Хазяин намушка квартирант, не плащал сметки за ток и вода

Стара секция в коридора също била в основата на спора
20 авг 2017 21:23,
40
Хазяин намушка квартирант, не плащал сметки за ток и вода
Снимка: Булфото, архив

Неплатени сметки за ток и вода предизвикаха хазяин от Асеновград да намушка в корема свой квартирант. 34-годишният Ремзи Ферад ще отговаря пред съда в Пловдив по обвинения за опит за убийство. Делото срещу него стартира на 30 август, съобщиха от пресцентъра на съда в Пловдив.

Ремзи и жертвата му Петър Георгиев се познавали покрай квартирата. Петър и семейството му дълго време били наематели на родителите на Ремзи. Изпокарали се не само заради неплатените сметки, но и заради стара секция в коридора на жилището. Хазяите искали от Петър да я изнесе, но той отказвал. Така в края на октомври 2015г. наемателите напуснали имота и се пренесли да живеят на друго място. Старите им хазяи обаче били притеснени дали Георгиеви ще си платят сметките.

Майката на Ремзи се опасявала да не би да я завлекат с пари и започнала да притеснява хората по телефона. Георгиев обещавал, че ще си покрие задълженията за ток и вода веднага щом бъдат готови фактурите. Ремзи също не му вярвал и на 6 ноември 2015г. отишъл до новото му жилище да иска парите. Петър отказал да му даде пари в брой без фактури и го уверил за пореден път, че всичко ще си плати. Ферад обаче не му повярвал и искал плащането да стане веднага. Избухнала кавга, по време на която Ремзи извадил нож и намушкал Петър в корема. Единствено бързата реакция на лекарите и спешна операция спасила живота на квартиранта.

Ремзи се укривал няколко дни, след което се предал в полицията. Срещу него било повдигнато обвинение за опит за убийство. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: асеновградножхазяин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали искахте Румен Радев?На ви сега!
20
1
 
4
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
До нормаленДа не покриеш борч от 200-300 лева !
19
2
 
6
 
! Отговори
нормален преди 6 години
Да убиеш човек за 200-300лв.!?
18
0
 
16
 
! Отговори
Писнало му е! преди 6 години
В БГ Законите защитават крадците.В общи части на помещения - не се поставя нищо. Неплатени сметки не се поемат от съседите, съд по бърза процедура. В абонатни станции, асансьорни шахти, ел. табла, тел. табла влизат само служители на фирмите. Професионални домоуправители навсякъде - които да приемат Правилници.Жестоки глоби при шумов и др. тормоз, особено в блокове в които има фирми.Забрана на болници, клиники, психо кабинети, инфекциозни кабинети, кръчми в жилищни сгради, било и с отделен вход.
17
0
 
13
 
! Отговори
bolbob преди 6 години
Държава управлявана от крадци и престъпници защитава себеподобните им от по ниски нива и довежда нормалните граждани до лудост.Само у нас наемателите си правят каквото си искат и не можеш да ги изгониш.Не плащат наем сметки и нито дума в закона че носят отговорност за това.Резултата е налице саморазправи.Час по скоро парламента да приеме закон за наемните отношения и да приключи тази трагикомедия защото знам и случаи на убити от подобни разправии.
16
2
 
7
 
! Отговори
Пак до 12 преди 6 години
За да се избегнат неприятности с некоректни наематели, адвокатите съветват да не се съгласяваш те да се регистрират в квартирата на постоянен адрес. Нека да са само с временна адресна регистрация.
15
4
 
5
 
! Отговори
до 12 - Продължение преди 6 години
Ако квартирантите разбият патрона, това вече се счита влизане с взлом. Викаш полиция и ги изкарват. Но трябва да имаш доказателство, че договорът е изтекъл или че си направил(а) официално предизвестие, че прекратяваш договора. Затова сключвай договор за отдаване под наем само чрез стабилна брокерска къща, която има добър адвокат. Или ти си наеми адвокат да ти напише договора, ако си намерил(а) наематели без посредник.
14
3
 
