София да експериментира, не да следва чужди модели

Засилва се чувствителността на гражданите към проблемите
21 сеп 2017 22:31, Екип на Bloomberg
8
София да експериментира, не да следва чужди модели
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В София има и позитивни, и негативни неща. От 2009, когато бе основано нашето движение, със сигурност има положително развитие, това не може да бъде отречено. Полагат се усилия от страна на общината, но най-вече се засилва чувствителността на гражданите към проблемите в градската среда, към развитието на града, към проблеми като замърсяването на въздуха.

Това коментира  Делчо Делчев от сдружение "Трансформатори" в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. 

„През 2009 бяхме като едно донкихотовци, а в момента има десетки организации, които са ангажирани с проблемите в града“

Какви все пак част от проблемите в столичния град?

По думите на госта в студиото инвестирането в неща с по-дълъг времеви хоризонт на възвращаемост като култура и изкуство все още е недостатъчно. Според Делчев също така следва да се проявява оригиналност в градското проектиранет и да не се следват чужди модели.

„Всеки град е уникален сам по себе си. Затова няма как без пилотни проекти, без експерименти, да се върви напред“, категоричен бе той.

Какви са другите аспекти, в които може да се развива София? 

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
1
 
! Отговори
гражданин 00001 на 2 преди 6 години
гражданин 00001 на 22 Зелена ФАНДЪКОВА поД зона СОФИЯ ДИСКРИМИНАЦИЯ на КВ ЛОЗЕНЕЦ ДА ВЗЕМЕ ФАНДЪКОВА И ГЕРБ ТАКА СМЕЛО ДА ВДИГНАТ ДВА ПЪТИ ЗАПЛАТИТЕ И ПЕНСИИТЕ КАКТО НАЛОЖИХА ДВОЕН ДАНЪК ЗА ЕДНО НОРМАЛНО СЕМЕЙСТВО С ДВЕ ДЕЦА И ДВЕ КОЛИ
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сдружение "Кондензатори" и сдружение "Резистори".
4
2
 
4
 
! Отговори
Заухав преди 6 години
Милиционерска история. Някакъв мързелив потомък на комунистически Мутри, завижда на другите комунистически мутренски наследници, че крадат Много, а за него няма и троха. А Юрданка продължава да краде.
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ ДЕСЕТКИ ОРГАНИЗАЦИИ РАЗПОЛАГАТ С МИЛИОНИ ЛЕВОВЕ. ПРАВ Е ВЛАДИСЛАВ ГОРАНОВ, ЧЕ ТЕ СА ПЕРАЧНИЦИ ЗА ПАРИ И ЗАТОВА ИСКА ДА ГИ ПРОВЕРИ ОСНОВНО. НО ТРЯБВА ДА СЕ ПРОМЕНИ ЗАКОНА.
2
3
 
6
 
! Отговори
лупи преди 6 години
Тя София освен да експериментира и в момента, друго не прави. Ама ние им плащаме сметката за тия експерименти. Хайде тия експертите да си изкарат сами милионите за експерименти и тогава да се упражняват колкото си искат. А не да правят с чужда пита помен.
1
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дрън-дрън та звън. Единственото позитивно в София е метрото, построено с европейски пари и окрадени пак такива от провинцията. Не я знам тази организация, която била "донкихотквска", но единственте, от които има някаква полза са Спаси София. Поне шумят активно.