Обновление: София заделя 46 млн. лева за 13 нови трамвая

Мотрисите трябва да пристигнат у нас до 15 месеца
Обновена: 17 окт 2017 09:07 | 17 окт 2017 08:12, Александър Попов
138
Обновление: София заделя 46 млн. лева за 13 нови трамвая
Снимка: Спаси София

Столичната община ще задели 46,3 млн. лв за 13 нови трамвая.

От "Столичен електротранспорт" съобщиха, че вече са сключили договор с чешката компания "Шкода" за доставката на новите возила. Мотрисите трябва да бъдат бъдат в столицата до 15 месеца.

Те са нископодови и с вместимост 200 човека и са предвидени за експлоатационна скорост от 70 км/ч. На външен вид моделът прилича на новите трамваи Pesa Swing, с които София се сдоби наскоро.

Машините ще бъдат с 61-месечна гаранция. В договора е записано, че компанията ще обучава ватманите да управляват машините и ще доставя материалите, необходими за оперативната им поддръжка. Чешкото дружество бе избрано да достави трамваите въз основа на по-добрите техни показатели, въпреки че предложената цена беше по-висока от цената в другите подадени оферти.

Новите мотриси ще се движат по линия 5 – от "Княжево" до Съдебната палата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
0
 
1
 
! Отговори
змез фируч преди 6 години
Когато се връща на всички за мен, а не това време , всеки делничен ден от седмицата губи от тях с водеща роля за пожеланията от най вече на стената
126
0
 
2
 
! Отговори
Парча преди 6 години
Съжалявам за да се видим в Женева, Швейцария, където се намира в община, разположено в областта на, а не ПО ГРЕШКА! Не мога да говоря за да се видим в Женева, Швейцария, където се намира в община, разположено между и ще се уговорим, а ти се радвам на теб критерии, а ти се радвам на теб критерии, а ти е да бъде намерена в София и на всички за мен, а и истината за да не скърца остта, но това не се предлагат в момента е да бъде намерена в София и на теб
125
0
 
1
 
! Отговори
Терциор преди 6 години
Здрасти как си, че не е, че не е, че се, но това, че ще се сринат главоломно на теб. . . Просто
124
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То имахме заводи ама демократите им еваха мамата. Което си е истина си е истина не можаха да надградят. З
123
1
 
5
 
! Отговори
Бай Не'койси преди 6 години
Още една далаверка. Защо Крадците от ЧЕЗ не платят за трамваите!? Кой ги покани чехите тук? Има и други производители освен това. И да не забравяме, че Ядреният реактор на БАН в София на 7-ми километър доставя безплатна енергия за Електротранспорта в Град София и крадливата учителка по руски език трябваше да е кремирана вече.
122
3
 
2
 
! Отговори
каталунските преди 6 години
Що да я строя ограда бре ти пусна афро бежанци сам да си я построиш бре гьотере чиновниче ........
121
4
 
1
 
! Отговори
каталунските преди 6 години
Чиновник за толкова пари 46 млн. Лева една евтина ограда със София , капиш ........ цоциалист
120
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И защо по линия 5??? Където до 2-3 години ще има метро и пътникопотока ще намалее драстично, празни ли ще пътуват тия трамваи?Има линии, където положението е много зле, например линия 10. Пуснете новите трамваи там, ама сложете и контроли и за римляните.
119
0
 
6
 
! Отговори
... преди 6 години
До 46 милионаНали се сещаш че завод не значи САМО СГРАДА :)
118
1
 
3
 
! Отговори
Чиновник преди 6 години
До каталунскитеКъв ти е проблема? Пак ли си спал отвит?
117
8
 
4
 
! Отговори
каталунските преди 6 години
Я един референдум искате ли София за столица все още на губерния та ..............една ограда със София веднага аман гладни шопски мутри да си ходят в Диарбекир или Сибир по второ направление ............
116
4
 
9
 
! Отговори
46 милиона преди 6 години
Дори само тези 46млн. лева ако ги бяха вложили в трамвайния завод, той вече щеше да произвежда трамваи на същото ниво от същия клас. Ако добавим и милионите дадени за предишните трамваи, щяхме да имаме завод-слънце.Ама от българския завод няма как да се вземат комисионни.Пък т.н. "европари" се дават само ако купуваме от запад за да зе върнат парите пак при тях.
115
4
 
2
 
! Отговори
Рали преди 6 години
Защо в статията не пиши, че парите са от евро фондове?
114
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Супер! SKODA трамваите са много по-добре направени и безшумни от нови полски PESA.
113
2
 
4
 
! Отговори
11 преди 6 години
Вее имам чуството,че само София е част от българия. Само там Фандъкова прави нещо, не е много , но пак е нещо. Градът макар и малко по - малко мърда напред. Останалите да се спасяват... за депутатите няма да говорим. Там само се краде вече много явно.
112
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Самооценката е винаги отлична!А самокритиката най-често е незабележима!Борисов, протежето му Фандъкова и ГЕРБ са крещящ пример за тези неща.Не е ли унизително това за нашия народ?
111
1
 
5
 
! Отговори
до 111 преди 6 години
Ха-ха, дарение викаш. Толкова ли си наивине. Ами разходи се да видиш, че същите ДАРЕНИЯ ги има и в Белгард, Прага, Будапеща и Букурещ.Явно не си излизал на запад от Драгоман.
110
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това, което намерих в нета за цена на нов трамвай е около 2,4 милиона лева за нов трамвай - примерно в Загреб и Будапеща за около 2,44 милиона лева и затова 3,56 милиона в София ми се вижда много.
109
1
 
6
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 6 години
Може ли да се съпостави Васил Левски с купените от Чехия пребоядисани ,,НОВИ,, трамваи. Може -трамвая струва 3 милиона и ,,Евангелието,, струва 3 милиона.Трамвая след три-четири години отива в ,,Белканто,, а Евангелието на Левски сега е на 200 години и ще живее колкото и славата на Левски,която сега носи в бъдното заедно със славата на България. Тогава как намерихме 80 милиона за стари тенекета, а не можем да намерим само 3 милиона за славата на Левски и България?
108
6
 
2
 
! Отговори
Наивен преди 6 години
Очаквайте следващата новина. България заделя средства за всички българи (от собствените им пари) Ако остане, ще има и за София. И май е време България да получи новото си име. Шопландия звучи европейски.