Повече синя и зелена зона в София – не за пари, за удобство!

Фандъкова иска максимално свиване на движението в центъра
7 авг 2017 14:30,
29
Повече синя и зелена зона в София – не за пари, за удобство!
Снимка: архив, Булфото

Столичният кмет Йорданка Фандъкова обяви, че разширяването на зелената и синята зона в София, е облекчаване на движението в центъра, а не увеличаване екипите на Центърга за градска мобилност (ЦГМ).

Така тя коментира исканията на собствениците на магазини по ул. "Шандор Петьофи" да плащат, както живущите там, такса, по-различна от 300 лева на месец за паркиране на автомобили.

"Постоянно има искания за промени, Общинският съвет е компетентен да разглежда всяко едно предложение и да взема решение", обясни Фандъкова.

Тя допълни, че трябва да се направи всичко възможно и всички да проявяват разбиране, за да има максимално свиване на движението в центъра, предвид желанието на мнозина за по-чист въздух и намаляване на трафика.

"Затова инвестираме в градския транспорт, в неговото качество и в същото време подреждаме чрез синята и зелена зона паркирането в особено натоварените райони, за да постигнем целта – да живеем в една по-добра градска среда. Конкретни предложения ще се разгледат в комисията в Столичния общински съвет", каза още Йорданка Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
3
 
! Отговори
Митко преди 6 години
Не зони а безплатен градски транспорт! Талин и други го правят. Чист въздух, трафика от 100% става 20%. А тая *** вдигна цените? Теглиш чертата и виждаш че с колата е по тънко. Но алчни като бели акули.
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Удобството за пешеходци и велосипедисти не се създава с боядисването на тротоарите и превръщането им в синя зона! Масово троторите са разбити и непроходими именно заради автомобилите по тях, пък не виждаме приходите от синята зона да отиват за подръжката и оправянето им. Изтичат в знайни и незнайни частни джобове. Ремонта после пък е за сметка на данъкоплатците.
26
0
 
7
 
! Отговори
DSS преди 6 години
Не е по темата, ама да ви питам: "Знаете ли колко получава един столичен съветник субсидия за гориво месечно?" :) И аз не знаех, ама имам съсед от входа, който е съветник, та той ми каза, 500 лв./месец.Дааа, 8л/100км нафта по 2 лв = 16лв, което отговаря на около 3100км/месец.Тея са таксита направо бе :)
25
0
 
5
 
! Отговори
БАСИ преди 6 години
Много моймуни се качиха на клона на ГЕРБ и не смогват да ги изхранят. Трябва да се захранват местните бабаити, иначе на следващите избори кой ще им носи гласове.
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дааа.. Българските политици не работят за пари, а за удобство!
23
0
 
3
 
! Отговори
до 9 преди 6 години
Нямам против местата в квартала да са само за живущите, но говорим за жилищен квартал - няма общински и държавни учреждения, болници и пр. Да видя как паяка ще вдига наред колите на ченгетата които работят отсреща през булеварда и завземат кварталните улички по цял ден. А и разните баш-майстори от Е, СН, РК, У и пр.
22
0
 
2
 
! Отговори
Ники преди 6 години
На Фандъкова не и е за магарето, ами за калмуканя му...
21
1
 
10
 
! Отговори
3 преди 6 години
Рисувам на колата си един голям суджук и спирам където си искам.
20
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще повярвам на приказките на Фандъкова за ползите от сини и зелени зони,когато я видя да отива на работното си място с градския обществен транспорт или с велосипед,а не със служебният си автомобил!!И това се отнася не само за нея!!Сметнете движението в централната част на президентския автомобилен парк,на парламент,на министерства,на партийни централи,на комисии.................
19
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Миналата година хлъцнах, като видях че тия от градската мобилност според финансовия отчет били на загуба.
18
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За удобство на грабените, те ще се грабят на цялата територия на столицата. Колко паркинга направи даскалицата, колко? Нито един. Така със зони се пълнят гушите на крадците от СО. Наши щяха да правят ревизия на парите от Синя и Зелена зона? Някой да е чул за тази ревизия? Къде са парите, мъ???ршо? Окрадени от теб, Суджук паша и слугите му.
17
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да но за удобство на живущите и за по-добра екология, тези зони трябва да са денонощни,а коли неотговарящи на екологичните и шумовите норми трябва моментално да се спират от движение!Също и моторите.А полицаите трябва да получават солиден финансов процент от наложените санкции,за да ги осъществяват активно.Да могат да се позамогнат,обаче и обратното-затвор, ако при тези условия ги уличат в корупция!
16
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако беше за удобството - щяхте да имате само "жълта" зона, т.е. да се знае къде може и къде не да се паркира. Другото си е чист рекет. Общинската фирма "Паркинги и гаражи" е просто рекетьорска структура, която за цялото си същетвуване и милиони, които е прибрала, 1 паркинг не е построила!
15
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки кръвопиец ще ви обясни колко полезно за вас е кръвопускането.
14
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прибираме парите на хората за доброто да обраните!
13
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мдаааа, някой пак ще усвоява едни пари в името на хората, разбира се. Я опитайте да намерите място за паркиране в центъра? И със зона и без зона, места няма, ама сега си плащаме за обиколките из квартала докато си намерим къде да паркираме.
12
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Не за глоби, за удобство!" За чие удобство?
11
1
 
22
 
! Отговори
Hjh преди 6 години
Разбра ли народе - всичките глоби, такси дране и рекет са за ваше удобство и безопастност, а не за да пълни гушата алчната власт.
10
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А какво стана с обещаните безплатни 15 минути в зоните?
9
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има градове, в които паркоместата са само за живущите в съответната зона. Дори да искаш да си платиш - няма. Ама никой не пищи за геноцид, освен изнеженият ***, който ходи с бричката си даже до банкомата.