Доказателствата сочат – Ковачева е виновна за побоя над малката Никол

Днес в съда беше представена нова, петорна техническа експертиза
13 сеп 2017 16:30,
28
Доказателствата сочат – Ковачева е виновна за побоя над малката Никол
Снимка: архив, Булфото

Всички доказателства сочат, че акушерката Емилия Ковачева е извършител на побоя над малката Никол. Това заяви пред журналисти прокурорът по делото Николай Христов. По искане на адвоката на Ковачева Владимир Янев днес в съда беше представена нова, петорна техническа експертиза.

Още по темата
Повече от два часа продължи представянето в съда на експертизата на видеозаписите от болницата, на които се вижда побоя над малката Никол. Експертите не можаха да заявят категорично, че жената на видеото е Ковачева, но потвърдиха, че записите са автентични и не са манипулирани.

Адвокатът на обвиняемата обаче отново остана недоволен и заяви, че експертизата не е правена по оригиналните записи, които отдавна били унищожени. Той заяви също, че разпитите на двама от ключовите свидетели са били фалшифицирани. 

"Не е спазен законът за автентичност за събиране на доказателствата", каза още адвокатът на Ковачева.

Според прокурора Николай Христов днешната експертиза просто е потвърдила резултатите от предишната.

"Тази експертиза преповтаря заключението на предходната, че записът е автентичен, не е подправен, не е наслагван. Изображенията и действията, които се виждат на изписаното лице са истински и достоверни. Но за мен фактът, че Емилия Ковачева е била на работа тогава, когато е увредено бебето и именно тя е причинителят на това телесно увреждане, е безспорен. Всички онези доказателства, които са налични по делото - гласни, писмени, веществени, говорят само за едно - че автор на престъплението, в което е обвинена Ковачева, е самата тя", уточни прокурорът, цитиран от "Дарик".

По делото беше разпитана и санитарка от болницата, която заяви, че в "Софиямед" често се налагало на акушерките да дават извънредни смени. Според прокурор Христов обаче, това не би трябвало да повлияе на наказанието.

"Сигурно болшинството от хората, които полагат труд в България, работят при такъв стандарт, но никой от тях не си е позволил да бие човек или в случая - да го пребие почти до смърт. Това по никакъв начин не може да се отрази на наказанието", допълни още той.

Христов допълни, че антропологичната експертиза по делото все още не е готова.

Ковачева е обвинена в опит за убийство на бебето Никол, в нощта на 18 април 2015 г., когато то е било едва на четири дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
4
 
30
 
! Отговори
боян преди 6 години
пожелавам на адвокат владимир янев всичко да му се върне тъпкано с лихви за това, което прави
1
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не мога да повярвам колко нагъл *** е адвоката на акушерката....