Без дом, в приемен център: Майка с две деца се надява на коледно чудо!

Цветанка остава без работа и е изгонена на улицата, а сега търси помощ
Обновена: 18 дек 2017 10:30 | 18 дек 2017 10:30,
36

Самотна майка остава на улицата, след като губи работата си. Младата жена е принудена да живее в покъртителни условия заедно с двете си деца, а шанс за общинско жилище така и не получава.

Цветанка Тодорова израства в дом и точно затова винаги е мечтала да осигури на децата си поне покрив над главите им.

Тя отглежда децата си сама, а на съпруга си не може да разчита, защото в миналото той често им посягал. След като губи работата си, хазяинът ѝ решава да я изхвърли и тя остава на улицата. Посъветвана е да отиде в Кризисния център за временно настаняване в "Захарна фабрика", но там условията са покъртителни. 

Цветанка споделя, че храната е оскъдна, хигиената е крайно занижена, а това, което плаши най-много децата ѝ, са останалите посетители на центъра.

Единственото желание на жената е да получи общинско жилище, но към момента няма шанс, защото няма временна регистрация.

"В Кризисния център стават ужасни неща. Даже тази нощ имаше полиция и линейка. Постоянно се крещи и има напрежение. Самите деца, настанени тук, не желаят да проявят възпитание. Намирала съм спринцовки в тоалетните", разкри още Цветанка пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ е родом от София, децата ѝ също са родом от столицата, но не получава дори детски надбавки, камо ли да получи шанс за общинско жилище.

Според Галя Георгиева от Кризисния център за временно настаняване - условията са добри, а за Цветанка и децата ѝ е изготвен специален план.

"Социалните работници ѝ съдействат за намиране на работа. Има интернет в стаята. Нормално е да идват полиция и линейка - тук има настанени и стари хора. Категорично заявявам, че спринцовки няма", уточни още Георгиева.

Социалната работничка отбеляза, че след няколко месеца в центъра ще бъде направен грандиозен ремонт, по време на който ще се смени цялата ел. и ВиК инсталация. Всички коридори и стаи ще бъдат боядисани, а освен това ще бъде направен и асансьор.

Накрая Цветанка и децата ѝ си пожелаха да се случи чудо по Коледно-новогодишните празници и някой да им помогне.

"Ще помоля българската администрация да бъде по-сговорчива към нуждаещите се. Ще се боря докрай, дори и до Guardian ще стигна", завърши майката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
4
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Отново изгледах видеото:честно-тази ме вбеси.Не мисля,че е по-различна и със специален статут,че да й се обръща повече внимание.За сметка на това е супер нагла и арогантна с директора на приемния център.Чудя се как я търпят.Като не й харесва там,на улицата.Прав й път!
33
1
 
3
 
! Отговори
Никаква помощ преди 6 години
Социален *** изнудващ обществото чрез медиите!
32
2
 
6
 
! Отговори
Анти паразит преди 6 години
Защо занимавате обществото с тази жена расист. Иска общинско жилище с цената на заплахи. аз като данъкоплатец не желая да помагам на расист който дели хората по етнос. . Бил я изгонил наемодателя? Ами човека да не Ви е длъжен да ви отдава жилище без да плащате. Нямала достъп до интернет пък публикува клипчета в youtube. има едно клипче където си показва непочистената стая с два лаптопа. добре за безработна и социално слаба. колко трудещи се хора живеят на прага на бедността но не заплашват Бъ
31
1
 
3
 
! Отговори
socialen преди 6 години
Борисов докара хората до пълно отчаяние! Доходите на малцината богати растат. На бедните, намаляват.
30
5
 
5
 
! Отговори
Расист преди 6 години
Расистка! "Всяка ***"! Алооо БХК къде сте? Какво не й харесва на стаята. Тази в 5-звезден хотел ли мисли, че е? Тази влизала ли е в болница да види за какво става въпрос? Поредната нагла сценка по голям празник. Журналятаааа!
29
6
 
5
 
! Отговори
Комунист преди 6 години
Тази какво иска? Само и вижте физиономията и наглото поведението. И това не заслужава. В палат ли да я настанят за моя сметка? Аз плащам наем. И нейния ли да платя? И моята "не ставаше". Изтърпях си 20години наказание за грешката. И след като детето стана пълнолетно и пое живота в свой ръце се изнесох. На всеки шмекер ще изпъняваме Коледни желания?!
28
1
 
