Трамвай затисна жена, племенниците й – вътре. А ватманът?

Нито един от пътниците не реагирал на инцидента
Обновена: 24 окт 2017 09:01 | 24 окт 2017 08:58,
52

Инцидент със столичния градски транспорт от вчера сутринта за щастие се размина без сериозни последствия.

Трамвайна врата затисна млада жена, а малките й племенници продължиха пътуването, докато никой от пътниците не реагира.

Като всеки ден, Радостина води двамата си племенници на училище с трамвай номер 7.

Двете деца, на 6 и 8 години, се качват преди нея, но тя остава навън затисната от вратата на мотрисата.

Радостина изчаква следващия трамвай, който пристига след 2 минути и моли ватмана да се свърже с колегата от предната мотриса, защото е притеснена, че малките деца са без придружител.
 
Радостина подала жалба в Столичния градски транспорт.

Ватманът, по чиято вина вчера трамвайна врата затисна жена в София, ще бъде санкциониран с глоба от порядъка на 15-20 лева, съобщи пред Bulgaria ON AIR зам.-директорът на Столичния електротранспорт инж. Иво Василев, който поднесе извинение на семейството за безпокойството.

"Ватманът не се е убедил напълно категорично, че всички пътници са се качили в мотрисата. Не е подходил с необходимото внимание, въпреки че тя е чакала с тъмни дрехи на последната врата. Понечила е първо с ръката да подходи към трамвая", обясни случая инж. Василев.

"1 млн. пъти на ден се отварят и затварят врати, няма как да се избегне такъв инцидент", подчерта инж. Василев за "България сутрин" и препоръча на всички родители да държат децата си за ръка.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
2
 
! Отговори
С+Е, D+E преди 6 години
И за тва трябва '' '' водачите'' '' на трамваи да се изисква да имат преди това 'С', 'С+Е' и 'D' категория
47
2
 
3
 
! Отговори
С+Е, D+E преди 6 години
Като слагате разни некъдърници и некъдърнички най вече със '' В'' категория да носят отговорност за други хора така ше бъде, замислете се защо при автобусите почти не се случват такива инциденти, защото преди това са карали камион 2-3 години минимум, след това камион с ремарке още години наред и чак най накрая се поткарват автобуса и имат изградени шофьорски навици, а некъдърниците каращи трамвайте не знаят волана да държат!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
46
0
 
7
 
! Отговори
Пациент на ватман преди 6 години
Грешки стават. Нека глобата да бъде 20 лева! Ама ако пуши или говори по телефона - нека глобата е 200 лева!-защото това не е грешка, а наглост.
45
5
 
1
 
! Отговори
123 преди 6 години
За 1,60 лв. толкова.9378
44
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
как така я е затиснал, щом е останала да чака следващия трамвай?
43
0
 
9
 
! Отговори
до Питам преди 6 години
"Радостина изчаква следващия трамвай, който пристига след 2 минути и моли ватмана да се свърже с колегата от предната мотриса."--------Да станат и да предупредят ватмана, че вратата е притиснала пътничка!!!!!!!!Аз бих постъпил така, а вие????
42
7
 
4
 
! Отговори
Питам преди 6 години
До "-" 41 И каква трябва да бъде реакцията на пътниците в този нелеп инцидент. Да набият ватмана ли?
41
0
 
8
 
! Отговори
"-" преди 6 години
Вярно е, че подобни инциденти се случват навсякъде. Но, мен ме шокира поведението на пътниците, тяхната реакция и безразличие!!!!!
40
0
 
15
 
! Отговори
Плавник преди 6 години
От заглавието разбрах, че трамвай е затиснал жена и се ужасих, че сигурно е с почупени кости. В статията разбрах, че я била затиснала вратата, но как точно я е затиснала не стана ясно. Ако ръката или кракът на жената са били препятствие на вратата, тя нямаше да се затвори.Каквато ни е журналистиката, такива са и ватманите.
39
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
аре бре, немама ли да го сваляте тва - 10 часа трима човека с по 10 мнения и аз. поне съм ви фен, сутринта преди работа "тва" , връщам се от работа пак "тва"! аре за лека нощ пак нещо което да предизвика у некой пак "тиква", сезон е и у редакцията ви!
38
2
 
6
 
! Отговори
Гост преди 6 години
Който е безгрешен нека пръв хвърли камъка!!!
37
8
 
0
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
До: номер 34Е тури му вестник, всичкото дето си го написал хубаво, само дето не разбрах какво искаше да кажеш? Така че моля, по-ясно го напиши. Какво целиш? Иронизираш, че при комунизма е било добре ли? Или пък обратното, че сега е по-добре от комунизма?Нищо не ти се разбира, ама честно... до кой клас си учил?
36
7
 
4
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
34 Така е . Никой не бързаше за никъде. Егале , егале.На края на месеца 200-те лева те чакат забити на пирон на стената.Кеф!
35
13
 
5
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
Ми ватмана ако чака да се качат всички , нали трамвая ще се спука.Ватмана преценява кога да затвори вратата.А гламаци колкото искаш.
34
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По времето на гнилият социализъм такива недъгави неща не се случваха. Тогава по онова "скапано" време нито тролеите нито трамваите бързаха за някъде. Тогава пътниците се возеха на отворени врати толкова много пътници имаше че трамваят неможеше са ги побере. А сега празни се движат и на всичкото отгоре не изчакват пътниците да се качат щото бързат да хванат на краварите дебелия с котешката глава!
33
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шофьорите и ватманите в София са злобни и прости хора. Използват всяка възможност да направят проблем. Най-добре началниците им да не си затварят очите и да не пускат евтини оправдания ами да си дисциплинират малко персонала!
32
1
 
22
 
! Отговори
От 30 до 32 преди 6 години
Да, напълно съм съгласен с теб. Както четох наскоро някъде "Българина си има две любими занимания: - Да прецака системата; - Да недоволства, че системата не работи"
31
2
 
11
 
! Отговори
От Japan до 30 преди 6 години
Като каза UK, се сещам за един 70г служител, който стоеше прав в автобуса (личеше си, че има проблеми с кръста) и казваше на всеки който се качи, че има промяна на маршрута, т.е вършеше си работата, не седеше да мрънка в кръчмата гледайки еврофутбол с ракийката. В бг хора по кръчмите бол и се оплакват, че няма услуги в града, но е по-лесно да чакат на пенсията на мама и тате.
30
1
 
8
 
! Отговори
До Meanwhile in Japa преди 6 години
Разликата е че там на ден минават няколко милиона хора. Мога да ти кажа в Лондон как е - сутрин по Victoria line влаковете се движат през 100 секунди, а на почти всяка спирка се качват 100-200 човека и това за 10-15 секунди. Нормално е по платформите да има хора да гледат
29
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голяма работа няма що. Нормално, такива неща се случват навсякъде, но не ги дават по новините. Сега да вземат на един протест да излязат освен ?