"Петте кьошета": Децибели в повече, но от трафика

Приборите на живущите подскачали, като минават трамваите
18 авг 2017 09:15,
17

Живущи в района на "Петте кьошета" в София недоволстват от шума на трамваите. Гражданите са започнали петиция срещу ситуацията около домовете им.

Хората също са изпратили жалба до кмета на столицата, като отговорът бил, че още при създаването на града районът е предвиден за кръстовище.

"В този регион преминават 12 превозни средства на градския транспорт, но ние основно имаме проблем с шума от преминаващите трамваи. От години живеем тук и проблемът съществува отдавна, а напоследък шумът дори се засилва", заяви пред Bulgaria ON AIR авторът на петицията Йоанна Дудева.

Думите й подкрепи и друга жителка в района на "Петте кьошета", която твърди, че най-непоносимо е рано сутрин и в късния следобед.

"Преди време релсите имаха гумено уплътнение. Сега и приборите вкъщи подскачат при преминаването на трамваите", оплаква се жителката.

Инженер Борис Михайлов от Обществен контрол и управление на шума измери децибелите при Петте кьошета и апаратът показа 69.7.

Михайлов бе категоричен, че нормите в зони, изложени на релсов шум е 65 децибела в дневен период, а в този регион нормата е завишена.

"Еквивалентното за "Петте кьошета" е нивото около 70 децибела, случва се дори тази цифра да се надвишава", информира още експертът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: Петте кьошетатрамваи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
4
 
! Отговори
преди 6 години
Нека погледнат как се ремонтира в момента релсовия път по булевард Овча Купел - по същия начин трябва да се изгради трамвайното трасе и на 5-те Кьошета и проблем няма да има.Старите трамваи не са проблема - те са шумни, тогава когато релсовия път е зле, така че не говорете глупости!А и в момента по този маршрут се движат само чисто новите Песа, но шума не спира, т.е. наистина проблема е в релсите и липсата на шумо и виброизолация!
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде, хайде, новите траваи не шумят. Проблемът идва от старите такива и от хората които чакат. Ако ги махнат, ще се оплакват, че нямат пък удобен транспорт.
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Улпия ПауталияТоест в момента, има само 10000 души, достойни да се наричат софиянци. Ок, разбрахме.
12
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 12Много ти е лесно, да ги приказваш тея, когато не живееш в жилище, което постоянно се тресе от трамвай, камьони и разни мотори.
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
опитват се да подкарат камиони на жици, за да е по екологично, да няма замърсяване, а ние искаме да спрем трамвая защото шумял.от утре трамвая да минава по терлички!друг въпрос е защо релсите не се обслужват, може да се намали малко тракането.Инъче бабите да внимават как се оплакват, че ако пуснат автобус вместо трамвай няма да им е по-тихо.Една сутрин автобус от градският 30 мин форсираше под прозорците, явно имаше проблем, не само не се спеше в 5:30 сутринта, ама как смърдеше....
10
0
 
5
 
! Отговори
мда преди 6 години
Догодина точно под Петте кьошета ще мине пробиващата машина за метрото. Не ми се мисли как ще се тресат тогава кооперациите и до къде ще подскачат бабите
9
0
 
3
 
! Отговори
Улпия Пауталия преди 6 години
До JokoВ 1878 г София е 20 000 души ...Когато турците се изтеглят ,остават 10 000 ...Това са софиянци,другите сте ***!
8
2
 
9
 
! Отговори
Joko преди 6 години
До Анонимен 3София бил най-мръсният град..... Тогава защо цели орди от прованса се натискат да дойдат ТУК ?
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да подгонят първо мотоциклетистчетата.
6
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и аз искам да се оплача от цвиленето на коне късно вечер в Овча купел, минават каруци, дрънкат, непоносимо е.
5
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По принцип е така ако живееш на пъпа на милионен град... и то не само в България. На Манхатан също е малко шумничко да се живее.
4
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези пенсионери цял живот са живели така, но сега изведнъж надуха гайдите, съвсем случайно след акциите Валери Симеонов.
3
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
София е най-лошият град. Шумен, мръсен, скъп, натоварен, бездомни кучета по улиците, *** с каруци цяла нощ мачкат едни шишета от казаните. Взимам дипломата и веднага се връщам на село.
2
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Винкелът веднага да идва и в показна акция да арестува трамвайте.
1
8
 
27
 
! Отговори
Тато из Правец преди 6 години
Викайте Далаверко Симеонов ,той ще арестува ватманите...