4
 
! Отговори
До 12 преди 6 години
Можеш да се застраховаш за неплащане на наем. Застрахователят ти плаща до три наема, а той има грижата да си ги вземе от длъжника.Как да ги изкараш, ако не искат да излязат? Ако договорът ви не е продължен или ти си ги предизвестил(а), че прекратяваш договора, но те не излизат, изчакваш в квартирата да няма никой, идваш с поне един свидетел и викаш комшии за свидетели - да видят какви вещина на наемателите изнасяш. После сменяш патрона. Те, като се върнат, ако разбият патрона, ....Продължавам
13
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** не обича да плаща, обича да му плащат. Като има да взема ще преведе орталъка, че го завличат, като има да дава се спотайва като шоппар в небран кукуруз. Изостанало дивашко племе!!!
12
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ПатриотА ако аз те намушкам, а след това платя на полиция и съдии, да те наврът в ти си знаеш къде, защото така ни работи държавата ? Патриотично си ***.
11
1
 
21
 
! Отговори
Сп???нс преди 6 години
В Испания нормалното е при подписване да оставиш два-3-4 наема залог или банкова гаранция на стойност годишния наем именно за да не се измъкнеш и да им оставиш сметки или поразии. Плащаш наема до 5-то число. И дори така имат доста проблеми.
10
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като цяло е голям проблем да дадеш нещо под наем, нямам представа какъв е закона и дали някой го спазва, но все гледат да те завлекат. Да не говорим ,че ако решат да не излязат нямаш как да ги изкараш,
9
0
 
26
 
! Отговори
!? преди 6 години
"На 6-ти ноември 2015 отишъл и го намушкал." То верно че е неделя, ама все има пресни новини , няма нужда да ми вадите случки от преди 3 години. Поне кажете как е протекло делото, осъдени ала-бала.
8
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хазяин намушка квартитант... През ноември 2015. Чеки малко да си видя календара, WTF джурналя?!
7
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Петър и родителите му от кой етнос са?
6
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПРЕЗ ОКТОМВРИ 2015 Г. НАПУСНАЛ КВАРТИРАТА И ДВЕ ГОДИНИ НЕ Е ПЛАЩАЛ ЗАДЪЛЖОЕНИЯТА СИ!ЗА КАКВИ ФАКТУРИ СТАВА ДУМА, ДВЕ ГОДИНИ ЛИ ГИ ПИШАТ ФАКТУРИТЕ В АСЕНОВГРАД?
5
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди време бях дал апартамента на една фирма,която строеше МОЛ Пловдив. Домъкнаха някакви турци,дето едвам говориха български. Всичко беше наред до последния наем.Него не го платиха,както и поседната сметка за ток."Ела утре,ела в сряда,сега не съм в България... "Един ден му звъня и казвам "Ако не платиш ,ще отида я имиграционна полиция" А онзи "Изпрати ми IBAN -а на банковата си сметка с SMS" След 40 минути парите бяха преведени.
4
4
 
24
 
! Отговори
24 годишен преди 6 години
Името му говори всичко Ремзи Ферад.... А и квартиранта е постъпил правилно като не е платил, без готови фактури кой плаша? На тоя тали,банин дето го е намушкал сега да му лепнат 21 години за опит за убийство.
3
1
 
32
 
! Отговори
Новина преди 6 години
октомври 2015 от къде я изкопахте
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма ден без убииства измами и тем подобни сладки работи. Управляващите ни които ги избраха едни индивиди нито виждат нито чуват. Заслепени от дебелите пачки които броят ежеминутно предоставени им от едни бизнесменчета с бели якички нямат време да погледнат в народа и държавата! Всичко е оставено на самотек. Нито закони нито съд нито каквото и да било има. Всички горе изброени броят тлъсти пачки и не им остава време за други работи. А народа ако на това може да се каже народ гледа и мига!