Обещано: От 1 септември пускат част от Северната тангента

Йорданка Фандъкова увери, че напредва и ремонтът на бул. "Монтевидео"
22 авг 2017 22:35,
14
Обещано: От 1 септември пускат част от Северната тангента
Снимка: архив Булфото

От 1 септември ще бъде пуснато движението по южното локално платно на Северна скоростна тангента в участъка от бул. "Рожен" до бъдещия пробив "Рожен".

Днес кметът на София Йорданка Фандъкова е проверила изпълнението на обекта, заедно със заместник-кмета по направление транспорт Евгени Крусев, съобщиха от общината.

Изграждат се нови пътни платна с циментова стабилизация, нови бордюри, тротоари и осветление. След 1 септември работата ще продължи в следващите планирани участъци. Локалното платно на Северната тангента осигурява връзка със северните територии на София като кв."Требич", с. Мрамор.

Още по темата

Кметът Фандъкова е проверила и изпълнението на бул. "Монтевидео" в кв. "Овча купел". Продължава изграждането на 1,3 км нов булевард, като се изпълнява канализация и водопровод, както и сградни отклонения за ВиК мрежата.

Едновременно с това се работи и по изграждане на ново улично осветление, тръбна мрежа за подземни комуникации. Ще се изграждат нови пътни платна, тротоари и велоалея, съобщи БТА.

Обектът се изпълнява по график и се очаква да завърши до средата на ноември. Кметът Фандъкова е поискала от изпълнителя да осигури пешеходен достъп до спирката на градския транспорт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
1
 
! Отговори
1 преди 6 години
А канутата,да си вземем ли,защото,имаме лоши спомени от една тангента,толкова хвалена ,от слънцето,но при лек дъжд,щяхме да се издавим.
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тая тангента кърти от всякъде, слизам от магистралата и се качвам на нея, от 140 ми пада ограничението на 120 и не подушвам дори мръсният град около който минавам.
10
1
 
9
 
! Отговори
alf преди 6 години
да пуснат отклонението за левски г
9
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мамо Данче а Южната дъга дъга кога ще си я довършите ,проект има ,пари има само не сте се разбрали кой да ги открадне.Попитайте фирмата ,която прави бул.Черни връх те строят по Ге,,ъ,,рбав стандарт няма и една година и почват ремонтите . После някоя от кметството ще се покаже по тв.за да обясни на ,,простия,, народ,че асфалта е издържал 8 години,но че се е напукал и изметнал на втория месец няма да се намери журналист да попита,защото и те са платени с асфалт.
8
1
 
11
 
! Отговори
До анонимен 7 преди 6 години
Няма западна тангента, неумник, има западна дъга!!!
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КАТО ГЛЕДАМ КРИВИНИТЕ ПО МАНТИНЕЛИТЕ СИ МИСЛЯ : КОЛКО МНОГО СА ТЪПИТЕ *** В СОФИЯ. И НА ШЕСТЛЕНТОВ ПЪТ ЩЕ НАМЕРЯТ НАЧИН ДА СЕ БЛЪСНАТ.
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Северната и западната тангента са голям бонус за София. за 7-8 мин от Люлин вече си на Хемус или Тракия. Да не говорим за гастърбайтерите преминаващи лятото. Това лято почти не се усетиха като трафик.
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едно от най важните съоръжения правени последните години в България е тангентата която позволява да се минава транзит през София!
4
8
 
32
 
! Отговори
Гурбетчия преди 6 години
Не разбирам много от София, но това е новина за 1300метра път ли ?
3
19
 
30
 
! Отговори
alf преди 6 години
а какво я грее софия че 1,5 милиона селяци праят задръстване *** за да са на големите заплати и дават 40 % за наем и всъщност се самозакопват и пречат и на другите
2
19
 
19
 
! Отговори
:):) преди 6 години
какво я грее останалата част от Бг, 5,5 милиона души, ясно че има две Българии, тази сифийската и онази изоставената провинция.
1
7
 
18
 
! Отговори
alf преди 6 години
две ленти да беха пуснали от орлов мост под центъра до края на люлин 15 км немаше да има нужда от 100 км околовръстни