Мотористи ще почетат загиналите си колеги с нощно каране в София

От началото на годината на пътя са загинали 23 души на мотор
23 сеп 2017 11:47, Красимир Ангелов
82
Мотористи ще почетат загиналите си колеги с нощно каране в София
Снимка: Булфото, архив

Хиляди мотористи ще излязат тази вечер в София, за да се включат в традиционното "Масово нощно каране 2017" в памет на загиналите на пътя мотористи, съобщиха от Sofia Riders, организатор на проявата.

Участниците в шествието ще се събрат пред входа на Националния историческия музей, откъдето след 21.00 ч. ще започне обиколка на главните улици на столицата до бул. "Асен Йорданов".

От началото на 2017 г. до 31 август пътно-транспортните произшествия с участието на мотоциклетисти са 323, от тях двадесет и трима са загинали, а 250 са ранени, показват данни от статистика на МВР.

 През същия период на 2016 г. са станали 389 катастрофи с участието на мотоциклетисти, от които 36 са загинали и 406 са били ранени.

Организаторите посочват, че шествието е мирно и целта му е да привлече вниманието на останалите участници в движението. Форсирането на двигателите на моторите ще е сведено до минимум, а обиколката ще е подкрепена с полицейски ескорт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
4
 
! Отговори
:) преди 6 години
Всеки знае, че си разпространявате наркотиците в "Мементо"! Преди да се нанесете там също се продаваше, но с вашето влизане стана страшно. И то продавате/подарявате на малки пикли. Не ми говорете и за "благотворителните акции"! Заредихте ресторанта на Бакалов с част от продуктите. А той фалира ли вече или ще зареждате отново? Бакалов тамплиерчето и Диянов бащиното синче ви въртят на шиш всичките ***! Защо направиха НПО? Или не знаете, че има такова? Поздрави и на Весето - "безплатния бус"
37
3
 
6
 
! Отговори
Свободен българин преди 6 години
Една група комплексирани хора тормозят огромната част със среднощни гонки и шум. Не е приемливо, да не кажа, че тази арогантност не заслужава и грам уважение.
36
0
 
3
 
! Отговори
Az преди 6 години
До АнонименАз карам мотор и когато карам по планински завой не изпреварвам, правя го където е позволено и безопасно.
35
1
 
1
 
! Отговори
Alex преди 6 години
ЗАРАДИ ТАКИВА О*Л*И*Г*О*Ф*Р*Е*Н*И С КОЛИ КАТО ВАС СИ НОСЯ СПРЕЙ И БОКС ДОКАТО КАРАМ МОТОРА И ГИ ПОЛЗВАМ!
34
1
 
1
 
! Отговори
Alex преди 6 години
До АнонименЗАРАДИ ТАКИВА *** С КОЛИ КАТО ВАС СИ НОСЯ СПРЕЙ И БОКС ДОКАТО КАРАМ МОТОРА И ГИ ПОЛЗВАМ!
33
0
 
0
 
! Отговори
Hoho преди 6 години
До rБил си моторист... А сега страхлив ***.Чувал ли си "Loud pipes save lives"?Страхливец, който ако изобщо е карал се е отказал.
32
0
 
0
 
! Отговори
Hoho преди 6 години
До БръчковДано консервената ти кола те направи на пюре още тая година.
31
0
 
3
 
! Отговори
D преди 6 години
Хора, след 15 септ. София е станала буквално непроходима, слезте от тия коли - Използвайте метро, реис, колело, мотор - каквото и да е. Моля Ви, вредите на града, на бизнеса, на природата, на всичко. Само в България 4 членно семейство може да живее на 50 квадрата панелка и да разполага с 3-4 коли.
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До реалист!Лично бат ти Бойко дойде да ни даде на ръка по 10 000 лева на човек, да знаеш :D :D :D
29
0
 
3
 
! Отговори
Верно ли бе 3 преди 6 години
До РеалистРазбира се ти може да си някой от тези ударили мотористи и да си попаднал в ситуацията за 5 минути да се съберат 20-30 други мотористи на място, за да помогнат на колега, които най-вероятно иначе не познават. Което пък да ти е попречило да се разбереш с полицая какво да напише в протокола, за да минеш метър. Доста такива имаше и това лято
28
0
 
