Заради еврочиновниците: Ще забранят ли каруците?

Възможно е от 1 януари да да се променят закон и наредби
Обновена: 20 окт 2017 09:45 | 20 окт 2017 08:48, Александър Попов
92
Заради еврочиновниците: Ще забранят ли каруците?
Снимка: Булфото

В момента често по улиците на София можете да срещнете каруци, но от 1 януари следващата година тази гледка може да бъде забранена със закон. Това ще се случи, ако депутатите приемат промени в Закона за движението по пътищата, а общинските съветници променят наредби.

В момента в Столичната община работна група обсъжда как точно да бъдат регламентирани промените. Един от искащите забрана на конете в столицата, общинския съветник Симеон Славчев заяви, че по темата има консенсус между всички политически сили, пише "Монитор".

"Всички районни кметове са на мнение, че трябва да се спрат каруците", обясни Славчев и допълни, че това ще бъде в контекста на нещата за предстоящото председателство на страната на Съвет на Европейския съюз. В работната група обсъждат освен парична глоба, да се конфискуват и конете при неспазване на забраната.

"В сега съществуваща наредба се изема само каруцата. Знаем много добре, че тя може да бъде скована с подръчни материали за 15 минути, а животното, което я тегли е ценното", обясни Славчев. Той заяви, че конете, които бъде отнети се предвижда да се ползват в програма за лечение на деца аутисти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
2
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
До: номер 59А друг един, под номер (в момента, иначе явно се менят номерата) 64 е обяснил много точно защо икономиката на Германия е на светлинни години напред в сравнение с нашата.Абе, оказва се че имало и мислещи хора в тези форуми, не само зяпащи "Бай Брадър" празни кpaтyни.
67
0
 
4
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
До: номер 59Номер 57 е прав, взе ми го от устата, защото си помислих за същото.Точно така ще стане и с каруците. Ще ги скрият, а после пак ще ги пуснат.Евреите тук нямат никакво значение.Не само Германия има голяма икономика. Икономиката на САЩ също не е за пренебрегване, бих се осмелил да кажа дори че е по-развита от тази на Германия.Пък там всички знаем е пълно с евреи.Евреи в Германия обаче има дори в момента в който си коментираме за тях. Въпреки холокоста.
66
0
 
2
 
! Отговори
Servicesza преди 6 години
Доброго времени суток друзья<a href=vika-service.by/>!</a> Наша фирма занимается свыше 10 лет ремонтом и обслуживанием оргтехники в городе Минске.Основные направления и виды нашей деятельности: 1)<a href=vika-service.by/>Заправка и восстановление картриджей</a> 2)<a href=vika-service.by/>Ремонт и сервис оргтехники</a> 3)<a href=vika-service.by/>Ремонт и настройка компьютеров и ноутбуков</a> 4)<a href=vika-service.by/>SEO продвижение сайтов</a> 5)<a href=vika-service.by/>Разработка сайтов</a> Всегда рады помочь Вам!С уважени
65
0
 
4
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До Helleborus 65 Конете са привързани към собствениците. Така е . Вкеки ден глад, работа да припадък и бой с дебелия кол.Как няма да се привържат?Абе циг...а работа.
64
0
 
3
 
! Отговори
Питам преди 6 години
До Анонимен 56 *** ние и на село не ги искаме.Има закан за хуманно отношение към животните.Конете трябва да бъдат забранени за жива теглителна сила.В кой век живеем?
63
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До: номер 63Нека да ти обясня защо, ако може?Ами според мен поради няколко причини.Първо, нацистите са били на власт в Германия само 12 години, докато комунистите в България са били на власт 72 години, а в Русия 100 години.Второ, Хитлер е оставил частната собственост на хората, докато и в България и в СССР комунистите взимат на хората почти всичко.И трето - евреите в Германия са били по-малко от 1% от цялото население и не е имало никакво значение дали щяха да ги оставят на мира или не.
62
0
 
4
 
! Отговори
А ЗАЩО заглавието преди 6 години
АПРИОРИ "дава присъда":"ЗАРАДИ ЕВРОЧИНОВНИЦИТЕ"??!!Ако отдолу не пишеше кой е работил по темата, щях да помисля, че е Йончева или Нинова.
61
1
 
