КЗК разреши сделката за The Mall, цената – ?156 млн.

Заради оборотите комиията не е извършвала пазарен анализ
21 сеп 2017 08:07,
5
КЗК разреши сделката за The Mall, цената – ?156 млн.
Снимка: flckr

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши сделката за търговския център The Mall на бул. "Цариградско шосе" в София, като подчертава в решението си, че заради недостатъчен оборот тя дори не подлежи на одобрение от регулатора.

Припомняме, че британското дружество Hystead Limited, собственост на Hyprop Investments и PDI Investment Holdings, обяви в края на юли, че чрез дъщерната си компания Balkan Retail NV придобива всички акции на българския собственик на мола AP Retail I.

Стойността на сделката е 156 млн. евро.

Компанията преговаря и за закупуването на площта, отредена за хипермаркет, която се заемаше от Carrefour и след това беше поета от банката кредитор на веригата Уникредит Булбанк на търг за принудителна продан.

Това е втори опит за прехвърляне на търговския център, след като южноафриканският публичен инвестиционен фонд NEPI се отказа от The Mall и вместо това придоби "Сердика център" на столичния бул. "Ситняково".

КЗК подчертава, че съгласно предоставения годишен финансов отчет Balkan Retail NV не е осъществявало дейност на територията на страната през 2016 г. и не е реализирало оборот. Заради това общият оборот на участниците в концентрацията се формира само от оборота на AP Retail, а той е под законоустановения праг, при преминаването на който се изисква одобрение от регулатора.

Заради оборотите КЗК не е извършвала и пазарен анализ, тъй като сделката не попада в обхвата на текстовете от Закона за защита на конкуренцията, съобщи Investor.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 3 МНОГО СИ ГЛУПАВ!!!ОСТАВАШЕ И ДА ПЛАТЯТ 300 МИЛИОНА САМО ЗА СГРАДАТА БЕЗ ОФИСИТЕ В НЕЯ :DНИЕ ОТ ИНВЕСТОРА ЗНАЕМ ДОБРЕ КОЛКО СТРУВАТ СГРАДИТЕ ВСЕ ПАК СЛЕДИМ ФОНД ИМОТИ АДСИЦ!300 МИЛИОНА ЗА ТОВА ХАЛЕ Е ИЗМИШЛЬОТИНА!
3
3
 
4
 
! Отговори
До 3 преди 6 години
И ти си говориш, колкото да не заспиш... В случая не става въпрос само за търговската част на The Mall, а и офисните части! : ) И кой ти каза, че няма ДДС върху сделка за продажба?! Кой ще се откаже от правото си на данъчен кредит за подобна сума!?
2
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПРАНЕ НА ПАРИ!!!!ТАЯ ЖАЛКА СГРАДА НЕ СТРУВА И 30 МИЛИОНА !!! ТЕ ЗА 300 МИЛИОНА ЩЕ Я ПРОДАВАТ!!!КОГАТО ИМА ТАКИВА СДЕЛКИ НЯМА ДДС И ЗА ТОВА ЛЪЖАТ С ТЯХ!!
1
0
 
8
 
! Отговори
алоу, Желев преди 6 години
Коя е тая комия ве?