Мигранти плащат около 2000 евро за транзит през България

Временно били настанявани в кв. Модерно предградие
18 окт 2017 17:00,
14
Мигранти плащат около 2000 евро за транзит през България
Снимка: архив, Булфото

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на 7 участници в организирана престъпна група за превеждане на мигранти от Турция към Румъния през България, от които двама сирийци (единият с българско гражданство), двама иракчани и трима българи. Те са задържани на 16 октомври 2017 г. в различни райони на София при специализирана операция на ДАНС, СДВР и Специализираната прокуратура. Това съобщиха от Апелативна специализирана прокуратура.

Събраните доказателства сочат, че групата е действала от януари 2016 г. Участници са посрещали чужденци (повечето нелегално преминали турско-българската граница) и са ги транспортирали с микробуси до Бургас.
Оттам мигрантите били докарвани в София и настанявани временно, най-често в кв. Модерно предградие, но и в комплексите Обеля и Люлин.

Впоследствие те били превозвани на групи до Видин и изпращани към Румъния. За да не буди подозрения, един от автомобилите, собственост на участник в групата, всяка седмица се движел с различни регистрационни табели, взети от други коли.

За "услугата" мигрантите плащали различни суми, в зависимост от техните възможности, като таксата достигала до 2000 евро на човек.

По време на операцията по задържане на участниците в групата на различни адреси и в автомобили са намерени и иззети два пистолета (единият, от които газов, преправен на боен), около 500 г. марихуана, паспорти на чужди граждани, около 20 000 евро в различна валута, боен нож и други доказателства за престъпната дейност.

С постановления на прокурор от Специализираната прокуратура обвинените за участие в групата са задържани за срок до 72 часа. На 19 октомври 2017 г. Специализираната прокуратура ще внесе искане в Специализирания наказателен съд за налагане на мярка за неотклонение "Задържане под стража" за всеки от тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
ponti преди 6 години
Както винаги сме *** и алчни (като нация). Ако каналджиите им искат по 2500 и им вземат по един комплект "светски" дрешки, и ги настаняват по Бъкстон, Витоша, Драгалевци на групи от по няколко човека никой няма да ги хване... Те обаче, понеже са алчни и прости ги тъпчат по 100 човека в апартамент в МПредградие и целия квартал знае кой, къде, какво... ***
10
0
 
2
 
! Отговори
... преди 6 години
малко плащат..
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо ги настаняват в Обеля? Да ги настанят направо в Банкя!
8
0
 
7
 
! Отговори
бургазлия преди 6 години
Още едно доказателство че за да дойдат до Бургас да натоварят и транспортират без проблемно до София е недопустимо без участие на служители от Гранична и тези от Охранителна полиция Бургас .Соснование при второто си правителство премиера Борисов разпореди смяна ръководството на Гранична полиция Бургас но беше бламирано от лобисти респективно от Георги Костов .
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По Спфийските Пулсове се движат двама араби с някакви ферарита. От къдя на къдя. Да не работи баща им цар?! Алооо данса...
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама тия с надписите ДАНС ли ги прекарват не разбрах?
5
0
 
6
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Забравили са държавна такса да начислят.
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
....от които двама сирийци (единият с българско гражданство), двама иракчани и трима "българи"-***.Обществена тайна е че 99.99% от арабите у нас се занимават с всякакви далавери и са в симбиоза с криминалния контингент.Те и затова идват.амо "компетентните" органи ''не разбират".А и кв. "Модерно" ромско предградие си е такъв откакто го има.var e = document.createElement('script'); e.async = true;e.src = document.location.protocol + '//connect.facebook.net/bg_BG/all
3
0
 
9
 
! Отговори
алъш-вериш преди 6 години
До Анонимен 2Надникът на джихадиста не е слаб, друг е въпросът, че афганистанците мъкнат опиум в раничките.
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От къде имат толкова пари
1
7
 
5
 
! Отговори
сигурно преди 6 години
Ама те и по 10хил. ще дават ,защото само роби може да живеят в *** !!