8
 
! Отговори
Много добре всички преди 6 години
коментиращи знаят, че каруци карата хора неработещи, неподчиняващи се на закони, полиция, та КАК ще плащат глоби, такси и недай, БОЖЕ, ако създадат обстановка за катастрофа?Да се забранят каруците.( Във Виена може за "разкош" да карат.Но не и роми.)Като иска каруца- да отива на село, по селски пътища( предполагам и там е опасно, но ПО-ОПАСНИ са ромите с липсата на МИСЛЕНЕ.
60
3
 
4
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Удивлявам се колко лесно намират решения нашите политици и с каква лекота боравят с човешки животи и съдби, а сега и с тези на конете. Конете се привързват към собствениците си, нали уж беше модерно да се грижим за животните, може ли отнемането на животно от стопанина му, да е легитимно? Ами и хайванчето има право да си се прибере у дома. Хвани *** човек да ти намери лесно решение, колкото по е ***, толкова по-лесно взема решения.
59
9
 
5
 
! Отговори
забрана, не преди 6 години
Няма нужда да забраняват каруците в София, защото и във Виена се движат каруци в центъра, само трябва да си плащат за каране в центъра такса, за паркиране в синя зона пак такса и т.н. такса , такса....
58
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
този коментар за третия райх ме накара да се замисля нещо - нацистите са избили или изгонили собствените си евреи и някак си в момента немската икономика е първа в европа, след репарации, разделение и няколко пълни кризи. защо ли?
57
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
еврочиновниците направо ги настанявайте в село мечка, столипиново, оня блок в ямбол. да видим колко ще изкарат и дали ще говорят за дискриминация :) и обещавам, каруците ще са им последна грижа
56
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По време на олимпийските игри в Берлин, през 1936 г., по улиците на столицата на Третия Райх изчезват всички антиеврейски пропагандни плакати. Евреите се пускат да се движат свободно по улиците, никой не ги закача, даже оставят на мира всички други етнически малцинства, чернокожи, мypгaви, всякакви можете да видите и навсякъде цари мир и спокойствие, разбирателство между pacите.Когато свършват олимпийските игри, надписите "Achtung! Juden!" се появяват отново... Така ще бъде тук и с каруците.
55
14
 
7
 
! Отговори
Гост преди 6 години
Чета коментарите и не мога да повярвам на какво елементарно ниво се разглежда проблема! Защо трябва да се забраняват каруците?! Защото е по-лесно да ги забраним, вместо да ги контролираме като нормална европейска държава, нали?! Да Ви кажа, България не е само София!! Има много градове и села, където възрастни хора също ползват животинска тяга. Същото важи и за селата и кварталите около София! И? Ще им забраним и на тях да ползват каручките си?! Така ли?! Не е ли по-цивилизовано да се създаде ред
54
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Заради еврочиновниците: Ще забранят ли каруците?"---Е, сега ако забранят каруците "заради еврочиновниците", и *** ще искат да напуснем Евросъюза. Всички ще гласуват за "BULexit". :):)
53
6
 
9
 
! Отговори
БПФ преди 6 години
До Стига глупостиЗначи освен че си мpъсен толераст, си и национален предател. България е СУВЕРЕННА СТРАНА и никакъв американски посланник хомoсексуалист не може да ни дава нареждания. Щом иска мултикултурство между хора и ***, да си ги взема в САЩ барабар с талигите им.
52
4
 
13
 
! Отговори
Стига глупости преди 6 години
Не ми е до дискусии ама ти си много наивен ако мислиш, че нещо зависи от непрочелия една книга дебеловрат Бойко Борисов - наговите господари от доста години (както и на по-голямата част от света) са зад океана(US fucking A).
51
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да ги забранят не само заради еврочиновниците.В европейска столица в 21 век няма място за каруци.Който иска да ползва такъв транспорт да ходи на село.Пустеещи села-много.Да работят и да си возят продукцията с каруци,но не и в София.И не само това.Трябва да изчистят столицата от просяци и клошари,повечето от тях мними.
50
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Стига глупостиЧужденец ли да определя какво да бъде бъдещето на родината ни?Мечтай си.
49
14
 
5
 
! Отговори
Стига глупости преди 6 години
Ти си увреден психически - расист който само мрази! Ето ти заглавие статия в този сайт от тази година - "US посланикът: Бъдещето ви е като мултикултурно общество!"Ако мислиш, че си по-умен от посланика на САЩ трябва да добавим и халюцинации към психическите ти проблеми.