"Вишнева" горя, сега доброволци ще я чистят

Сборният пункт е утре от 11 часа на пл. "Журналист"
21 юли 2017 10:15,
4

След пожара на емблематичната спирка на София "Вишнева", доброволци се събират, за да почистят перона и близката гора.

Още по темата

Желаещите да участват в почистването се чакат утре (22 юли) на площад "Журналист" в 11:00 часа. Всеки дошъл трябва да носи със себе си поне два чифта гумени ръкавици и чувал за боклук. Това каза организаторът на събитието Манол Глишев пред репортера на Bulgaria ON AIR Михаела Карабельова.

"Пероните на редица спирки в София трябва да бъдат ремонтирани, така че и човек, който е с физически предизвикателства да може да ги достигне. Трябва да има нощна охрана на емблематичните обекти в столицата", посочи представителят на движението "Спаси София" Гергин Борисов.

Основна ценност за къщата е екстериорът ѝ и местоположението. Сградата на спирка "Вишнева" трябва да се реставрира и да ѝ се придаде някаква функция, за да не седи празна и запустяваща, отбеляза архитект Любомира Мончева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Стар лозенчанин преди 6 години
Дечурлига не философствайте за неща които не познавате и не знаете.Помните ли малкото трамвайче и истинската Вишнева? Питайте,четете и акъл не давайте.
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Седесарски бригадири, диктатура на хипстариата.
2
1
 
8
 
! Отговори
клошар преди 6 години
стегнете ми къщата за зимата
1
2
 
19
 
! Отговори
??????????? преди 6 години
Защо доброволци?Има едни, дето никога в живота си не са работили и не мислят да работят. Но ежемесечно получават социални помощи, а жените им са все бременни.Ето един чудесен повод да създадат у децата си на трудови навици.Защо властите не подберат от махалите онези, които са вечно в платено майчинство и заедно с безбройната им челяд не ги заведат на тази спирка, за да осъществят безплатен бригадирски труд?Да разберат, че една сграда служи не само за разрушаване с цел бране на джилязу!