В края на октомври: Модерен, реновиран... "Дондуков"

За да са стабилни паветата – под тях е излят бетон
7 авг 2017 14:00,
13
В края на октомври: Модерен, реновиран... "Дондуков"
Снимка: архив, Булфото

Столичният кмет Йорданка Фандъкова обяви, че до края на октомври ще завърши реконструкцията на столичния булевард "Дондуков".

"Най-тежкият обект от строителната програма през тази година е именно реконструкцията му. Обектът се изпълнява в график – работи се с удължено работно време, за да може до края на октомври да бъде изцяло готов", коментира тя, след като инспектира изпълнението на участъка.

Още по темата

"Очаквам до средата на септември първият етап (участъкът от Министерския съвет до ул. "Г.С. Раковски") да бъде готов и да се пусне изцяло движението, след което да се спре движението в участъка от ул. "Г.С. Раковски" до бул. "Васил Левски". По този начин до края на октомври трябва да приключи работата по целия обект", обясни кметицата.

По думите й, за да бъде извършено качествено реновирането на участъка по булеварда е било взето решение да бъде положена циментова стабилизация под паважната настилка, а отгоре да се положи пясъчна основа и тогава вече да бъдат подредени паветата.

Фандъкова уточни, че е пуснато движението по ул. "Кракра", но екипи на "Софийска вода" работят в участъка от ул. "Кракра" до бул. "Васил Левски".

По думите й движението на трамвая ще е изцяло спряно след средата на август, за да може да се реконструират и трамвайните линии.

"Към момента се работи въпреки много високите температури. Изпълнителите да са внимателни – хората да почиват, да има питейна вода, за да не се случват инциденти в най-големите горещини. Но обектът трябва да бъде завършен в срок", настоя още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
4
 
! Отговори
Цеко преди 6 години
Данче, от снимките във фейса се вижда, че тормозите някакъв възрастен човек да ви показва как се редят павета. Имайте срам и милост в тая нечовешка жега.По-добре вижте в Ютуб как се редят павета
11
0
 
6
 
! Отговори
браво другари преди 6 години
Както се пееше в една естрадна песен:"За кой ли път , за кой ли път..."
10
1
 
0
 
! Отговори
До 9 от 7 преди 6 години
Тц, не ща!Драмата никога не е в редовите изпълнители на място. С времето и посредством използването на различни стимули или рестрикции, възможно е да бъдат дисциплинирани и научени да си изпълняват работата съвестно и в срок. Но борбата с вятърните мелници, оставям на някой друг Дон Кихот.
9
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Реновиран ли е новата модерна думичка?
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 7Уважаеми, личи си, че те далеч по-компетентен от лицата, управляващи и изпълняващи проекта. Предлагам ви за меринджей на същия, защото явно разбирате.Това не е сарказъм, сериозен съм. Време е в тая държава работите да започнат да се възлагат на хора, които разбират от тях, а не на Бойко на стринката на лелята на етървата на шуренайката детенцето.
7
2
 
3
 
! Отговори
охаааааа преди 6 години
А до края на октомври-задръстванееееее...............
6
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както се казва: поживем-увидим.Това, че хората работят в жегата е похвално, но и нож с две остриета, щото при едни високи температури се полагаха едни по-специални грижи за бетона и т.н. Да не говорим, че в него се вгражда основата на релсовия път по доста странна технология, наподобяваща коването с винтове на чамовата дограма в ДК-тата от едно време. А и понагрята от Слънцето стоманена релса има склонността да се разширява и криви...Дано първенците се повозят при откриването, че и да видят.
5
6
 
4
 
! Отговори
Bookland преди 6 години
Единствено предпазсъдъкът ни пречи да осъзнаем колко е колосолен африконският континент.Разпростряна върху 12,000,000 кв. мили,Африка е почти колкото Северна Америка и Европа взети заедно и около 2 пъти по-голяма от Южна Америка.Африка се назовава черен континент заради необятните екваториални тропически гори ,в централната и част.Водосборният басейн на р.Конго покрива 1/10 от плащта на континента,или 1,500,000 кв. мили потънали във влага,мрачни гори.'Конго' от Майкъл Крайтън
4
5
 
23
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Има римски пътища, строени преди 2000 години, още не са мръднали, а герберските не изкарват и година. Да, ама римляните са правили 2 метра основа под пътя, а герберите слагат едни 5 санта асфалт и готово. Очаквам паветата напролет да са по-зле, отколкото преди ремонта, понеже заради бетона водата няма да има къде да отива, ще замръзне и ще ги напука.
3
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е има си хас да са само подредени,като на Витошка,например.А Данчето колко лапна от ремонта?А тротоарите,които подскачат под краката ни,кога?А кварталните улици кога ще ги ремонтират и измият?За какво плащаме данъци?
2
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малиииии, каква гепачка е паднала. Картофка осигури вече и Фнучетата с по един апартамент и д по едно Жипче. Да не се мъчат по "обновения" градски транспорт. Преди тях осигури частна клиника на мъжо си за 30 милиона, и построи два блока в Малинова долина. Миличката, подсигурява се, все едно ще живее 300 години.
1
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тиквата и Учителницата разказаха играта на София. Съсипаха де що имаше и нацвъкахс всякакви грозотии и недоразумения. Но от неграмотни и некадърни селта-ци - толкова.