Качвайте се на скейтборди и ролери, София ви чака!

Спират движението на централен софийски булевард за "БулевАРТ"
Обновена: 10 авг 2017 22:19 | 10 авг 2017 21:23, Камелия Цветанова
4
Качвайте се на скейтборди и ролери, София ви чака!
Снимка: Булфото, архив

Който иска да покара лонгборд, скейтборд, ролери и тротинетки в центъра на столицата на улица без автомобили може да го направи тази събота на "БулевАРТ".

Това  е  името на поредица от събития, които организират Столичната община и зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев и Центърът за градска мобилност.

В събота,  под името "ТранСпорт на борд" започва първото по рода си събитие, което има за цел да покаже, че София е и ще бъде модерен град, столица, в която има забавления и през горещото августовско лято, обясниха от пресцентъра на ЦМГ.
 
От 10.00 до 16.00 часа на столичния бул. "Ал. Стамболийски" всички любители на бордове, ролери, тротинетки, колела и други почитатели на модерния и еко начин за придвижване из града ще могат да карат свободно в участъка между булевардите "Княгиня Мария Луиза" и "Христо Ботев".

Специално за тях тази част на булеварда ще е свободна от автомобили.

Ще има майсторски демонстрации на ролери -  от "Екстрйм скейт" и звездите на новата световна мания – лонгборда  ще покажат на какво са способни.

Младежите от LongDayBoarding  ще преподават и безплатни уроци по борд каране на  начинаещи. 

Млади стрийтарт художници ще покажат на живо върху пана от улични ремонти своята визия за модерна и вечно променяща се София .

Специални шатри ще имат екипите от "Кахуна“, които ще предлагат бордове за свободно ползване и изпробване на спорта, а пък младежите от "Парашутка“  ще позволят да се пробват удобните надуваеми дивани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 1Така е, стой си на гигантското четерибуквие и не се обаждай.
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименНе е нужно, да си толкова негативен. Ролерите са приятно занимание, стига да не се подхваща от ***. Нали се сещаш - подобно на колите.
1
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Травматологията ви чака.