Бутат 143 ромски къщи в "Захарна фабрика", 504 души – без дом

Теренът е общински, а заповедта е издадена миналата година
22 авг 2017 10:15,
72
Бутат 143 ромски къщи в "Захарна фабрика", 504 души – без дом
Снимка: архив, Bulphoto

 Снимка: Bulgaria ON AIR

В столичния квартал "Захарна фабрика" тази нощ беше струпана тежка техника заради акцията по събарянето на незаконните ромски постройки.

143 къщи ще бъдат съборени в квартала, съобщава Нова тв.

"Заповедта за събаряне на постройките е издадена още през миналата година. Благодаря на органите на МВР, тъй като в момента се работи нормално и спокойно. Създали сме организация за извозване на багажа на хората, чиито къщи ще бъдат разрушени. И започна поетапно разрушаване на някои от бараките. Мой приоритет е нито едно дете да не остане на улицата", коментира Иван Божилов, кмет на район "Илинден".

Около 504 души живеят на този терен, който, оказва се, е общински.

"Едно от семействата ще бъде настанено в общинско жилище, но те си подадоха документите преди две години. Всяко едно семейство има по 5-6 деца. Ще се постараем да не ги оставим да спят на улицата", добави Иван Божилов, кмет на район "Илинден".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
0
 
! Отговори
Ники преди 6 години
Защо винаги и само за *** се намират дом колко бездомни българи има колко бедни хора има за тях Никой не говори за *** винаги всичко е На всичко се намира и всичко им се дава
59
0
 
3
 
! Отговори
arbait macht frai преди 6 години
Да им построят нови домове-заградени с бодлива тел.
58
0
 
6
 
! Отговори
Да преди 6 години
До Анонимен 59Същите са. Живеят незаконно в поречието на реката - мисля, че се казва "Какач", въпреки че, много странно улицата успоредна на реката се нарича "Суходол"... От години тормозят целият кв."Захарна фабрика" - хората там не смеят да замръкнат.Определено всичките са нелегални и нямат адресна регистрация, защото няма как да се издаде адресна регистрация на имот извън регулация в коритото на реката!Това трябваше да се случи още тогава, когато убиха професора. Но все пак има Видов ден!
57
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По - евтино ще излезе, ако им се дават пари доживот, но само на тези, които са с до 2 деца. Ще намалеят рязко и понеже не живеят дълго, до някоя година ще изчезнат.
56
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това не са ли същите ромове убили професор Калоянов за бутилка водка?
55
0
 
4
 
! Отговори
Провинциалист преди 6 години
Като че ли само хора от София пишат. Да ги съборят при вас, за да се върнат при нас. Логика няма, ние също не ги искаме никъде, затова се махат оттука. Въртележка. Да се настанят по селата значи ние да ги напуснем, но това не са ли нашите домове, също както в София са вашите?и вместо тях ние да дойдем? Ние не искаме да ви ги стоварим на вас на главите, не го искайте и вие, какво да се прави ли? Еднопосочен билет за Индия, разберете, няма друг начин. BTW, ние искаме да си живеем на село.
54
2
 
16
 
! Отговори
Знаете ли, преди 6 години
Отношението ни към тези наши съграждани си има своето логично обяснение. НО НЕ СА САМО ТЕ. Наблюдавам и хората в София..... Тича към превозното средство и преди да се метне си мята горящия вас на земята. Пие от някакво кенче,оставя го под пейката. В трамвая наблюдавах млада жена,която извади лъжица ,баничка и кофичка кисело мляко и след като си хапна,бодна *** между двете седалки... Младо момиче пак в трамвая пи сок от картонена кутия и я метна навън през стъклото. Ееееее..Не сме роми....
53
1
 
33
 
! Отговори
Умен гущер преди 6 години
Ще им дадат общински жилища. За година-две ще ги превърнат в обори, ще натрупат сметки и пак ще излязат да струпат коптор на някоя поляна. Културни особености, каквода се прави.
52
0
 
15
 
! Отговори
Баталова воденица преди 6 години
А кога ли ще се задейства г-жа Савова кмет на Възраждане и ще предприеме мерки с гетото в Баталова воденица. Да мине поне да види какво правят с новите пейки в квартала. И как децата им хвърлят бутилки по минаващите коли. Как всеки ден се примъкват нови и нови мауглита.
51
3
 
