Доказателствата сочат – Ковачева е виновна за побоя над малката Никол

Днес в съда беше представена нова, петорна техническа експертиза
13 сеп 2017 16:30,
28
Доказателствата сочат – Ковачева е виновна за побоя над малката Никол
Снимка: архив, Булфото

Всички доказателства сочат, че акушерката Емилия Ковачева е извършител на побоя над малката Никол. Това заяви пред журналисти прокурорът по делото Николай Христов. По искане на адвоката на Ковачева Владимир Янев днес в съда беше представена нова, петорна техническа експертиза.

Още по темата
Повече от два часа продължи представянето в съда на експертизата на видеозаписите от болницата, на които се вижда побоя над малката Никол. Експертите не можаха да заявят категорично, че жената на видеото е Ковачева, но потвърдиха, че записите са автентични и не са манипулирани.

Адвокатът на обвиняемата обаче отново остана недоволен и заяви, че експертизата не е правена по оригиналните записи, които отдавна били унищожени. Той заяви също, че разпитите на двама от ключовите свидетели са били фалшифицирани. 

"Не е спазен законът за автентичност за събиране на доказателствата", каза още адвокатът на Ковачева.

Според прокурора Николай Христов днешната експертиза просто е потвърдила резултатите от предишната.

"Тази експертиза преповтаря заключението на предходната, че записът е автентичен, не е подправен, не е наслагван. Изображенията и действията, които се виждат на изписаното лице са истински и достоверни. Но за мен фактът, че Емилия Ковачева е била на работа тогава, когато е увредено бебето и именно тя е причинителят на това телесно увреждане, е безспорен. Всички онези доказателства, които са налични по делото - гласни, писмени, веществени, говорят само за едно - че автор на престъплението, в което е обвинена Ковачева, е самата тя", уточни прокурорът, цитиран от "Дарик".

По делото беше разпитана и санитарка от болницата, която заяви, че в "Софиямед" често се налагало на акушерките да дават извънредни смени. Според прокурор Христов обаче, това не би трябвало да повлияе на наказанието.

"Сигурно болшинството от хората, които полагат труд в България, работят при такъв стандарт, но никой от тях не си е позволил да бие човек или в случая - да го пребие почти до смърт. Това по никакъв начин не може да се отрази на наказанието", допълни още той.

Христов допълни, че антропологичната експертиза по делото все още не е готова.

Ковачева е обвинена в опит за убийство на бебето Никол, в нощта на 18 април 2015 г., когато то е било едва на четири дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
22 преди 6 години
И ако в домовете си хората не държат камери,, сещате ли се какво "правораздаване" могат да получат!
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сигурно болшинството от хората, които полагат труд в България, работят при такъв стандарт, но никой от тях не си е позволил да бие човек или в случая - да го пребие почти до смърт.------------------- Сигурни ли сте?! На работа може би не се е стигало до подобни случаи, но когато работещите се върнат по домовете си, елате да гледате какво става - има мъже, които си изкарват напрегнатия ден върху жените или децата си... . Също и майки се случва да бият децата си. Тази жена вероятно също е биела своите като малки, защото такива неща не се случват еднократно. И ако в домовете си хората не държ
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия бездарници чак сега са видяли видеото, или?
19
0
 
3
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Тази убиица разиграва държавата 5 години, сигурно по делото има разходи за 100 хил. лева за експертизи. Тези пари акушерката няма как да ги изкара - остават за сметка на данъкоплатците. Аман от скапаната ни съдебна система - тромава и порочна. Умишлено не се правят реформи, за да се измъкват разни мутри и политици /последните две думи май вече са синоними/.
18
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никол не тръгна ли на училище, да е жива и здрава, тая още на свобода
17
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
то на целия народ му е ясно, че е виновна, както е ясно и за оня от Виноградец, че е убиеца, защото детето само не може да натисне спусъка...
16
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
защо в тази скапана държава, когато някои е виновен не каже - извинявайте човешко е да се греши, прегорях от напрежение, всички сме под стрес, човек за човека е звяр в нашето общество, накажете ме справедливо и точка
15
0
 
20
 
! Отговори
За сталин... преди 6 години
Сталине, мастийo дoлна! Ти виждал ли си новородено?? 3 килограма мръвка в шепа се събира... Ако го удараш веднъж силно със шише, не само шийни прешлени ами и костица здрава няма да остане по него.
14
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сигурно има комитет в сянка за защита на ковачева - все същата марка високохуманни медицински персони. Те явно не жалят сили (и средства!!!) да затворят устата на истината. А свръхмного истини са се накамарили. В Северна Корея обаче....
13
4
 
7
 
! Отговори
Гошо преди 6 години
Тази дето е никоя и на дали може да си наеме читав адвокат, ако не я осъдят на максимума, какво остава за някой с връзки и възможности.
12
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая свещена т. нар. акушерка трябва да разкаже ЗА свои колежки, от които се е учела и които сега запопват, как в ридил. отдекения "възпитават" бебетата да не пълнят пеленките и да не повръщат. Масово "възпитават" бебенцата където и с каквото им падне.Камери навсякъде трябват, та дано тоя садизъм бъде озаптен! Бог да пази!
11
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Азия тази отфавна щяха да са я изнасилили групово, да й избият родата, да я обесят и да я изпекат на клада! Ето докъде води свободията - права се дадоха на всеки и резултатът е виден!
10
4
 
30
 
! Отговори
TEXAS преди 6 години
Taзи защо все още не е получила инжекцията?
9
5
 
7
 
! Отговори
Schocked преди 6 години
Чета коментарите и гледам какви хора има - вярват, че съда "взел на едро" от жена с 500 лева заплата :) Тези хора с нищо не са по-умни от подсъдимата и е въпрос на време пилешкият им мозък да ги доката до същата подсъдима скамейка. Чак тогава ще разберат, че не е майтап тая работа.
8
2
 
17
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Коментар 3 е много точен! Още малко да се помоткат...и тази госпожа ще излезе в пенсия!
7
2
 
25
 
! Отговори
До 4 преди 6 години
Абе той адвоката си върши работата, обаче закона и съда са абсурдни - изцяло се обслужва интереса на престъпника, тук е големия проблем. Цялото дело е цирк, абсурден фарс, още преди 2 години беше ясно кой е извършителя на това тежко и изключително нагло престъпление, обаче ние нали сме много милосърдни и търсим от вола теле, само и само да оправдаем престъпника.
6
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Адвокатът си върши работата когато има морал! Този брутално очеизваждащо няма капка съвест! Не всичко е пари на този свят!
5
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей това е правораздаване - кристално ясен случай, видеозапис, свидетели, писмени доказателства и т.н. и това дело се точи 2 години! Такива дела в САЩ приключват за няколко седмици, обаче тук се назначават 30 абсолютно безпредметни експертизи, не се търси истината, а се успорват някакви си процедури и т.н. Сега очаквам една строга присъда от 5 години условна, защото виждаш ли психото било с чисто съдебно минало.
4
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Адвокатът си върши работата! Ако я оневинят , значи си я е свършил добре, а съдът, следствието и прокуратурата спят(или лапат на едро)
3
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това бебе ще стане студент още малко.... мале