Трафикът в София при еврошефството: Труден, но не и ад

Паркингите около НДК ще се затварят в зависимост от събитията
23 ное 2017 14:00,
8
Трафикът в София при еврошефството: Труден, но не и ад
Снимка: архив "Булфото"

Движението в София ще е затруднено по време на българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Това признаха от ръководството на Столичната община. Трафикът обаче в никакъв случай няма да е ад, категоричен е зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев.

Преди време вътрешният министър Валентин Радев предупреди, че ще има затруднения в движението и дори посъветва софиянци да свикват.

Още по темата

Днес Крусев съобщи, че градският транспорт в района на НДК ще се движи по график.

"По време на Българското председателство на Съвета на ЕС няма да може да се паркира на големия паркинг около вход А3 на НДК, както и на по-малкия, който се намира на бул. "Витоша" и ул. "Шадьор Петьофи". А дали синята зона от страната на НДК ще бъде използваема, или закрита зависи от конкретния периметър за сигурност, който ще бъде изграждан от службите за сигурност, а той ще варира в зависимост от срещите, които се провеждат в НДК", обясни зам.-кметът.

Той допълни, че много технически екипи ще са ангажирани с това да се вземат съответните мерки за сигурност, за да може важните лица, които ще заседават в НДК, да са добре защитени.

Крусев уточни, че затварянето на паркингите ще се поеме от бюджета на Столична община и на Центъра за градска мобилност.

"А безплатните карти за градския транспорт, които ще бъдат издавани за доброволците по време на председателството, ще бъдат издадени от ЦГМ за сметка на Столична община. От 60 до 230 доброволци са заявили, че искат да ползват такива карти, като общата им стойност е до 70 хил. лева", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма да е ад, а "само" кош мар.
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще бъдат наети 300 велосипедиста,които да обикалят с велосипедите си и да създават европейски облик на София.Също така всички собственици на електромобили ще са длъжни да ги паркират около НДКто.От Евророма ще подберат няколко групи от техният етнос,които ще бъдат облечени прилично и изкъпани и също ще се разхождат около центъра.Гейове и лезбиики ще се държат за ръце и ще демонстрират интимност за да сме в крак с европейските ценности и делегатите да се чувстват като у дома си.
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И тоя Крусев е една голяма калинка.Нищо не разбира от това за което е поставен да отговаря.На този пост трябва да е виден специалист в Урбанистиката и градоустройството,с международен опит и ясна и точна визия за столицата.Само че такъв няма да си трае за делаверите и кражбите от ремонтите в София
4
1
 
9
 
! Отговори
до Гербиста преди 6 години
На софиянци им писна от затворени заради мачове, концерти, протести и други събития възлови улици и кръстовища. Това за 2-3 булеварда откъде ти хрумна, през тях половината коли в града минават.Единственото хубаво е, че ще е "само" за половин година.
3
14
 
2
 
! Отговори
гербист от ЕНП преди 6 години
Нека столичани да не се оплакват, защото ние ще сме домакин на европредседателството. Нека евро депутатите да са с предимство, за да видят че у нас всичко е циливизовано и че ние сме една съвременна държава. Лошо няма ако сутрин и вечер се затварят по 2-3 булеварда за да преминат кортежите с високопоставени лица, а останлите ще проявят разбиране.
2
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хм има един лаф "надай ... на пияни жени" та и вие с тази статия изказвате поредна глупост. Бихте ли обяснили как ще стане това като всеки ден трябва да бъдат превозвани около 2000 евродупетати да не говорим за антуража им към и от НДК-то. Това не става за половин час и след като обявиха ще се спира движението за да минават с предимство като как ще се случи да нЕма задръствания.
1
1
 
30
 
! Отговори
Румен преди 6 години
Щом тогава няма да е ад значи ще се облекчи. Щот сега е ад.