Софиянци ще плащат електронно за 34 услуги през 2018 г.

Това ще става чрез портал на страницата на Столичната община
8
Софиянци ще плащат електронно за 34 услуги през 2018 г.
Снимка: архив, Ройтерс

От март 2018 г. столичани ще могат да плащат по електронен път 34 административни услуги. Това зави директорът на Дирекция "Административно обслужване" Венера Милова по време на семинар в Правец, организиран от Столичния общински съвет на тема "Проект за бюджет на Столична община за 2018 г.".

Плащането ще става чрез виртуален ПОС терминал на интернет-страницата на Столична община. За целта ще е необходимо гражданите да си направят регистрация в електронния портал на София.

Към момента тези услуги могат да бъдат заявени електронно, а от 2018 г. те ще могат да бъдат и плащани чрез виртуален ПОС терминал. Част от тези услуги са Удостоверение за наследници, Удостоверение за постоянен адрес, Удостоверение за настоящ адрес и др., предаде БТА.

Очаква се до края на 2018 г. общинските детски градини по служебен електронен път да се снабдяват с документи като Удостоверение за настоящ адрес и Удостоверение за раждане на дете. Това ще спести на родителите ходенето до общината за документите, които се изискват при записване на дете в детска градина.

Мобилна версия на Контактния център на Столична община ще бъде пусната в експлоатация до края на февруари 2018 г., каза още Милова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
толкова ли сме *** и изостанали Вижте една Естония била също в СССР. Но те нямат сига... даже и за разплод
6
3
 
8
 
! Отговори
Онлайн преди 6 години
Как действа тази система? Плащаш с карта онлайн и палиш колата да отидеш до общината за документа?
5
4
 
2
 
! Отговори
радев преди 6 години
СЕМИНАРА В ПРАВЕЦ КАК ЩЕ ГО ПЛАТЯТ СОФИЯНЦИ
4
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какъв е смисъла да се плаща електронно след като тескерето с подпис печат, старшина трябва да се вземе лично? Или пак развиваме бойкоикономика?
3
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябвало сертификат. Ало, веднъж вече платих данък. Защо два пъти да плащам заедин хляб?Веднъж плащам данък - ел. правителство, втори път данък - дигитален сертификат.Ало, има ли още наивници във влакът на лудите?ПИН, ПУК, БУК, БАМБУК... 20 кода за двайсет услуги. Много луди станахме на клона. Има ли някаква глупост, която все още не сме направили? Ама и КАПИТАЛИЗЪМ. Ако маймунитр имаха малко акъл, досега да бяха направили ел. правителство. Ама, ние нали все ТИКВИ избираме и стигнахме
2
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо трябва данък кола да плащам в град, където е направена регистрацията? 21 век - България се излага пред целия ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ. Само, че от Брюксел не пасат трева. Скоро ще връщате пари, защото нямаме ел. правителство.
1
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко милиона бяха "усвоени" за този електронен магазин и какъв беше проблемът проста да се даде достъп до плащането на тези узлуги от личните банкови сметки?