Откриват "Алея на птиците" в Борисова градина

Поканени са всички деца между 3 и 12 г. и родителите им
12 окт 2017 18:00, Анисия Иванова
0
Откриват "Алея на птиците" в Борисова градина
Архив: Булфото

С уъркшоп, посветен на птиците, и тематично обучение за деца ще бъде открита новата "Алея на птиците" в парк Борисова градина на 14 октомври от 11.00 часа, съобщиха от Столична община.

Събитието е част от кампанията за отбелязване на 135 години от създаването на най-големия парк в София.

Табели, които разказват за най-характерните и най-любопитните навици на птиците, обитаващи парка, ще бъдат разположени покрай една от централните му алеи, която се намира покрай стадион "Българска армия", успоредна на бул. "Цариградско шосе" (в близост до "Маймунарника").

В рамките на инициативата ще бъде обособено и място за хранене на птици, на което всеки желаещ ще има възможност да се опита да нахрани сам и от ръката си птица в парка.

Уъркшопът и обучението за деца ще бъдат проведени от специалистите от Българското дружество за защита на птиците и ще продължат от 11.00 до 14.00 часа на обособена локация покрай "Алеята на птиците".

За участие са поканени всички деца (и техните родители) на възраст между 3 и 12 години, като единственото условие за участие е всеки да си донесе празно пластмасово шише и 2 молива.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари