Масово нощно каране: Над 5 000 мотора в памет на жертвите

Събитието ще се състои на 23 септември и се провежда за трети път
14 сеп 2017 12:54,
131
Масово нощно каране: Над 5 000 мотора в памет на жертвите
Снимка: Sofia Riders

Представителите на най-голямата мотоциклетна организация в България Sofia Riders (SR) обявиха 23-ти септември за дата на традиционното "Масово нощно каране 2017". Събитието с най-мащабно участие на мотоциклетисти в страната ще се проведе за трета поредна година и отново ще се състои в памет на загиналите при пътно-транспортни произшествия райдъри.
 
Идеята на "Масовото нощно каране" е да събере на едно място максимален брой мотористи с цел да се привлече вниманието на другите участници в движението. Да се напомни, че феновете на двуколесните също са на пътя, че не са пътни хулигани, а хора със семейства, които желаят да се приберат живи и здрави у дома, заявяват организаторите.
 
Честите инциденти с мотоциклетисти продължиха и през Мото-сезон 2017. Според специално предоставената за Sofia Riders от МВР статистика, от началото на 2017-та година пътно-транспортните произшествия с участието на мотоциклетисти са общо 323. От тях 23-ма са загинали, а 250 са ранени.
 
Най-честа причина за инцидентите е несъобразена скорост с пътните условия – 36%. 18% от ПТП-та са станали в резултат на несъобразена скорост с други условия, 6% поради неспазване на дистанция и по около 4% поради отнето придимство на ППС при кръстовище и навлизане в насрещното движение. 16,5% от инцидентите са поради други причини, сред които и извършване на обратен завой на двойна непрекъсната линия.
 
Сборен пункт на мотористите за "Масовото нощно каране 2017" по традиция ще бъде пред входа на Историческия музей (резиденция Бояна). Оттам в 22:45 часа започва мото-обиколка на град София по маршрут: ул. "Околовръстен път" – бул. "България" – бул. "Константин Величков" – пл. "Независимост" – бул. "Цариградско шосе – бул. "Асен Йорданов".

Обиколката ще завърши на бул. "Асен Йорданов" 3, където мотористите ще се присъединят към Extreme Fest-партито на MIRAFIORI TEAM.

Sofia Riders припомнят, че Мото-сезон 2017 продължава и призовават всички участници в движението да бъдат една идея по-бдителни и по-сериозни на пътя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
9
 
5
 
! Отговори
Деян преди 6 години
До Моторист. Ако броим и скутертите, Мотористите дето карат бавно и спазват дистанция са доста повече от джигитите, които са единици, но са най-разпознаваеми и всички ни асоциират с тях. Аз карам всеки ден използвам си мотора за транспорт до работа, знам кви са *** не са ме блъскали, но пример вчера един направи обратен пред мен на влизане в банкя 30 метра преди кръгвото :))) трябва да си много ***, добре че успях да спра. Хората осъзнаха че тва е точния начин за придвижване.
33
9
 
19
 
! Отговори
kiril преди 6 години
Аман от простаци на мотори. По каква наредба трябва да се вдига целия град във въздуха, щото някакви льольовци се мислят за голямата работа ? Ама изобщо не ми е жал за вас и с такива прояви още по-малка ми е симпатията.
32
7
 
4
 
! Отговори
Друг Гошко преди 6 години
До АнонименТочно в този участък рядко се вижда и автомобил да кара с ограничението. Изключая жените гушнали волана и незнаещи какво се случва около тях.Айде стига глупости. Да , както и по-надолу написаха във всяко стадо си има *** , но вие НЕмотористите се изкарахте "монахини" на пътя.
31
0
 
18
 
! Отговори
Моторист преди 6 години
До ДеянМоторът не е чак толкова екологично превозно средство, особено на високи обороти.Отностно това "Оставете останалото на нас" ми аз редовно и от колата и от мотора виждам хора не знаещи къде са и вобще защо са на мотор.Познавам супер много мотористи едва 1 процент са адекватни и с акъл,другото са простаци и палячовци и парвенюта с желание и претенции да са център на внимание.Ако караш с пълен екип, би ли си сложил светоотразителна жилетка отгоре , знаеш ли колко хубаво се виждаш? :)
30
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Излизайки от София, от Горубляне до Църна маца, има ограничение на скоростта 60км/ч. До сега не съм видял нито един моторист който да кара по този участък със скорост по-малка от 80км/ч. Законът е закон за всички
29
3
 
18
 
! Отговори
Моторист преди 6 години
До ДеянПроблемът е в манталитета на шофиране, без значение дали е кола или мотор.Не е проблем дали мотористите минаваме между спрели коли на светофара, проблем е че не се спазва дистанция и се кара значително много над ограничението.За яко каране има писти, за останалото каране има правила за движение.Няма човек който да не нарушава правилата, важното е да прецениш ситуацията и да не пречиш и да не застрашаваш никого.Перченето и манталитета кой е по-по-най е проблемът на всички.
28
15
 
