Въпрос към Фандъкова: Автогара ли е площадът пред храма?

Кметицата трябва да каже кой е разрешил автобусите пред Невски
14 авг 2017 18:21,
35
Въпрос към Фандъкова: Автогара ли е площадът пред храма?
Снимка: Facebook

Автогара ли е площадът пред храм-паметника "Св. Александър Невски". Този въпрос е задал на кмета на София Йорданка Фандъкова общинарят Симеон Славчев.

Той е бил сезиран със сигнали от стотици софиянци във Facebook, според които пространството пред църквата е незаконна автогара.

"Храм-паметникът "Св. Александър Невски" е едно от емблематичните места не само на София, но и на цяла България. Постоянното движение на автобуси, както и факта, че пространството пред храма се е превърнало в паркинг на автобуси пречи на миряните и служещите в "Св. Александър Невски", написа в профила си в социалната мрежа Славчев, който е член на постоянната комисия по транспорт и туризъм в СОС.

Според хората, сигнализирали до него, проблемът може да се реши лесно като се въведе европейската практика – рейсовете да не влизат в идеалния център.

Общинарят е входирал днес писмения си въпрос до Фандъкова. В него той пита кмета на София имат ли автобусите разрешение за паркиране пред храм-паметника "Св. Александър Невски", както кой, кога, на какъв принцип и с каква мотивация е разрешил на десетките автобуси да паркират там.

Кметът на София трябва да отговори писмено и устно на въпроса на заседанието на Столичния общински съвет на 14-ти септември.

Славчев обяви, че ще направи и онлайн анкета сред софиянци с въпрос: "Как бихте искали да изглежда пространството пред храм-паметник "Св. Александър Невски?"

Резултатите от допитването общинарят ще представи на първото заседание на Столичния общински съвет и ще настоява пространството пред храм-паметник "Св. Александър Невски" да бъде обособено така, както жителите на София желаят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: площадпаркингавтобуси
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
Shark преди 6 години
Това мисля че не са селски автобуси, а чужди, с чужди туристи. Които посещават Ал. Невски и центъра и си оставят парите. А вие ако отидете на екскурзия в чужбина къде бихте искали да ви стовари автобуса? На центъра на града, близо до забележителностите, или на автогарата и оттам да ви пуснат да се оправяте, като в най-добрия случай ще изгубите поне час. А???
28
1
 
4
 
! Отговори
Да преди 6 години
А, ако не са селяните, гражданите ще ми ядът дедовия!Ще изпофалира почти всичко!
27
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Селяните отдавна са превзели София, още от времето на Бай ви Тошо, а Боко и Руската учителка само изпълняват плана.
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Въпрос към Руската учителка: Паркинг ли са градинките пред блоковете в кварталите и ще се спазва ли закона?
25
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Почти на 100% съм сигурен че всички от гроб са милионери
24
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И с какво пречат тези автобуси,не ми е ясно?
23
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КМЕТЪТ НА СОФИЯ ТРЯБВА ДА Е РОДЕН И ОТРАСЪЛ В СОФИЯ!!!! КМЕТИЦАТА ДА СИ ХОДИ В САМОКО, ТАМ ДА КМЕТУВА.
22
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ много крадат.
21
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Селяните превзеха София. Борисов и Фандъкова поощряват селското нашествие и неспазването на правилата, защото те самите са селяни.
20
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Селяните превърнаха София в Клоака. Те са нецивилизовани и не се къпят-миришат.
19
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А какво да кажем за ул "Граф Игнатиев"?! Една от централните софийски улици е превърната в грозно пазарище за *** и потници. На площад Славейков се плуят търговци на поизцапани от уличния прах и опаковани в найлон книги... КЛОШАРИЯ!
18
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На нищо не прилича София вече. Добре поне, че селяните ги няма през лятото, но като се завърнат правят мазало.
17
0
 
23
 
! Отговори
Добре де преди 6 години
В повечето градове на запад от Ниш автобусите, идващи от летища, както и тези, превозващи групи с туристи, спират на площад около централната гара на града и оттам вече кой накъдето си има работа. Само дето районът около нашата Централна гара е превърнат в клоака, продължаваща почти до ЦУМ. Там няма ред за нищо - такситата висят по средата на активната лента и чакат жертви, няма нормален ***, пълно е с индоевропейци и трябв да се оглеждаш като камера на 360 градуса. Тия ще ни закопаят скоро.
16
1
 
12
 
! Отговори
Гост преди 6 години
Всичко това хубаво, ама въпросът на анкетата, ако се отнася само за проблема с автобусите, а не за кардинални промени на пространството пред катедралата, би трябвало да гласи: "Искате ли да има автобуси пред катедралата?". "Как искате да изглежда пространството пред катедралата?" е друг въпрос, не за това питане.
15
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За авобусите не може, а за лимузините на попа и на депутатите може, а?
14
1
 
44
 
! Отговори
Ганьо Балкански преди 6 години
Град Ница, Франция. Пътувахме с немска група, автобуса спря точно за да слезнем, след което замина в някакъв паркинг на м...та му. Беше определен точно определен час, в който да се явим за потеглянето вечерта. Лесно и ефикасно. Какво пречи така да се процедира и в София?
13
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 1Е, ти да не искаш да направят автогара на "Житница", където беше огромен блок на транспортниците, оставиха го *** да го опоскат до шушка, огромният двор е буренясал буклучарник, ужасно безхаберие на богата България, която "пищи и пести "всяко левче.. Съд и затвор за разхитителите...
12
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А пазарище ли е, затрупаният с множество грозни, като ковчези, дюкяни, площадът пред ЦЕНТРАЛНА ГАРА, която след дълбоко "демократичен ремонт", премахнал вълни, звезди, птички, украси - всички те "ужасяващи социалистически "символи, заприлича на мрачно ритуално здание, особено с грозните черни букви с най-тъпия шрифт, който силно "демократични" творци са избрали. Без допитване до гражданите! Няма такъв гаров площад в Европа!
11
0
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-правилният въпрос е кой прибира парите и в какви отношения е с общината.
10
10
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами туристическите фирми си плащат, но парите потъват директно в джоба на Фандъкова.Е, разбира се че има отчисления и за Мутро Суджука, все пак й е шеф.