На метри от "Пирогов": Пострадал не може да получи помощ

Лекарите нямали право да напускат кабинетите си
21 сеп 2017 09:30,
51
На метри от "Пирогов": Пострадал не може да получи помощ
Снимка: БТА, архив

Пострадал човек не успя да получи помощ, въпреки че инцидентът е станал на метри от столичната болница "Пирогов", разказа свидетелка на абсурдната ситуация.

"Към 3:45 ч видях мъж да лежи целия в кръв на светофара на кръстовището на "Тотлебен" и "Пенчо Славейков", което е на метри от "Пирогов", разказва Галя Славова пред Нова тв.

"Една жена му държеше главата. Спрях пред болницата, влизам. Казвам на полицаите. А те: "Ние сме полицаи, не сме лекари!", разказа жената.

Влязла в болницата и потърсила помощ в кабинет. Вътре иимало 4 човека от персонала, но те й обяснили, че нямат право да напуснат работното си място и я посъветвали да се обади на телефон 112.

Всичките й опити да отведе помощ при пострадалия ударили на камък. Докато излизала от болницата, шокирана от случилото се, един от полицаите я догонил и я посъветвал: "Качете човека в колата си и го докарайте".

Междувременно други минувачи се обадили на тел. 112. Накрая дошла линейка и възрастният човек бил откаран за преглед. Той вече бил добре.

Правилата се такива, че лекарите нямат право да напускат кабинетите си, дори може да ги накажат, ако на друг пациент му стане нещо, коментираха експерти.

Според тях държавата трябва да създаде друг механизъм за оказване на Бърза помощ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
ако е за стачка напускат и стачкуват без да знаят за какво са там а хоратада умират пред вратата
41
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе за какви чиновнически правила се говори?!Та те са положили клетва!И ако искат винаги могат да помогнат като се прегрупират! Нооо,така е по-удобно,никой от никого да не се интересува!
40
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Правилата се такива, че лекарите нямат право да напускат кабинетите си - ако умираше тяхното дете щеше да са зарязали болницата и пациентите вътре на секундата
39
2
 
14
 
! Отговори
Лекарите вече преди 6 години
Са търговци.Търгуват със здравето на хората. Навсякъде извиват ръце да си платиш,но едва ли ще получиш адекватна помощ. Истинска помощ получих в болница в провинцията. Тежка успешна операция и безупречни грижи. Хората работят всеотдайно и апостолски за жълти стотинки. Нямам думи да изкажа своята благодарност... До сега,в България не е имало управляващи с толкова смъртоносно отношение към народа,а той- търпи.
38
1
 
13
 
! Отговори
Печални факти преди 6 години
Правилата в България са,че няма никакви правила... Всички страдат,но им харесва.
37
1
 
13
 
! Отговори
anonimen преди 6 години
Ето, да не си мислят мургавелите, че само към тях е такова отношението.
36
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди месец ми се случи същото, само че човекът лежеше ПО ЛИЦЕ в гнусната *** градинчица, пред самата 'болница', пред входа й, до сергията за хотдози. Обясниха ми абсолютно същото и като цяло не бяха особено впечатлени или трогнати, също така не пожелаха да дойдат дори да погледнат човека.
35
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали Митьо Очите е опериран няколко пъти и вече е добре и тренира....другото не е важно.
34
5
 
11
 
! Отговори
boto преди 6 години
До 33Прав си, че държавата цял живот ви е драла кожата .... ама моя живот мина през времето дето ти хвалиш. И да ти кажа аз сега живея със пъти ама с пъти по-добре от онова време.То ако покрай изчезването на България изчезнат и комунистите аз първи съм готов да се затрия... Ама Вие не *** бре .. от комунисти станахте демократи сега па се правите на комунисти.... ама захлебихте и е лесно.То хората напускат щото след ваше управление требван 50 години да се оправим. Не, че и сегашнисе стават
33
1
 
22
 
! Отговори
бг простаци преди 6 години
До venixразбира се че няма държава ! а защо няма държава !?!? защото народа - *** го е допуснал да стане така .....
32
3
 
7
 
! Отговори
бг смешки преди 6 години
До Петолъчка в сърцето прав си но народа не го разбира !!! защото е *** ....
31
0
 
27
 
! Отговори
venix преди 6 години
Държава НЯМА! Няма и да има, ако хората не станат хора!
30
0
 
18
 
! Отговори
УЖАСА БГ преди 6 години
далаверите в този сектор - здравеиопзване пролдлъжават вече бая време - някъде от 2002ра -2003та ....ако помните ДОЛОРЕС АРСЕНОВА направи 3 къщи след като мъжа й продаваше лекарстваа на онколболни с над 300 % надценка .... държавата нищо не направи по случая обаче както винаги .......имаше разселдване и до 5-6 -7 години го заметоха .....
29
3
 
7
 
! Отговори
65 преди 6 години
Има една нечовешка, НЕ Хипократова практика.В болниците се приемат масово и клошари ,пияници,които са постоянен контингент за отглеждане по два,три дни.Съответно се пише ги лекуват ,точат пари.Иначе власта била виновна.Ние сме власта.
28
1
 
25
 
! Отговори
смешна държава ! преди 6 години
докторите у БГ въртят страшни далавери ! продават скъпи лекасрства на държавата, източват здравната каса по клинични пътеки , източват и болниците ..... изобщо пълен леш ! само че у нас няма съд и прокоратура и нищо не става ........
27
7
 
4
 
! Отговори
К преди 6 години
Така де,накрая тези,дето форума дружно ги плюе са си свършили работата,за която им плащаме.Полицаите отказали да си свършат полицейската работа.лекарите да свършат полицейската или тази на близките...Ама пак са виновни.К'во да му служиш на тоя народ!
26
0
 
23
 
! Отговори
бг простаци преди 6 години
вие виждате ли ли сте беден доктор у БГ ?!?!1 ЩОТО АЗ НЕ ! В здравеопзването с анай-големите далавери след енрегетиката и инфраструктурата .....
25
0
 
18
 
! Отговори
До Полицията - пр преди 6 години
До Полицията - приятел Затова хората в Германия имат доверие на полицията и я уважават!
24
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дъщерята я върнаха от "Пирогов", защото не е докарана с линейка, а съм я закарал с колата. Това било достатъчно основание да решат, че няма спешна нужда от лекарска помощ и това при положение,че е здравно осигурена.
23
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само не мога да разбера, защо плащаме здравни осигуровки години наред и ако се наложи за лечение или обикновен преглед трябва да плащаме отново. Къде ни отиват парите за осигуровки които ни удържат. Кой ги краде? В другите държави, за лечение и прегледи се приспадат от натрупаната сума от осигуровките.