Трябва ви маршрут? Не се бойте, ЦГМ ще ви го изчисли!

Центърът за градска мобилност обнови сайта си
Обновена: 20 сеп 2017 08:49 | 19 сеп 2017 20:44,
21
Трябва ви маршрут? Не се бойте, ЦГМ ще ви го изчисли!
Снимка: архив Bulphoto

Всеки пътник ще може да провери как да стигне от точка А до точка Б в София. Услугата е възможна на новия сайт на Центъра за градска мобилност /ЦГМ/ https://www.sofiatraffic.bg/bg/common, съобщи пресцентърът на ЦГМ.

Само с въвеждането на началната и крайната спирка, дата и час на пътуването всеки може да планира маршрута си с обществения транспорт. Услугата изчислява най-добрите възможности за придвижване, както и посочва кой превозен документ/ако нямаш абонаментна карта/ да се използва. Системата запазва и информация за последните пътувания на клиентите, така че ако има нужда, пътникът може да провери маршрута си.

Секцията "До къде ще пътувате" постепенно ще бъде надграждана с нови възможности като и усъвършенстване на виртуалната карта, на която пътуващият директно да може да избере маршрута си. Ще има информация за близките велопаркинги и велоалеи и дори колко крачки ще се минават при смяна на превозно средство.

На етапи изцяло ще бъде подновена информацията за маршрутните промени, за това къде има свободни места в паркингите, за правилата на паркиране в платените зони, електронни справки за разписанията на целия обществен транспорт, виртуалните табла. Сайтът има и своята английска версия. Може да се използва през мобилни устройства.

Сайтът на ЦГМ не е обновяван и развиван повече от 5 години и неговата промяна беше една от основните точки в работата на новото ръководство на дружеството. Сега той е качен на изцяло нова платформа, но обновяването на част от функциите му продължава, а други ще се променят на база на търсенията и изискванията на потребителите в рамките на следващите седмици.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
От трън та на... преди 6 години
То поне да знаеше и имаше всички адреси. Първо адреса не го намира в гугъл мапс-а. Второ дори и да задам най-близката спирка до мен и крайна точка отново не ми показва "най-бързия" та дори липсва НАЙ.. Поздравления, явно имало на къде още да затъваме.
14
1
 
2
 
! Отговори
Боко Крусефъндъков преди 6 години
Аре уааа...УЖАС, зарежда по-бавно от фейсбука, няма да се ползва... и кой нормален ще се качи на рейс, като от - до му дава по близо час, че и отгоре...Да живее такси/автомобил лобито!
13
0
 
4
 
! Отговори
шопка преди 6 години
те се движат с точност, защото разполагат с GSP...И какво от това? Точни до 1-2 минути, но пък ги чакаш 15-20+ минути :)
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето защо унищожили свястно работещия сайт бе, ново ръководство.От вчера вече човек не може да види с мобилен телефон виртуалните табла дето си работеха добре толкова години.Нали е трябвало на разни синчета и други роднини да им се намери място на хранилката,сайт писали. Нищо, че е тотална глупост сравнено с предната версия.Шарении да има, що ли им е да има работещ сайт.
11
0
 
6
 
! Отговори
Шоп преди 6 години
В София автобусите от години вече се движат с точност 1-2 мин. През комунизма съм чакал на инат тролей два часа и накрая си отидох пеша до вкъщи. После се оказа, че Брежнев бил на посещение и имали задръствания заради кортежа.
10
5
 
4
 
! Отговори
Жоро Павето преди 6 години
Аз едно не мога да разбера....Накупиха китайски рейсчета с информационни табла и радиоуредба на борда.Вместо да ги програмират така,че да показват всяка следваща спирка и евентуално да се съобщава по уредбата (защото има и слепи хора),те си програмират сайтчетата?!?Възрастните хора и чужденците се виждат в чудо с тоя градски транспорт...Дет се вика дори и баба Ванга не мож се опраи с тия спирки и транспорти......А *** интернет имало.....е нема що,това най ме интересува кат се кача на рейса :(((
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сайтът на ЦГМ не се отваря.Сигурно защото некадърни те суджуци пак са уредил и на работа някое тяхно крадливо синче.
8
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов и Фандъкова унищожила градския транспорт в София и по всякакъв начин помагат на автоталибаните си във войната им с пешеходците.
7
3
 
10
 
! Отговори
егаси преди 6 години
сега видях че разписанието от гпс ите на градския транспорт вече не работи. Ето на това му се казва нововъдение точно като умните светофари, заради които махнаха броячите.
6
4
 
17
 
! Отговори
Окомер преди 6 години
Тези дето не могат да синхронизират три светофара по Константин Величков ще правят маршрут, пази боже.
5
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми, то не работи, ***!!!
4
5
 
7
 
! Отговори
До 4 преди 6 години
Смятай колко си ***......
3
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 3Няма какво да разглеждам. Публикуват URL, което още не е готово и се излагат като кифладжии.
2
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Публикувате линк, който не работи. Нещо сте се разбързали с публикациите май.
1
3
 
9
 
! Отговори
цеко преди 6 години
a какво стана с одита?