
 
! Отговори
Мим преди 6 години
Еко-отделите са длъжни да решават тези проблеми по закон и в срок! Така че жертвите на такива безотговорни собственици да бъдат активни и да си отстояват гражданските права не пред камерата на медиите, а да подават неанонимни сигнали в съответните общини и да настояват за разрешение на проблема. Иначе законодателят може да се постарае, ако гражданите настояваме да се променят законите в това отношение. Задължителни изпити за собствениците, застраховки за силовите породи, евтаназия за агресивните
28
0
 
11
 
! Отговори
Re, Re: преди 6 години
Подразбира се, че всяко куче е на повод, дори няма нужда от коментар, освен в кучешките градини.Относно намордника през лятото, имай предвид, че кучето няма потни жлези, и се охлажда чрез лапи и дишане.Според мен всяко куче трябва да мине тест за агресивност, преди да бъде допуснато в обществото.Така че, сърдете се на законодателите ни.Като стопанин на куче ми е писнало да газя във фекалии, и да нападат кучето ми.Изходът е закони, зоополиция и тест за агресивност.Искайте повече от държават
27
1
 
5
 
! Отговори
до Стопанинът 2! преди 6 години
Нищо не спомена за намордник и повод, така че ДА, колкото и да сте многообразни всички сте еднакви.
26
2
 
7
 
! Отговори
Шаро преди 6 години
Кого ли ще защитят животинколюбителите ? Дилема ...
25
1
 
9
 
! Отговори
Стопанинът 2! преди 6 години
Съфорумци, не можем да слагаме под един знаменател всички стопани на кучета.Факт е, че кучето ми е регистрирано в СО, чипирано, плащам такса вход, има паспорт, взето е от развъдник, почиствам винаги след него. Коли е, води се средна порода, изключително мил и добър. Обикновено кучета, взети от пазара, имат агресивен ген, и стопаните им са тотално безотговорни, не ги обучават. Познавам 2 рота, които са безупречно възпитани: на треньора ми, и до ***. Всичко опира до човекът.Възпитание и култура!
24
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
кучкарите са много нахални хоракато пушачите пускат си кучетата да *** навсякъде, ако досажда или плаши някого няма да го дръпне веднага, а пък намордник не помня от кога не съм виждала на куче
23
13
 
5
 
! Отговори
Stefko 88 преди 6 години
малките помиярчета дразнят по-големите! Търсят си го и то упорито. Друг е въпроса , че собственичката явно не е с всичкия си да гледа толкова животни ... Покрай моето куче често обикалят и подскачат подобни джавкащи безформени плъхове , но то не им се връзва (ще ми се поне да ги погони малко понякога :) ).
22
0
 
4
 
! Отговори
Киро Каруцаря преди 6 години
До Анонимен 19Ти не ги правиш същите, нали???
21
0
 
26
 
! Отговори
мнение преди 6 години
Това е идиотизъм-да "гледаш" толкова много и то големи кучета. Бас държа, че нито са били на ветеринар, нито са регистрирани и "чипирани".Най-добре ще е да я затворят за една седмица с кучетата и който оцелеее.....
20
0
 
27
 
! Отговори
До Тодор преди 6 години
По-малките кучета често лаят по по-големите. Но големите не им обръщат внимание, някакъв неписан кучешки закон. И това го казвам като собственик на средна порода куче. След като се е стигнало до там да го разкъсат явно ротвайлерите са проблемни. Трябва да се приспят. А и стопанката изглежда е немарлива.. .. жалко за животните, но в името на останалите и животни, и хора, а най-вече деца, трябва да бъдат приспани.
19
0
 
22
 
! Отговори
до Тодор 13 преди 6 години
Тодоре, Тодоре-след като по закон, ВИНАГИ ТРЯБВА ДА СЕ РАЗХОЖДА ГОЛЯМОТО КУЧЕ С НАМОРДНИК - как можеш да пишеш ,че е виновен собственика на малкото куче? Не ти ли е поне малко неудобно? Това е подобно на защитната теза на адвокат при смърт на пешеходец на пешеходна пътека в Пловдив---пешеходецът вървял по пътеката много бързо и затова МПС го смазало!
18
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Човек, който живее в един дом с животно, което ръси косми, пърди, мирише, повръща ... не ми го хвалете.
17
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На никого в тази държава не му дреме, че утре ротвайлерите могат да нападнат и разкъсат някое дете. На никого!
16
0
 
8
 
! Отговори
Канибал преди 6 години
Кучета канибали, ццццц
15
0
 
33
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Аз също имам ротвайлер. Достатъчно едър съм, за да нямам проблеми да го задържа ако се наложи. Въпреки това винаги излизаме с намордник. Той е свикнал с него и не му прави впечатление, защото го водя така от малък. Правя го не само заради околните хора, въпреки че вярвам на кучето си и знам как съм го възпитавал, но и за самото куче. Намордника го пази, за да не изяде хвърлена отрова примерно. Дразни ме реакцията на околните, които като го видят с намордника решават, че е зъл и започват истерии.
14
9
 
8
 
! Отговори
до Тодор преди 6 години
С цялото ми уважение, ама това, къде го избро, не са кучета, а мини помиАри, нямащи нищо с истинско куче, това котката на приятелката ми ще го спука от бой с една ***! То мен ме избива на агресия като ги видя тея въшки да се дерат да лаят, а кво говорим за голямо куче...