Били Никодимов по хулигански подбуди? Биячите приличали на хулигани

Журналистът благодарен за подкрепата, КРИБ обещава помощ
26 юли 2017 07:12,
31
Били Никодимов по хулигански подбуди? Биячите приличали на хулигани
Снимка: БНТ

Три момчета на възраст между 17 и 25 години, вероятно криминално проявени. Единият е с много къса коса и татуировка на ръката. Така най-общо изглеждат нападателите на журналиста Иво Никодимов, които са го нападнали в Борисовата градина.

Момчетата са били високи, около 180 см. Описанието им било лично на Никодимов, затова от полицията смятат, че нападението е по хулигански подбуди".

Още по темата

"Това е първо нападение в Борисовата градина през 2017 г.", подчерта шефът на полицията Христо Терзийски.

Междувременно стана ясно, че на побоя са станали свидетели двама души, които не са дали показания. Става въпрос за жена, разхождала кучето си в близост до атаката, и мъж, който помогнал на журналиста да стане.

Журналистът Иво Никодимов, който вчера бе нападнат и пребит в Борисовата градина, изрази подкрепата си към всички, подкрепили го.

"Благодаря за подкрепата Ви. С нея ще победим агресията срещу лекари, нотариуси, журналисти, както и срещу всички хора, които са пострадали от обезумели побойници. В сигурните ръце съм на лекарите от Военно медицинска академия."

Това написа той в профила си във Facebook.

Междувременно от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) заявиха готовност да подпомогнат финансово лечението на Никодимов. В писмо до БНТ от организацията изразяват дълбокото си възмущение от "акта на безпричинна брутална агресия и нападение" срещу журналиста.

И уверяват, че може да се разчита на тяхното съдействие. Молят и да бъдат информирани какво могат да направят, за да изразят своята съпричастност и подкрепя (включително и финансова) по лечението на Никодимов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Трябва ни революцияЗащо смяташ ,че обикновенни хора не могат да се лекуват в ВМА ?Аз съм най обикновенна жена , и когато скъсах ахилесовото сухожилие ме приеха по спешност в ВМА за операция.Доста стара ти е информацията - от времето на комунизма .Но ти май не си скъсал с комунизма.
20
3
 
0
 
! Отговори
L. преди 6 години
ИВО Никодимов! Не БИЛИ Никодимов! Аман от недоразбрали! :)
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В София център обикалят група гамени и бият на ред.
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия да не са били подводничари.
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Младежите сигурно любезно са го помолили да им направи по една... нестандартна услуга а той грубо им е отказал и това е довело до един чисто битов инцидент. Така ще да е станало.
16
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бит без причина няма !
15
5
 
8
 
! Отговори
Re: L преди 6 години
Проблемът е: В продължение на 30 г. пребиват, изнасилват, грабят, УБИВАТ - децата ни, нас, родителите ни. Цинично е да се дават привилегии на: лекари, адвокати, журналисти. Подобни касти и привилегировани съсловия е имало в робовладелски и феодален строй. Демокрацията не допуска подобни разделения - пред Закона всички са равни - президент и т.н.! Това е проблемът на диктатурите и авторитарни режими!Една невярна статия на журналист и една грешна диагноза - убиват. Колко са осъдените лекари и жу?!
14
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мен точно това ме дразни. Ако някой прокурор пусне на свобода престъпник - мълчание. Ако някой политик очевадно краде - мълчание. Ако съдебната система не си върши работата - мълчание. Отделно, че 90% от тях редовно правят грешки в материалите си.Ама, ако пребият някой от техните - олеле, мамо!
13
2
 
11
 
! Отговори
Gruio преди 6 години
В общество, в което няма морал избуяват плевелите на простотията, злото и агресията.
12
1
 
12
 
! Отговори
PD преди 6 години
Хулигански подбуди, хулигани, пак и отново, клише върху клише. А защо ни къпят с клишета? Какво всъщност крият зад тях? А най забавното беше, декларацията, че няма значение, що за личност си, но щом си станал журналист, всяко посегателство, е удар върху свободата на словото.Чухме за докторската гилдия, за журналистическата, правораздаващите, и всеки дърпа чергата към себе си? И всички бягат от Истината. А Мъдрия народ Български е казал: Няма дим без огън.
11
10
 
12
 
! Отговори
Трябва ни революция преди 6 години
Журналисти,лекари,учители,защо ги бият,защото са много свестни сигурно?Едно ми направи впечатление,защо тоя се лекува във ВМА?Обикновенният българин къде ходи на доктор?
10
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има много гамени с психични отклонения по улицата. Да не говорим за наркоманите, които са много вече, включвам и хората, които се друсат събота и неделя за купона. Те също са потенциални агресори. Болна нация....
9
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо трябва някоя известна личност да пострада, за да се обърне внимание на проблема? По селата хората са подложени на ежедневни набези, кражби , побои и изнасилвания, но за това много не се говори!
8
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да бе, когато някой от тяхното (на журналистите) съсловие стане жертва на посегателство, тогава по - голяма трагедия от това няма! То са декларации, заклятия, призиви......Сега и помощи ще събират за лечение, като че ли Никодимов и телевизията едва свързват двата края! Като обикновен човек пострада от някоя държавна инстанция - монопол - мълчание или истината се представя в ущърб на жертвата, за да се наклони общественото мнение в желаната посока..... Не ми се вярва да е бил нападнат произволно, само да си упражнят мускулите на някого или че не им е симпатичен на екрана.
7
11
 
13
 
! Отговори
Л преди 6 години
Чета коментари тези дни и съм убедена, че НИКОГА няма да се оправи тази държава. Бият хора в парк в столицата, ама щом са журналисти/нотариуси/полицаи значи "има за какво". А утре ако същите набият вашата жена/син/майка защото са решили, че има защо? А ако са го набили в случая точно защото си вре носа там, където не трябва и разкрива измами ? Или няма такъв вариант, защото трябва да се мрази .. ей така за спорта.
6
0
 
10
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 6 години
Шерше ла фам;нищо случайно няма ако се касае за...побой на журналисти.Търсете Цецо,той ги...координира,ако не им вървят по...водата.
5
0
 
13
 
! Отговори
толерантен преди 6 години
Мале, тез смешници от "българският", суджушки ""елит"", ако знаят какво ги чака... И как ще ги хвърлят кукловодите им на кучетата...
4
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КРИБ и Домусчиев пък какво общо имат със случая, та да излизат с декларация?! Не се е чуло досега да изразят "дълбоко възмущение" и де предлагат финансова подкрепа за някой пребит...
3
2
 
25
 
! Отговори
Разруха преди 6 години
Разруха и Анархия.Защото чувството за безнаказаност е огромно. Факт е че журналистите имат огромна вина, слугувайки на властта, пестящи неудобните въпроси от всички сфери на живота. Телевизиите свалят правителства. Калпави закони, от всички сфери на правото - наказателно, административно, ЗУТ, ЗУЕС. Интелигенцията е потънала в апатия.Не мога да съчувствам на човек взимащ 10- 15 хиляди на месец от парите на данъкоплатците, и то незаслужено.
2
11
 
1
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
Той милия е дребосък. Би го набило и дете дори. Макар че имам приятел дето е дребен, но тия тримата щеше да ги смачка като едното нищо.