0
 
! Отговори
Selo most преди 6 години
E, pri kmetovete i oblastnite upraviteli ima beli kojeni divancheta, beli kojenki kresla, kilimcheta...neka samo da viarva gospojata...
27
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ееее. колко да е мизерно...все пак това не е хотел, а кризисен център...даже изглежда прилично, при условие че не се знае какви *** минават оттам. А да не си взимаш детските си е безхаберие. Сигурно й е много трудно на жената, ама вса пак... Дано има късмет и да им потръгне в живота!Тези които питат: защо не си е тръгнала по-рано...ами щото се е надявала да се промени гниДДата, наречена мъж, затуй...
26
1
 
14
 
! Отговори
Lan преди 6 години
Много драматично...но лично мен не ме трогна. Животът може да е бил всякакъв, но пък това да не си оправиш документите, докато имаш някакъв доход...и да не вземаш детски за децата, които ти се полагат, ми звучи като абсолютно безхаберие. Вярно бумащината е много, но ститици хиляди родители се преборват...а тази жена, уж в безизходица - не си е направила даже труда! Звучи ми, че просто чака всичко на готово - даже и документите някой друг да оправи.
25
2
 
4
 
! Отговори
Kunev преди 6 години
Neka da doide v katolicheskata carkva...
24
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никое дете не заслужава д аживее така както живеят много деца в България. Няма значение как е станало, тези деца съществуват и нормалните хора и държави се грижат за тях
23
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре де, жената не е на пътя.В приемен център е.Има покрив над главата, самостоятелна стая, отопление, сервизни помещения, храна.Аз за моите работя ежедневно, години наред.Не си е купила сама дом.Нито някой й е подарил две деца-нейни са си.Хазяинът й не е виновен, не я е "изхвърлил, а е прекратил наемния договор, след като не му плаща наем.Вие ще я приберете ли без пари в къщата си?Да се прави благ и добър на чужд гръб всеки може.Да си намира работа и да почва да работи, не да се оплаква.
22
1
 
11
 
! Отговори
1, преди 6 години
Които и "мутри" да управляват държавата, тя не може и не е длъжна да снабди с частни жилища всеки човек или дори семейство. Особено разкапана държава, мърлява и бедна, като нашата. Та човек не може да си позволи лукса да ражда деца, просто защото така го кара отвътре. Тази жена все пак не е на улицата, предоставен й е някакъв дом. От там-насетне има право да събира документи за картотекиране и да подаде молба за такова и за общинско жилище наред с всички други нуждаещи се.
21
1
 
5
 
! Отговори
туф преди 6 години
До АнонименДо анонимен 19Вие не сте самотна майка, Вие сте жена отгледала сама детето си при "наличие" на съпруг, който сте напуснала. Най- вероятно сте получавали и издръжка. Жал ми е за тази жена с две дечица, но май е трябвало " да бяга бързо", защото,щом е посягал на децата, на нея със сугурно.
20
0
 
10
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Поздравявам Ви Госпожо.Чудесно е,че сте успяли в живота.Нещо,което не Ви убива, Ви прави по-силна.Всеки човек заслужава да бъде щастлив.
19
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И аз съм самотна майка. Бащата на сина ми много искаше второ дете. ОК, обаче на него с едно не му се занимаваше, а с две..... какво да очаквам...... да отглеждам и него и двете деца. Когато малкия беше на година и половина си събрах багажа и избягах. Не съжалявам - времето и живота показаха, че съм постъпила правилно. Живи и здрави сме със сина ми, работя, купих си жилище. Някои жени се надяват, че когато родят едно или две деца, мъжът ще се промени - НЕ, НЕ СЕ ПРОМЕНЯТ, освен по филмите.
18
1
 
22
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Трябвало по-рано да се сети,когато е било едно детето.Аз не вярвам в чудеса,защото безплатен обяд няма!Като си е знаела какъв е мъжът й,трябвало панически да избяга с едното дете и да си подреди живота ,а сега-две деца страдат.В крайна сметка-право на личен избор.
17
1
 
15
 
! Отговори
бг преди 6 години
Държавата трябва да плаща издръжка на децата на самотните майки ,а тя да си търси парите от баща им.По-лесно може да го намери и осъди държавата отколкото майката.
16
4
 
7
 
! Отговори
iva преди 6 години
ami to bg mujete sa mnogomnogo zle milite
15
3
 
9
 
! Отговори
До 12 Анонимен преди 6 години
Мъжете са като политиците: обещават и после като дойде времето да поемат отговорностите и да изпълнят обещанията си тогава си ният камшика!