След аварията в 4 софийски квартала - парно най-рано утре

От "Топлофикация" очакват повредата да бъде отстранена тази нощ
Обновена: 11 дек 2017 19:10 | 11 дек 2017 19:09, Веселина Йорданова
7
След аварията в 4 софийски квартала - парно най-рано утре
Снимка: архив, БулФото

Най-рано утре ще бъде възстановено топлоподаването на четирите столични квартала, които останаха без парно и топла вода.

Още по темата
Хиляди абонати на кварталите  "Красно село", "Белите брези", "Стрелбище" и част от "Гоце Делчев" останаха на студено заради авария на главен топлопровод.

От дружеството очакват повредата да бъде отстранена тази нощ, предаде БНР.

Ако топлоподаването в засегнатите от аварията квартали не бъде възстановено и утре, занятията в училищата и детските градини ще бъдат прекратени. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова.

По думите й дотогава се следи непрекъснато температурата в стаите в училищата и детските градини.

"До момента нямаше детски градини, в които да има проблем, защото знаете, че по принцип в детските градини има допълнителни възможности за отопление. Все пак директорите са предупредени да следят, да измерят температурата, а родители, които желаят, разбира се, имат такава възможност, могат да вземат децата са и по-рано. Всички училища в тези райони са взели решение да учат с намалени часове", обясни тя.

От дружеството съобщиха, че продължава работата за отстраняване на аварията. Аварийните екипи бяха затруднени от активния трафик на мястото на пробива (ул. „Дойран“ по трасето на два тролейбуса), паркираните автомобили, които трябваше да бъдат преместени и необходимостта да се извършват изкопни работи в частен имот, заявиха от "Топлофикация".

Работата по отстраняване на авариралия участък от главния топлопровод ще продължи и през нощта, като екипите ще работят без прекъсване до възстановяване на топлоподаването.

Съгласно нормативната уредба аварията следва да бъде отстранена до 48 часа, като в рамките на посочения срок компанията не дължи на потребителите обезщетение за недоставена топлинна енергия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: парнотоплофикация
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
0
 
! Отговори
Прекрасно село преди 6 години
Здравейте, Топла водя няма още вчера от 22ч., като днес от лайнофикация се опитаха да ми обяснят как аварията се е случила през нощта, незнайно кога, но след 12, което 100% не е така. Отделно в 8 сутринта ми беше съобщено, че аварията е на Г.Делчев и Луи Айер, което е на близо 2-3 км от мястото на реалното събитие, което след разговори с хора работили в лайнофикация, стана ясно че в неделя срещу понеделник няма кой да си мръдне пръста и реално днес в 8 като говорих с тях те си нямаха и на идея
6
1
 
7
 
! Отговори
Ром Бакарди преди 6 години
дО toiАз доколкото разбрах днес е аварията ,а защо не си се бръснал останалите дни и не си се къпал е друг въпрос .Съгреваш си вода на ел печката и се изплакваш сутрината -да ,неудобно е ,но ,хигиената преди всичкоа и има и мокри кръпички ,те не са като душа ,но ще решат проблема ,е ,ако не си се къпал 3-4 дена ,ще е трудничко . Желание има ли -резултат се постига .
5
0
 
6
 
! Отговори
нищо не праите преди 6 години
Аз се чудя следното. Защо няма един почистен тротоар. Вървиш по леда, спирка където е изчистено, а след това лед. Лед, чисто(спирка), лед. Да ви е лесно като слизате от транспорта , а псоле летене. Какво правим. Чакаме слънчо да почисти.
4
6
 
3
 
! Отговори
toi преди 6 години
До Ром Бакардипроблемът е, че влизаt сутринта в банята, чакаt 20 мин топла вода, тя не идва , и се налага да отидеш на работа мръсен, вмирисан и необръснат с 3-4дневна брада. Изключително неприятно! Това как ще го компенсират мъ-ршите от топлофикация, които иначе само ламтят за пари?!
3
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Работил съм в топлофикацията 25 години по Бай Тошово време. Преди зимният сезон всички тръбопроводи ги надувахме на макс и където дадеше дефект го отстранявахме преди да дойдат студовете. Да ама тогава държавата се грижеше за народа и държавата се казваше Народна Република България. Сега гледат да ви вземат хилядарките без да влагат никакви мангизи в подъръжката. Като се спука нещо го замаскират и след няколко месеца пак гръмне. Колко тръбопровод е сменен през тези 30 години? Николко!
2
4
 
10
 
! Отговори
NEtikva преди 6 години
Garantirano ot GROB(Tikva+Kalinki).
1
5
 
6
 
! Отговори
Ром Бакарди преди 6 години
Еми нали има електричество и това добре,ще се отопляват на ток тази вечер .