Масово нощно каране: Над 5 000 мотора в памет на жертвите

Събитието ще се състои на 23 септември и се провежда за трети път
14 сеп 2017 12:54,
131
Масово нощно каране: Над 5 000 мотора в памет на жертвите
Снимка: Sofia Riders

Представителите на най-голямата мотоциклетна организация в България Sofia Riders (SR) обявиха 23-ти септември за дата на традиционното "Масово нощно каране 2017". Събитието с най-мащабно участие на мотоциклетисти в страната ще се проведе за трета поредна година и отново ще се състои в памет на загиналите при пътно-транспортни произшествия райдъри.
 
Идеята на "Масовото нощно каране" е да събере на едно място максимален брой мотористи с цел да се привлече вниманието на другите участници в движението. Да се напомни, че феновете на двуколесните също са на пътя, че не са пътни хулигани, а хора със семейства, които желаят да се приберат живи и здрави у дома, заявяват организаторите.
 
Честите инциденти с мотоциклетисти продължиха и през Мото-сезон 2017. Според специално предоставената за Sofia Riders от МВР статистика, от началото на 2017-та година пътно-транспортните произшествия с участието на мотоциклетисти са общо 323. От тях 23-ма са загинали, а 250 са ранени.
 
Най-честа причина за инцидентите е несъобразена скорост с пътните условия – 36%. 18% от ПТП-та са станали в резултат на несъобразена скорост с други условия, 6% поради неспазване на дистанция и по около 4% поради отнето придимство на ППС при кръстовище и навлизане в насрещното движение. 16,5% от инцидентите са поради други причини, сред които и извършване на обратен завой на двойна непрекъсната линия.
 
Сборен пункт на мотористите за "Масовото нощно каране 2017" по традиция ще бъде пред входа на Историческия музей (резиденция Бояна). Оттам в 22:45 часа започва мото-обиколка на град София по маршрут: ул. "Околовръстен път" – бул. "България" – бул. "Константин Величков" – пл. "Независимост" – бул. "Цариградско шосе – бул. "Асен Йорданов".

Обиколката ще завърши на бул. "Асен Йорданов" 3, където мотористите ще се присъединят към Extreme Fest-партито на MIRAFIORI TEAM.

Sofia Riders припомнят, че Мото-сезон 2017 продължава и призовават всички участници в движението да бъдат една идея по-бдителни и по-сериозни на пътя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Та това "Масовото нощно каране" в "Младост" върви Нонстоп целогодишно !
93
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе не ми разправяйте за хора със семейства! Хората със семейства не си возат жената на която и се виждат гащите на задната седалка на пистова моторетка. Хората със семейства имат семейни автомобили и си возят децата и жената в тях. Хората със семейства карат разумно не карат пистови мотори като развиват 200 км. Хората със семейство не карат като изпуснати от карлуково. Хората със семейство не си свалят заглушителите на бараките за да ги чуят и глухите. Така че хората със семейства са други!
92
2
 
18
 
! Отговори
бързи,яростни и шмръ преди 6 години
Ако се спазваха законите и КАТ си вършеше работата,такава новина нямаше да има.Толкова комплексарщина и палячовщина може да се демонстрира само в Бг.Мотори,огромни джипове,тунинг таралясници,е хайде стига.Само да попитам колко световни шампиони имаме по авто и мото спортове.Понеже всички джигити го раздават майстори на спорта...
91
4
 
24
 
! Отговори
Наивен преди 6 години
Който не е бил задминаван от мотоциклет със 100 км. над твоите, да ми пише минус.
90
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва на всички мотористи да им тресват редовно полагащата се глоба, за шума над нормите, и поне и за каране с превишена скорост. За съжаление това няма как да стане - КАТ не работи и мотористите правят каквото си искат и се чудят защо хората ги мразят.
89
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
оставъам всицки мотористи да умират-колкото по-рано,толкова по- добре.
88
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мотористите са самоубийци, сами са си виновни за безумното каране!Защо трябва да събуждат цял град нощем?Те сами не се пазят, а другите да ги пазели ...?!Няма ка да стане.Карат като луди, а все другите им са виновни.Не спазват елементарни правила на пътя!
87
5
 