8
 
! Отговори
Деян преди 6 години
Осевата линия е за мотористите, приемете го и си карайте в дясно, а не посредата, така никой няма да се навира между колите, а мотористие само заради факта че са тръгнали с мотори, а не с коли ще облекчат движението и ще намалят задръстването. Щом не ви стиска да се возите бързо и екологично поне проявете колегиалност, а вие ако спазвахте правилата и имахме държава на полвината колите ви щяха да са извадени от движение, неможе 25 годишни морги които оставят черен облак да минават технически.
27
0
 
11
 
! Отговори
123 преди 6 години
Истината е, че за да гледаш за мотористи, трябва да можеш първо да ги видиш. Пък те като се залетят някой път.
26
10
 
7
 
! Отговори
Гошко преди 6 години
Пак казвам, не всички мотористи са цвете за мирисане. Правят нарушения, карат с несъобразена скорост и т.н., НО поне 70% от ПТП-тата между моторист и шофьор на кола, са по вина на автомобилиста. Има статистика. Единственото, което искаме от вас е да си гледате огледалата и да се съобразявате с това, че не сме защитени по никакъв начин. Останалото оставете на нас!
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-много жертви във войната на пътищата дават пешеходците, но за тях на никой не му пука
24
11
 
2
 
! Отговори
Друг Гошко преди 6 години
До "До Гошко..Гоше, карай си мотора разумно, по правилник, все едно караш кола... Без да се навираш между колите на светофара ( с кола не можеш), без да изпреварваш по осовата линия при непрекъснат насрещен трафик( и това с кола не можеш), и без да изпреварваш от дясно... Гарантирам ти, че ще живееш до дълбока старост без роднините да ти даряват органите..."А какво ти пречи това ,че минава между колите на светофара ?
23
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая нощ няма да може да се спи от комплесираните мутроджии. Този път обаче родната милиция ще ги пази от народната любов.
22
0
 
18
 
! Отговори
Моторист преди 6 години
До ГошкоДа приятелю, никой не иска да умира , но за целта е нужно да си гледаме и скоростта и ситуацията не може да искаш някой да те пази без да се пазиш сам , летейки с 100 км над ограничението е почти невъзможно да реагираш или да бъдеш забелязан.Когато някой моторист нарушаве системно правилата не можа да изисква да бъде пазен.Аз лично гледам първо себе си да пазя с мотора, а с колата повече гледам назад отколкото напред. Случвало се е да се телепортира някой от нищото и да ме изненада.
21
0
 
21
 
! Отговори
До Гошко.. преди 6 години
Гоше, карай си мотора разумно, по правилник, все едно караш кола... Без да се навираш между колите на светофара ( с кола не можеш), без да изпреварваш по осовата линия при непрекъснат насрещен трафик( и това с кола не можеш), и без да изпреварваш от дясно... Гарантирам ти, че ще живееш до дълбока старост без роднините да ти даряват органите...
20
1
 
22
 
! Отговори
Бай преди 6 години
Гошко, като не искате да умирате, като за начало започнете да спазвате правилата за движение по пътищата, ограниченията, дистанцията, ленти за движение и изпреварване, светлинни сигнали, спрете да си криете регистрационните номера и т.н. в противен случай това събиране губи всякакъв смисъл, освен ако целта ви не е дружно да си покараме, да почоплим семки и да дразним хората. Защо въобще това събитие е разрешено?!
19
7
 
8
 
! Отговори
Деян преди 6 години
Днес примерно цялото околовръстно беше задръстено от Люлин до Бъкстон - това нормален град ли е, всеки сам в колата, без старт-стоп, без катализатор, бърка нафтата с масло жалка картинка, тровиме се сами себе си, а пищим срещу хората дето хем облекчават движението хем не замърсяват въздуха, *** народ слаба държава.
18
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи.. взимайте си "райдърите" и "ивентите", разкарайте от града и повече не се връщайте. Никой не ви харесва и не е съпричастен с вашето асоциално поведение на пътя.
17
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"е да събере на едно място максимален брой мотористи с цел да се привлече вниманието на другите участници в движението."И кои са другите участници в движението през ноща? Бакшишите и куките.Ще излязат 5000 донори на органи през ноща и ако пак си карат както си знаят, пак ще има клиенти на моргата и Пирогов.
16
23
 
7
 
! Отговори
Деян преди 6 години
Шествието е съгласувано със столична община и ще има полицейски ескорт, а некъв пор иска полицайте да ги закопчават :))) Като чета коментарите и ми става кофти, мижави и страхливи душички лаят срещу мотористите. А в развитите страни примерно Италия или САЩ това е основен транспорт, който е не само по-екологичен от 20 годишните бракми без катализатори дет карате ами и решава проблема със задръстванията, респективно пести време на всички участници в движението. А мижитурките не спират да лаят:
15
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Снощи един шофер с един тунингован мерцедес толкова шум вдигна в 23 :30 през нощта че ми идваше да му метна една саксия от балкона! то не бяха форсажи не бе пилене на гуми и като свърши цялата простотия се пусна бясна чалга за капак на всичко, чак прозорците в хола ми дрънчаха.Да не говорим че децата се събудиха уплашени. После що имало агресия ми щото няма ред ей затова!