Плацентата на свобода, иска прокуратурата да му се извини

Според Владимир Стоянов свидетелите не били с BG гражданство
22 окт 2017 19:41,
22
Плацентата на свобода, иска прокуратурата да му се извини
Снимка: кадър, Нова тв

Софийският районен съд освободи Владимир Стоянов, познат още като Владо Плацентата. Той беше задържан за незаконно притежание на оръжие.

Обвинението поиска той да остане в ареста за постоянно, а Стоянов настоя прокуратурата да му се извини.

Владо Плацентата отново се появи с маска и шапка на заседанието. Съдът го помоли няколко пъти да махне маската, за го разбира по-добре. Той обаче така и не се съгласи, за да запазел личното си пространство, съобщава BTV.

Още по темата
Незаконната пушка, в чието притежание той е обвинен, е открита преди години по време на разследване срещу него за укриване на мигранти.

Стоянов поиска днес прокуратурата да му се извини, тъй като, по думите му, нямало доказателства срещу него.

Според прокурора обаче всички събрани до момента доказателства сочат именно него за извършител, заедно със свидетелските показания на чужденците.

Стоянов държал оръжието и произвеждал изстрели с него. Балистичната експертиза сочи, че пушката е действаща и може да нанася поражения, уточняват от прокуратурата.

Според прокурора няма нито едно доказателство, което да разколебава тази теза.

Деянието е извършена с особена дързост и е с висока обществена опасност. Освен това Стоянов се опитал да укрие престъплението, с което да попречи на разследването, допълват от обвинението.

Според Владимир Стоянов обаче свидетелските показания били от "трима така наречени свидетели, които не са видели нито придобиване, нито държане на оръжие", а съдът не трябвало да приема такива показания като адекватни.

По думите му, свидетелите не били със статут на граждани на България и не можели да бъдат свидетели, а процедурата по разпознаване не била спазена.

Според него нямало данни чужденците и полицаите да говорят английски език със сертификати, а мигрантите не говорели български.

Затова Стоянов обвинява полицаите в лъжа, а следствието и прокуратурата – че ги подкрепят.

По думите му няма пръстови отпечатъци, както и връзка между него и пушката, което показвало, че няма смисъл от задържане под стража.

Той заяви, че помни, че са му били взети натривки, но резултатите не били представени, защото щели да бъдат в негова полза.

Стоянов обвини прокуратурата, че ги укрива умишлено с цел материална облага.

Прокуратурата е поискала делото за укриване на незаконните мигранти да се гледа отделно от това за притежание на незаконно оръжие, защото, според обвинението, на една и съща дата Стоянов е извършил едновременно две престъпления.

Той е обвинен по чл. 339 за незаконно притежание на оръжие, а по другото престъпление в момента е под гаранция.

Стоянов е осъждан два пъти – за грабеж и притежание на наркотици, и незаконно преминаване на границата, като е реабилитиран и по двете, стана ясно още днес.

Според прокуратурата Стоянов е изградил трайни престъпни навици, има 5 висящи дела за извършване на умишлени престъпления, част от тях за упражняване на сила или принуда.

Лицето е с повишена степен на обществена опасност. Производствата до момента не са изпълнили целите да не извършва повече такива престъпления. Има опасност да се укрие и да извърши други престъпления, смятат от обвинението. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
11
 
! Отговори
Край преди 6 години
Тоя е живото доказателство за пълната импотентност на държавата ни. В случая Няма интереси, няма кинти, няма политика - просто системата не работи.
18
0
 
10
 
! Отговори
Ега ти съда! преди 6 години
Вкарвате го в килия, докато не се приведе в приличен вид! Така би постъпил един истински съдия. Некадърници!
17
0
 
13
 
! Отговори
Ега ти съда! преди 6 години
Ега ти съда!!! Не може ли да го вкара вкара в едно "лично пространство" 2/2 м, докато му дойде акъла, че е неуважително да стои с маска и шапка в съда?Респект, господа съдии! Трябва да всявате респект у обвиняемите. Респект към закона, който олицетворявате.
16
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само заради погледа 20 пръчки по гърба публично наказание.
15
22
 
3
 
! Отговори
Shopp™ преди 6 години
Умно момче, правилно е постъпил.
14
3
 
31
 
! Отговори
Пепо преди 6 години
За незаконно притежание на оръжие в една ЦИВИЛИЗОВАНА страна, собственика и притежателя на оръжието отнасят десет години затвор!!!Но за съжаление там, не и в нашата страна. Колко убийства трябва още да станат, и злоупотреби, че управляващите да наложат наподобаващи наказания?
13
15
 
1
 
! Отговори
Номер 2 преди 6 години
Тоа е номер 2, веднга след Бичето! Има и публика!
12
2
 
37
 
! Отговори
Бубето преди 6 години
Не знае. И това е най-страшното. Гледах го в едно интервю след побоя над лекарката. Горката репортерка, да те гледа с тоя болен поглед и най-нагло да твърди, че побой не е имало, той за нищо не е виновен, защото нищо не е извършил и че родилката не е негова жена. Не може да му се отрече, че умее да жонглира с думите. Този човек ще извърши още общественоопасни деяния, не трябва да излиза от ареста, прокуратурата да се самосезира.
11
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя *** дали знае, че не е добре с главата?
10
1
 
6
 
! Отговори
Румен преди 6 години
да се хванем за ръце и повтаряйте с мен:Спас,плацентата,Спас,плацентата,Спас,плацентата...нищо за Динко,Перата,Сузанита...направо се излагате!
9
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абсолютно има проблем в главата този. Късметлия е че е в тези ширини, инче щеше да закусва с хапчета в някое болнично заведение...
8
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тоя *** направо им скри топката! луди калинки ги направи, хващат го и го пускат.
7
2
 
20
 
! Отговори
малееееее преди 6 години
Абе тоя си е живо перде.
6
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не че е много хитър, а прокурорите и полицаите са т*пи
5
6
 
7
 
! Отговори
от вторичен продукт преди 6 години
Абе то и от АЕЦ КОЗЛОДУЙ ИМА ОТПАТЪК . А си взел а си в затвора. Така е и с топЛата вода от ТЕЦ я.. Има кой да я взима. Ясно е че тая плацента е ценна и бият по ръцете.
4
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искат да го сготвят щото си пъха гагата, където не трябва. Толкова енергия да хвърлят, за да го смачкат значи нарушава нечий интерес и спокойствие. Но ей ти на, съдът си върши работата. Да не се надяваш
3
2
 
25
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Тоя хахо от некъдърност ще го направят Робин Худ.
2
7
 
5
 
! Отговори
ще видим преди 6 години
Искат да го източат,ама той не бута!
1
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кошаревски свидетели и милиционерски напъни. А на този може да му хлопа дъската, ама е доста хитър. Много ми хареса това за маската и личното пространство, както и за езиковите знания на полицаите. Еваларка.