1
 
! Отговори
Abloi преди 6 години
Pf....a na djobnite bg kradci bg snimkite im visiat v bg magazite kato bg prevencia za chujdestrannite turisti v rebegeto i mestnite aborigeni ot djobni bg krajbi....migar nekoi v rebegeto si nosi bege jilisteto ili bege jilistnia teren v bege djobovete?!
50
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кога кметовете на Красна поляна и Овча купел или Фъндъчката ще предприемат същото с *** бордей между Овча купел 1 и Факултета. Когато стане колкото Банкя и се напълни с новородени ***, тогава ли? Какво се чака???
49
0
 
25
 
! Отговори
Софиян преди 6 години
1во, какви къщи? Това не са ли бараки изградени от изхвърляни строителни материали? Когато се публикува нещо в мрежата, то трябва да е коректно, а не да дава повод на разни псевдо защитници да вият. 2ро. От къде са се появили тези ***? От къде? И са се размножили като мишките. Защо Общината е чакала до сега? Всички кметове от появата на първата барака до днес са виновни и трябва да бъдат съдени за немърливо изпълнени задължения към обществото!
48
6
 
1
 
! Отговори
Vazovopodigo преди 6 години
Bree, tezi bulgari mnogo tejko pianstvo sa imali....chujdestranni nashestvenici sa se okopali v 143 okopi, a bulgarite edva sega videli i gi prebroili....mashallah bg tigri, bg aslani, bg kugari, bg helikoptardjii, bg planinski, gradski, selski i vodni spasiteli, na bg granicharite i na bg mitnicharite specialno merci... za bditelnostta...ei, sultanite sa imali mnogo goliam zor...edno vreme...
47
2
 
15
 
! Отговори
надзор преди 6 години
Понеже мафията иска да строи, ще съборят бараките на "ромите" и ще ги настанят още по-стабилно на... гърба ни, пардон, в общински жилища.
46
0
 
30
 
! Отговори
радикално решение преди 6 години
Най-лесно е, да им се спрат (законно) парите ("соц.помощи", "майчински", "детски"(до второ дете) "инвалидни", "първи учебен ден", "за дърва"...). Да им се спре тока и водата, докато не ги плащат, да ограничат медицинските услуги за неосигурени... Да им вземат фалшивите книжки и дипломи... Да им се разрушат незаконните къщи(ама не да им дават апартаменти без пари,пак)... И те бързо бързо, ще се изнесат сами къмту по-"толерантния" "запад".
45
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Също така и за тази полиция там, кой плаща? Въпросът е риторичен. Толкова финансов ресурс е изразходван заради тея и накрая естествено няма да им бъде потърсена сметка. Важното е че медиите са там и са отразили събитието т.е. показали сме, че държавата работи. А това, че тея пари са от нашия джоб няма никакво значение.
44
1
 
30
 
! Отговори
евродебил преди 6 години
Бутат им бараките, за да им дадат общински апартаменти.
43
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Получили са много покани сами да си съборят жилищата. След това се е стигнало до принудително събаряне. Сега интересното е, че ако бяха българи по закон трябваше да платят на фирмата за събарянето, тъй като обаче те не са искам да помоля някой от журналистите да задеде въпроса на г-жа Фъндъкова, кой ще плати събарянето? И като предложение, да им отдържат от детските, докато не се издължат.
42
1
 
16
 
! Отговори
Да преди 6 години
Премахвайте къщите от всички квартали и всички градове!
41
1
 
52
 
! Отговори
Принципно решение преди 6 години
Обитателите на тези незаконни постройки били ли са предупредени по законен път, че постройките ще бъдат съборени?Преди колко време са били предупредени? Ако това е станало поне преди месец, значи са имали предостатъчно време да си потърсят квартири или да се върнат там, откъдето са дошли. Следователно, НИКОЙ НЕ Е ДЛЪЖЕН ДА ИМ ОСИГУРЯВА ЖИЛИЩА !!!Предполагам, че предупрежденията за събаряне не са били едно и две. В такъв случай, освен събаряне, следва да се наложат и глоби, да ги отработят!