Започна засаждането на "Новата гора на София"

По план ще бъдат засадени над 120 000 дървета
21 окт 2017 14:50, Петя Славова
17
Столичната община ще постави официално началото на залесителската инициатива "Новата гора на София", в рамките на която ще бъдат засадени над 120 000 дървета, съобщиха от общината.

Засаждането започва утре от 11.00 ч., като ще продължи всяка събота и неделя до 3 декември.

Дърветата ще бъдат засадени в кв. "Суходол", в близост до рекултивираното депо, и ще заемат площ от 225 дка. По план всичките трябва да бъдат засадени в рамките на три залесителни сезона - до края на 2018 г.

Фиданките за първия залесителен сезон, който ще продължи до 3 декември, са предоставени от неправителствена организация.

"Новата гора на София ще трансформира общински пустеещи земи в гора от липа и акация, обособявайки нов зелен филтър в близост до града. За да се случи това обаче, бихме искали да се обърнем с покана за участие в самото засаждане към всички софиянци и гости на града, както към отделните хора и семейства, така и към представителите на бизнеса и институциите, с призив да се организират и да дойдат заедно да посадят дървета в гората", е заявила зам.-кметът по екологията на Столичната община Йоана Христова, цитирана в съобщението.

Прочети още на: http://www.dnes.bg/sofia/2017/10/20/v-stolicata-shte-nikne-novata-gora-na-sofiia.356837
 

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Започна засаждането на "Новата гора на София", в чиито рамки ще бъдат задасени над 120 000 дървета, съобщиха от общината.
Още по темата

Засаждането ще продължи всяка събота и неделя до 3 декември в кв. "Суходол", в близост до рекултивираното депо, и ще заемат площ от 225 дка. По план всичките трябва да бъдат засадени в рамките на три залесителни сезона - до края на 2018 г.

Фиданките за първия залесителен сезон, който ще продължи до 3 декември, са предоставени от неправителствена организация.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Бейчев преди 6 години
Оправете си сметките не се излагайте
11
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Извинявам се за въпроса - ама това гора ли ще бъде или жив плет с тези 50 см разстояние между "фиданките"?
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А пък на бул."Ботевградско шосе"от двете страни на тротоара засадиха дръвчета,нищо че преди години някой е засадил високи храсти и нямаше нужда до тях да се садят и дръвчета.Но както се казва пари в общината-бол и дръвчета-също.Какво да ги поравят като вече са потрошили доста пари да ги купят.А иначе в подлезите тече,а стълбищата ,които ги уж направиха преди две години се ронят.Но на кой му дреме?
9
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вие засаждайте,че дървета не останаха.Западния парк е като след бомбардировка.Да казвам ли кой го опоска или се сещате сами?
8
0
 
11
 
! Отговори
ТРЕЗВОМИСЛЕЩ преди 6 години
Идеята е супер да но да няма проблеми с прихващането им. Проблема са Циромите е най-важният. Като гледам ще трябва минно поле 0.5 cal митралези.
7
3
 
9
 
! Отговори
Валентин преди 6 години
И аз бях там. Много готини хора с добра кауза. Даже мидадоха китки да си засадя пред блока. Дано повече такива хора в БГ-то.
6
5
 
19
 
! Отговори
панализатор преди 6 години
Прокуратурата да се самосезираВидно от снимката фиданките не се съдят както трябва няма достатъчно отстояване по между им.Явно става за далаверазаглавие гора в СофияБогров е на 25 километра от центъра на Софияинтересно ГЕРБме изненадват всеки ден с нова далавераиначе никога те не са виновниза НДК няма да говорим
5
6
 
14
 
! Отговори
христо преди 6 години
ще изсъхнат 90%
4
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Много наблизо ги садят.Няма ли да си пречат?"Не четеш ли- фиднаките са предоставени от НПО. Всичко посято от НПО се сее с мисълта да пречи на околните.
3
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Суходол!!!! Точно до тези дето ги секат незаконно!!! Улесняват ли ги или какво?
2
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много наблизо ги садят.Няма ли да си пречат?
1
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Орхана назначиха ли? Защото по стар бг обичай все ще се намери някой да отиде да ги изкорени същата вечер.