Обират ти документите, парите, отиваш в РПУ-то и...

Висиш на опашки, пишеш, накрая случаят ти потъва
Обновена: 22 юли 2017 07:58 | 21 юли 2017 17:30, Екип на Bulgaria On Air
49
Обират ти документите, парите, отиваш в РПУ-то и...
Снимка: visualhunt.com

Сигнал за тромава процедура и липса на професионално отношение в столичното 6-то РПУ получи Dnes.bg от свой читател.

20-годишната студентка Ваня Георгиева била обрана в понеделник - 18 юли. Това разбрала, след като слязла от трамвай №5 на Съдебната палата и се отправила към метрото на Сердика. Посягайки към раницата си, установила, че ципът на чантата е наполовина отворен, а портмонето й с пари, документи и банкови карти - липсва.

След случилото се, момичето се отправя към 6-то РПУ, където се наложило да чака доста дълго, заради големи опашки. След като я приели, я попитали: "Вие знаете ли, че сте длъжна да си пазите документите?". Ваня не доумява как е възможно да гарантираш безопасността - своята и на вещите си, напълно.

На следващия ден 20-годишната студентка отива до една от общините в София, за да си извади нови документи, но не й позволяват, тъй като от РПУ-то са й дали само входящ номер, но не и удостоверение за самоличност. Тогава тя отново се връща до районното, от където я препращат към деловодството и й казват да се свърже с инспектор. Той обаче се оказва в отпуск.

Заместващият й казва, че случаят дори още не е регистриран и няма как да й се даде удостоверение за самоличност в това положение. Тя попитала кога ще бъде възможно да се случи това, но са й отговорили, че ще се свържат с нея. През това време Ваня остава без документи.

За щастие, случаят се развива благоприятно в това отношение, тъй като се оказва, че портмонето е намерено захвърлено в друг транспорт, на другия край на София, и предадено на шофьора, чиято съпруга се свързва с Ваня по дебитните карти. Оказва се, че липсват само парите на момичето и чифт обеци. Шофьорската книжка, талонът, личната карта, банковите карти и други документи са били налице.

Момичето веднага уведомява 6-то РПУ, че са й намерени документите, при което процедурата по прекратяване на случай става на момента.

"Но те изобщо не са го и почвали този случай", подчертава тя пред Dnes.bg.

Ваня е разочарована от работата и отношението на полицейските служители и се пита какво би станало с личните й данни и документите, ако бяха попаднали в нечии други ръце.

Автор: Луиза Божинова, Bulgaria On AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
457 преди 6 години
До MimozaХубава предпазна мярка, но донякъде. Може и само документите да ти откраднат.
37
0
 
3
 
! Отговори
Mimoza преди 6 години
Никога не носете заедно лична карта и дебитни карти в портмоне.
36
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Четете бе хора, ама не жълти вестници и вицове, а правата си четете!!!
35
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прав е "Запознат".Освен това защо да се съставя акт. Документите в случая са откраднати а не загубени или повредени. В тоя случай след като се подаде съобщение за извършеното престъпление на потърпевшия се издава удостоверение което той представя за издаване на новите документи.Моля да коментират само хора които разбират, а не драскачи и ***.
34
0
 
4
 
! Отговори
Запознат преди 6 години
До Патил 35Акта е 20-30лв. ДО КОГА НЕВЕЖИ И НЕЗАПОЗНАТИ ЩЕ ИЗХВЪРЛЯТ МНЕНИЯ.Веднага трябва да се попълни декларация с която обявяваш документите за невалидни и тогава останалото.
33
3
 
3
 
! Отговори
Патил преди 6 години
Не видях да са и съставили акт....обикновено е 100-200 лв.Предлагам да се удвоят глобите.А който има наглоста и да се оплаква в полицията да му ударят и по !00 тояги на голо.Как ще нарушава рахатлъка на бдящия полицай
32
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И защо в МВР да няма опашки пред гишето за кражби при тая престъпност?
31
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ижо"Затрупани" са, защото не вършат никаква работа, освен да си чоплят в носовете и по някой дежурен да размята папки. А, и да протестират за заплати, които по никакъв начин не са заслужили!
30
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
как ще си държи парите и документите в раничка ,в грдадския трнспорт?пълна безотговорнст,наказуема. виж с огнеупорна каса на гръб , с сод и паник бутон , вече съвсем е нормално.
29
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Попаднали са в ръцете на честен престъпник. какво био станало, ако бяха попаднали в нечии други ръце - някой нечестен крадец?
28
2
 
41
 
! Отговори
Ели преди 6 години
Да започнат да глобяват и жертвите на побой например, че не са си опазили здравето...
27
17
 
4
 
! Отговори
Русева преди 6 години
Карти и документи в портмоне при парите!!!!! Докога! ? Има си картодържатели.
26
2
 
35
 
! Отговори
Рали преди 6 години
Пак й се е разминало. Можеше и бой да изяде в районното.. срамота
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
V ktajbite sa zameseni i polishaite te veçno sa gladi nyama i fa se nasityat
24
2
 
23
 
! Отговори
123 преди 6 години
Родната полЮция ни пази.
23
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да добавим че ще бъде И глобена за това че са и откраднали документите.
22
6
 
26
 
! Отговори
цирк мвр преди 6 години
До Анонимен 15Когато имаше милиция имаше ред и сигурност и контрол над служителите а сега е пълен хаос и никой не работи няма контрол.
21
0
 
31
 
! Отговори
Маргарита преди 6 години
Увеличете им заплатите и ги пенсионирайте на 28 год. Дайте им не 20, а 40 заплати. Иначе вицте как протестират, а Бойко протести, недоволства не иска.
20
2
 
18
 
! Отговори
ижо преди 6 години
малииии вии хора наистина ли така мислите? ся да ви кажа как са нещата ! отиваш при дежурния там бла бла бла накрая на смяната човека пуска докладната си и жалбите, от там те отиват при кражби, наркотици и т.н. като отиде при кражби на разследващия му е се тая защото преди вас има още 500 папки и т.н. нали се сещате кога и вашия ред ще дойде :) в малък град живея и знам,че куките за затрупани от работа а за голям и не сакам да знам за кво иде реч ! лека вечер
19
4
 
17
 
! Отговори
Коко преди 6 години
Да набие родителите си и да не им дава да гласуват за бивши и настоящи комунисти