Маркират опасни и гнили дървета в Борисовата градина

След това комисия ще одобри кои ще бъдат премахнати
22 авг 2017 10:37, Красимир Ангелов
5
Маркират опасни и гнили дървета в Борисовата градина
Снимка: Булфото

Маркирането на опасни, сухи и гнили дървета в Борисовата градина започва от днес, информираха от общината. Инициативата е част от дейностите, включени в кампанията 135 години "Княз-Борисова градина".

Маркирането ще обхване пилотен участък от лесопарковата част на Борисовата градина - карето между бул. "Драган Цанков" и бул. "П.К. Яворов" и главните алеи покрай стадион "Българска армия".

През септември маркирането предстои да бъде прието от комисия в разширен състав от експерти от Лесотехническия университет, БАН, Българското дружество за защита на птиците и др. След това дърветата, за които има съгласие, ще бъдат премахнати.

След извършване на дейностите в пилотния обект, предстои публичен отчет, преди да се продължи с последващи действия в следващи периметри от лесопарковата част на Борисова градина, отчитат от Общината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ооо, престанете да сечете в Борисовата градина вече!!! Имам чувството, че това е някаква схема и някой изкарва пари от нея, иначе не мога да си обясня как за десетина години половината дървета в парка изчезнаха!
4
1
 
7
 
! Отговори
олеле и БАН преди 6 години
Ама и БАН ще мисли?! Те са такива мързели, че ще влачат доклада с години. Никой не е хукнал да изсича за огрев Борисовата. Но наистина има много опасни дървета. Просто ги махнете и толкоз
3
1
 
6
 
! Отговори
стига тутане де! преди 6 години
Колко време едно опасно дърво може да си седи? Т.е. без от по-силен вятър само да си падне, да се надяваме не върху някой минувач. В Борисовата градина отдавна има дървета в съмнително състояние. От време на време пада по някое от тях
2
3
 
4
 
! Отговори
Нов преди 6 години
Докато екипа ги маркира, докато комисията ги оцени, докато намерят изпълнител ... зимата ще дойде и ще остане за догодина, когато вече ще е забравено (ама парите ще са взети).Нямаше ли да е по лесно бай Иван да тръгне с резачката.
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
borisov i gradina li si ima