Въпреки разкопките: Паркингът до "Света Неделя" остава

За трета поредна година продължава проучването на римската сграда
11 авг 2017 09:38, Петя Славова
3

Поради новите разкопки до църквата "Света Неделя" се появи информация, че ще премахнат близкия паркинг. На място отиде репортерът на Bulgaria ON AIR Димитър Димитров, който предаде, че официална позиция все още се очаква, а засега паркоместата остават непокътнати.

За трета поредна година продължава проучването на римската сграда под площад "Света Неделя". Проектът се финансира от "Столична програма: Култура".

"Засега сме разкрили само североизточния ъгъл на археологическия обект. Там откриваме много дебели стени и широки помещение. Подозираме, че се е използвал за търговски цели", сподели ръководителят на обект "Форумът на Сердика" Снежана Горянова.

Тя добави, че още през първата година на обекта са намерени 3000 сребърни римски денари, който са били съхранявано в глинено гърне от някогашния им собственик. Това, по нейни думи, е най-голямото съкровище откривано по време на разкопки.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: църквапаркингBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Ханко Брат преди 6 години
Българската история докарва до Безумия руснаците и *** им в България. Ще затрият всичко и всеки само да е тяхното. Но техните камъни по тяхната глава. И останалите народи имат архиви и знаят колко лоши хора са руснаците. А там на метри от разкопките е е Гробът на Васил Иванов Кунчев от Карлово, за по-кратко Левски, от който комунистите, социалистите и всички останали метастази на Тумора БКП като ГЕРБ страдат от Нощно напикаване и т.н........Цензура има..
1
0
 
3
 
! Отговори
сакън! преди 6 години
Паркингите у нас винаги са на някоя свещена крава! Не може да се пипнат!