След побоите променят охраната в Борисовата градина

Нападателите на журналиста от БНТ са на възраст от 17 до 25 г.
Обновена: 25 юли 2017 21:29 | 25 юли 2017 21:10, Камелия Цветанова
32
След побоите променят охраната в Борисовата градина
Снимка: Булфото, архив

Още от тази вечер столичната полиция променя охраната в района около Борисовата градина. Това каза главният секретар на МВР Младен Маринов след продължилата повече от час извънредна среща на ръководството на ведомството и началниците на полицейски управления в София, цитиран от БТА.

Още по темата

Ако нападението над двете жени вчера е по-скоро свързано с тяхната работа, то побоят над журналиста днес е по-скоро по хулигански подбуди, сочат основните версии на разследващите.

От Първо районно управление в София са отчели, че от началото на годината инциденти в Борисовата градина не е имало.

Въпреки това полицията ще проверява лица от криминалния контингент, като предполага, че нападателите на журналиста от БНТ са на възраст между 17 и 25 години.

За да ги установи по-лесно, полицията призовава всички очевидци на инцидента да разкажат какво са видели.

Вътрешният министър Валентин Радев коментира, че по време на срещата са били обсъдени и други мерки, с които да бъдат избегнати инциденти като тези днес и вчера.

За да се спре агресията, ще се направи повече, декларира още вътрешният министър. Като цитира и случая с нападението на полицай от близките дни, Радев заяви, че "така не може да се посяга".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
Ее преди 6 години
Всеки ден виждаме как родната полиция ни пази. Не знаеш къде ще те пребият.
17
1
 
5
 
! Отговори
Обективен преди 6 години
Най-вероятно всеки ден там има по 100-200 бити, но никой не се оплаква, а и за какво да го прави, след като МВР нищо не прави и само ще си загубят времето.
16
0
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Колко време ще разчитате записите от охранителните камери,след поредното убийство,въпреки че лицето на убиеца се вижда отчетливо?
15
2
 
2
 
! Отговори
скептик преди 6 години
Само с "охрана" и полиция неа стане - трябва общество и държава, преди всичко.
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Веско Потния ще изпее песента "Родната полиция ни пази."
13
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Превенция господа полицаи е необходима. Превенцият се изразява в присъствие, оказване на помощ на гражданите и разни други дребни неща, които се правят по другите държави, а не репресия и таралене когато вече се е случило нещо.
12
0
 
8
 
! Отговори
Казаха го по ТВ преди 6 години
В Добрич полицията за мафията ли РАБОТИ май за допълнителни доходи?
11
4
 
6
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 6 години
Полицията да се концентрира върху измета от неонацисти които с години предизвикват всички проблеми в Борисовата градина и даже убиха момче. Едни и същи са и действат по един и същи начин. Толкова ли е трудно да им обявят жалката партия извън закона и да ги натикат в затвора да изгният там.
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Патриотите ще приемат "Закон за задължителни бурки за всички журналисти". За да не ги разпознават и бият.
9
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, вече ще ни бият в Южния парк ....
8
0
 
21
 
! Отговори
Сп???нс преди 6 години
Във Велико Търново ремонтираха пътеката за ЖП гарата, след убийството на Вероника, НО ОСТАНАЛИТЕ алеи из града не ги бутнаха. Сега пребили някого и ще пооправят ТОЗИ парк, а останалите в София? Не е ли по-логично да се приеме ЕДНА наредба , за това какви изисквания за сигурност трябва да покриват ВСИЧКИ обществени места. Докога ще се приемат закони по поръчка и ще се взимат мерки, когато се разчуе някой подобен случай.
7
0
 
15
 
! Отговори
Споко преди 6 години
Споко пазят ни ... така казаха де.Правя подписка за свободното носене на огнестрелно оръжие. Чакам с нетърпение някой да ми скочи за да изпробвам новия патлак.Чакайте вие на държавата да ви пази.
6
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Професията жрналист трябва или да се забрани със закон или да се обложи с подходящ данък, както в сферата на интимните услуги.
5
0
 
39
 
! Отговори
избирател преди 6 години
Какво става напоследък?Бабаити нахлуват в кръчма,трошат и бият наред!Пребиват нотариус посред бял ден!Пребиват журналист посред бял ден!Пребиват доктори всеки ден!Роми трепят българи всяка седмица.........?!Ех Бойкоооо то да управляваш държава не е,като да си главатар на бистришките тигри!!!
4
0
 
40
 
! Отговори
сега преди 6 години
Полицията е изчерпала своите възможности и доверие и не може да защити гражданите,това е ясно на всички.Парите който се наливат в МВР потъват без резултат трябва корена реформа.
3
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е как бе,не не промениха ли охраната още след убийството на Яна и после след убийството на Георги???Наистина ли се прави някаква промяна или само се имитира?
2
3
 
27
 
! Отговори
ех минало преди 6 години
Едно време "в лошите времена преди 1990"в всеки голям парк имаше конна милиция и всичко беше тихо и спокойно но тогава хората вярваха в властта.
1
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руси шведи?