1
 
! Отговори
Дян преди 6 години
До Анонимен 89. Аз ако немам ъкъл за една сототинка, главата ти трябва да е единственото място където има устойчива форма на антиматерия. Кажи ми без да гледаш в гугъл производна на частно. Ама ти едва ли знаеш кво е производна така че айде може да гледаш в гугъл. Айде чакам.#maloumnik89
86
22
 
3
 
! Отговори
Диди преди 6 години
Е как да не си мислим като огромното мрънкане е че моторите са шумни и шествието ше е шумно и ше събуди горктие хора. Ама стига спахте бееее. Се не са се наспали братче. Цел живот спите, цел живот с една бюлетина как е. Комунизмът си отиде, осъзнайте го. #stigaspahtestado
85
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз когато карах мотор, съм карал как си искам и на никого не съм се сърдил.Но веднъж с колата карам я лявата лента на Цариградско, че имаше много движение, идва един *** с моторетка и се опитва да ме изпревари отляво, между мене и мантинелата.Затворих го и го накарах да отиде от другата страна.После пуска кормилото, показва ми средни пръсти, *** абсолютен.Мисълта ми е, т*пи екземпляри има и при мотористите.
84
15
 
2
 
! Отговори
Дидко преди 6 години
Стига варете ракия и псувайте по политиците. Зимайте кока, подобрява пърформънса, купете си мотор, разтоварва, изчиства ума, зарежда с енергия. Намерете си нова работа, почнете бизнес, стига се оплаквайте, държавата има нужда от енергия а не от хейт. Стига спахте. #stigaspahtestado
83
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди време, едно такова рядко... беше пощуряло и обиколи квартала няколко пъти посред нощ, като на всеки 100м спираше и изразваше на място мотора, с цел да събуди всички.Е, такъв какво го правиш?! Добре, че някакъв патрул го спря и после ... буташе мотора на ръка. Но ако имах оръжие, нямаше да съм толерантен..
82
13
 
3
 
! Отговори
Деян преди 6 години
Мотористът убива само себе си, а *** дет изпреварва без видимост може да докара 5-6 жертви.
81
20
 
3
 
! Отговори
Деян преди 6 години
До Анонимен Стига спахте бееее стадо, стига спахте в тия жилищни блокове, проспахте си живота, живейте, правете деца, пиите, носете си дрехите, бачкайте яко. Стига спахте, комунизмът си отиде.
80
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Пенчо Стаматов Много си прав, и нека хората се запитат от 700 загинали годишно в ПТП, колко са с мотори - 30-35 и кой точно е донор. Вярно колкоте са повече, но и разликата е 20 пъти.
79
9
 
6
 
! Отговори
Пенчо Стаматов преди 6 години
Айде олан бее, то автомобилистите са много примерни водачи. Аз да ви кажа едно дали кара мотор или кола , *** си е ***.
78
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да го ду*ат тия! На завой на магистрала без добра видимост бреди седмица един такъв ме изпревари от дясно през аварийната лента и продължи на зиг-заг между другите участници в движението. Дойде изневиделица едва го видях като мина покрай мен, изведнъх чук звука. Направо ме стресна с идиотията си. На всичко отгоре возеше и някакво момиче с него. Той не се пази и нарупшава правилата, аз как да го пазя, ако връхлети отгоре ми?
77
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Деян...а когато минеш в близост до жилищен блок, изрязваш двигателя на макс, за да събудиш всички живущи.
76
17
 
4
 
! Отговори
Деян преди 6 години
Аз не искам да спазвам правилата. Правилата е да се редиш като кола, което е малоумно. Но има нормални неформални правила който трябва да се спазват. На шиорк път с движение и в двете посоки когато колоната се движи с повече от 30 км - не изпреварваш и караш с колоната, когато е задръстено или колоната пълзи - караш по осовата. При спряла колона когато е видимо че тя няма да тръгне поради червен сфетофар - минаваш откъдето можеш дори и между коллите сменяки лентите. Правилата са елементарни.
75
3
 
20
 
! Отговори
Гошко хубавеца преди 6 години
Аз не си спомням да съм срещнал моторист да се движи в средата на лентата за движение, да чака на светофар или в задръстване зад автомобил, да изпреварва от ляво и то когато няма автомобил в настещната лента. Така трябва да бъде по правилник. И като започнете да карате по правилник без да се завирате от ляво от дасно даже нахално да нервничете не искайте съчувствие и внимание и не наглейте колко са гадни останалите на пътя.