3
 
! Отговори
Верно ли бе 2 преди 6 години
До РеалистВ тази група за политика, в смисъла, в който ти я разбираш, не се говори. Разговорите за политика се отнасят за това да се направят реални предложения за промени в Закона за движение по пътищата, които биха били от ползва за всички, спазващи го, независимо дали се движат с кла, мотор, пеша или тролей, и разбира се сурови наказания за всичко, които не го спазват. Осъществяват се различни инициативи полезни за много хора.
27
0
 
3
 
! Отговори
Верно ли бе преди 6 години
До Реалист Ти си напълно завършен кръгъл ***. Това не е мото клуб, а група във фейсбук, в която участват над 10К човека, обединявани единствено от това, че карат мотори и са винаги готови да помогнат, като над 90% от членовете и познават най-много по няколко от останалите. Хората в групата се занимават с най-различни неща - шофьори на камиони и автобуси, монтьори, офис служителите, лекари, адвокати, развиващи собствен бизнес.
26
9
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Аз не мога да разбера защо всички се оплакват от шума за 10 минути? Плешивият недорасляк който ги организира в прав текст заговори за политика. Тук не говорим за шум , а за нещо много по сериозно. Тук говорим за организирана структура ,в услугата на силните на деня. Разрешението на магистратите да нарушат закона , давайки им зелена светлина за тази показност го доказва. Вече е всеобща тайна че този мото клуб е в основата на разпределението на дрога на територията на София. Страшното предстои!
25
2
 
5
 
! Отговори
До Наивен преди 6 години
Добре ще го обясня простичко, дано ме разбереш. Тези същите хора миналата година бяха на протести за да защитят всички на пътя, като изискват да има реален контрол. Теб те нямаше, нали? Твоето писание са изтъркани клишета - 95% от пишещите срещу мотористите, НИКОГА не сте били засичани от мотор, но ужасно ви е яд, че мотористите минават между колите, а вие чакате. И последната част ти ЛИЧНО, колко нарушения си направил днес на пътя? Почти 90% не спазват маркировката и гаранция ти си от тях.
24
1
 
0
 
! Отговори
Наивен преди 6 години
25 и 26. "А вие защо биете ***?" Горе долу това се разбира от писанията ви.
23
3
 
3
 
! Отговори
До Наивен преди 6 години
Кога за последно ти спази онези рисунки по пътното платно, известни още като маркировка, или при преминаването им използва мигач и в допълнение престои се така, че да застрашил друг, независимо дали си с предимство?
22
2
 
6
 
! Отговори
До Наивен преди 6 години
Ти къде беше миналата година, когато същите тези мъже и жени протестираха пред съдебната палата за справедливо правосъдие. Изискваха по-сериозно контрол от страна на КАТ относно спазването на ЗДП от всички независимо дали с кола, мотор, колело или пешеходец. Да всички имат права и задължения по ЗДП, но това ви е много удобно да го пропускате. Я помисли кога за последно ти Лично си бил засечен от мотор! А когато за последно видя ТИР да изпреварва през двойна непресечена по завоите в Кресненското?
21
1
 
1
 
! Отговори
Наивен преди 6 години
"От началото на годината на пътя са загинали 23 души на мотор.Останалите, до 500-600 души не са били на мотор. Колко пъти повече имаме основание да излизаме всяка вечер на шествие, включително и против терора на голяма част от все още живите мотористи.
20
0
 
9
 
! Отговори
До д-р Автор преди 6 години
Не знам Колев, но мен можеш да ме намериш на улица Кораб планина, в момента съм анвъм с детето с колело. Лесно ще ме познаеш - към 1.90 висок, около 110 кг., рус, с фланелка с надпис Sofia riders.
19
5
 
1
 
! Отговори
д-р Автор преди 6 години
Колев, къде да дойда да ти го кажа в очите и да ти го набия в тъпата глава?