Гневни роми спряха за 40 минути влака Кюстендил – София

Няма арестувани. Не е ясна и причината за протеста им
21 юли 2017 09:37,
56
Гневни роми спряха за 40 минути влака Кюстендил – София
Кадър: YouTube

Снощи жители от столичния квартал "Факултета" спряха за около 40 минути влака Кюстендил – София, съобщи БНР.

След намесата на полицията ромите освободили жп линията.

Няма арестувани. Не е ясна и причината, подари която ромите преградили пътя на влаковата композиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
7
 
! Отговори
Ники преди 6 години
А защо машинистът не се е разсеял за малко и да спре 10-20 метра в тълпата?
39
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И защо няма арестувани?Дали са искали разрешение от кмета да спират влака?Кога най-после законите ще се прилагат еднакво за всички?
38
2
 
13
 
! Отговори
До Анонимен 31 преди 6 години
Не, друже. "Учените" от БАН точно по ромските проблеми НЕ умуват. Те пишат "научни" трудове, като предварително са преценили какъв извод да направят.Социолози и етнографи се изприщиха от старание да се харесатна всевъзможни НПО-та и да доказват че държавата ни не се грижи добре за ромите, не им дава достатъчно аванта и че за всички ромски неволи са криви българите!Знаеш ли колко от тези "учени" станаха доценти и професори благодарение на това, че "доказаха" такива предпоставени изводи?
37
2
 
23
 
! Отговори
Танто за танто преди 6 години
Гневни българи се канят и те да си направят нощен огън, откъм четирите страни на един район, застроен с незаконни бараки, бордеи, съборетини, но и тук-там с тузарски палати. Собствениците на "палатите" дали някога са плащали данъци?
36
2
 
25
 
! Отговори
стефчо преди 6 години
Няма такава дъжва.....хаахах смях ,смях ,смях. Незабавно разпускане на полиция и всякакви такива подобни лапачи на баници и пари. Населението да се въоръжава с много единици огнестрелно оръжие и всеки да си решава сам проблемите ,както намери за добре!
35
2
 
26
 
! Отговори
Европа преди 6 години
Ако си мислите че сме в Европа много се заблуждавате. Това направо прилича на Сомалия, питайте ги нещо тези те дори Български незнаят.Другия път влака въобще да не спира.
34
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде е оня стабилния,да се изохка по въпроса?!
33
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От какво се гневи тази ***. Не разбрах. Ако може по обстойно. Разбрах, че полиция ги увещавала 40 минути да разтурят седянката. ДО КОГА. ТОВА МИНАВА ВСИЧКИ ГРАНИЦИ НА ТЪРПЕНИЕ.
32
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки народ си заслужава съдбата, каквото правитерство си изберем такова ще е управлението и държавата.За трети пореден път си избрахме партия която ви окраде парите с КТБ, която нехае за ромския проблем, и да която вдигането на заплати и пенсии е табу.На есен трябва да изметем бок*ите от ГЕРБ.
31
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ШШШШТ!ТИХО ДА НЕ РАЗГНЕВИТЕ И ДА РАЗВАЛИТЕ СПОКОЙСТВИЕТО НА РОМА!СИГУРНО СНОЩИ СА МУ БИЛИ МАЛКО ПИЕНЕТО И КЕЧЕЦИТЕ!АКО ИМАШЕ ДЪРЖАВА ЩЕШЕ ДА ПРАТИ ДВА ВЗВОДА ЖАНДАРИ ДА ГИ СПУКАТ ОТ БОЙ И ПОСЛЕ ТРИ МЕСЕЦА ДА ЗАОБИКАЛЯТ ЛИНИЯТА!
30
2
 
35
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
Само се питам свършиха ли урановите мини в България ! Това е тероризъм !
29
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имам позната, която заради такъв камък лежа в болница. Изводът е - никакво седене близо до прозорците. А ако влакът ще минава през ромско село всеки да внимава.
28
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нека в края на краищета да раберем , защо НяКОЙ приема такива закони който закрилят престъпността . И защо тези НяКой не се потрудят да ,,реформират ,,законността. Посяга на медицински екип - 5 тодини минимум ,без право на обжалване . Да ама не . И това ако не е расизъм и ксенофобия справо бълтарският етнос ?а
27
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е в Дивия Запад. Каубои като Перата и Динко ловят индианци. Други индианци спират влаковете.
26
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен"А защо влакът въобще е спрял?"Приятелю, задаваш един въпрос, който е ценен колкото спечелването на едни избори.....
25
3
 
36
 
! Отговори
Тато из Правец преди 6 години
Закъсняли ли са социалните помощи ?
24
3
 
66
 
! Отговори
Въпроси, въпроси преди 6 години
Никой журналист ли не е разбрал какво се случва?Намери ли се поне един да обиколи купетата на спрения влак и да попита пътниците дали пък случайно и те не биха желали да изразят своя протест затова, че ги спират насред пътя им за неопределено време?После този хипотетичен, непоявил се журналист, можеше да направи една бърза анкета - колко от пътуващите във влака са данъкоплатци или непълнолетни деца на данъкоплатци? А някой от ромите, спрели влака, някога платил ли е макар и 1 лев данъци?
23
2
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те утре ще изкарат влака от релси и пак никой няма да им търси сметка.
22
2
 
24
 
! Отговори
Коньове вкарват преди 6 години
Хубаво е, че в *** има поне една "нация".........жокер не е Българската. Ние сме сбирщина хора на която платени медии и замазват очите със скандали от сорта на НДК само и само да се прикрие истинския проблем БЕЗНАКАЗАНОСТТА и пълната липса на съд.Хорате следят зорко скандала и нямат време да излязат като Поляците, Румънците, Гърците и тн да протестират за дърбавата си за която така "силно" милеят.
21
2
 
32
 
! Отговори
Защо протестирали? преди 6 години
Не протестират. Просто са решили точно там да си запалят вечерен огън, а полицията ни отдавна има нареждане "да не притеснява ромите", така било препоръчано от новите ни "Големи братя".Но сега, като започнат да мърморят хората и да изразяват негодувание по сайтовете, официално ще се каже, че онези са палили огън в знак на протест, защото са преценили, че държавата им дава малко аванта от джоба на данъкоплатците.В резултат:санкции няма да има;НПО ще настоят за още помощи за ромите!