WC в столична поликлиника: Липса на сапун, хартия, хигиена...

Това е предпоставка за разпространение на инфекции, алармира гражданин
17 фев 2018 10:12,
106

Снимка: HelpBook

Сигнал за липса на сапун, хартия и лоши условия в тоалетните за пациенти в ДЦК (Диагностично-консултативен център) XX - София бе подаден от гражданин в платформата за сигнали – Helpbook.

"В тоалетната за пациенти на втория етаж в ДЦК XX - София няма сапун и тоалетна хартия, което е в нарушение с елементарните хигиенни норми и представлява предпоставка за разпространение на инфекции", алармира авторът на сигнала, като отбелязва, че не е наясно какви са условията в останалите пациентски тоалетни на останалите етажи в сградата на поликлиниката.

"Сигналът е конкретно за тази на втория етаж. Както ще видите от снимките, също тоалетната чиния е без седалка, водата от казанчето се пуска с омърляно въженце, подът е с мозайка, която се е пропила с вода и незнайно още какво", се посочва още в написаното.

Все пак, тоалетната е била почистена, доколкото позволяват условията в нея, коректно отбелязва още гражданинът.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в Helpbook!

Платформата ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това ни е нивото. В Токуда като е лукс, още с откриването крадяха не само консумативи, но и крачета...това ни е нивото и манталитетът на 80 % от хората. Вече към в чужбина. В селцето, където живеят обществените тоалетни са безплатни, с хартия, са,пун без пазач някоя баба. Това може ли да съществува в България? Като цяло тоалетните в България почти навсякъде са мръсни и миришат.
62
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я, с-а-п-у-н се цензурира! Защо ли!
61
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дет се вика: А добър ден! Че така е от години. Първото нещо от което се икономисва е заплата за чистачка, *** и тх. В голяма чсат от училищата, държавните институции, в които има и поликлиниките са такива тоалетните не е само в тази.
60
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо в моловете тоалетните са чисти, винаги има хартия и ***? Нали и това са обществени сгради и те се посещават от стотици хора, но явно там има повече ред...
59
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съвсем нормална ситуация за много поликлиники и болници.
58
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че то е така в Майчин дом какво ново?
57
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Яй, гнус!! Не напразно казват за българия кенеффистан!
56
0
 
7
 
! Отговори
Алов преди 6 години
Пеевски няма ли фирма за сапуни брееееееее
55
1
 
9
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
На ляво да тръгна, на дясно ли?Вече незнам на къде.На където погледнат очите мивсичко краде и краде.
54
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Pone toal.4ania v dr polikliniki sa na klakala mrasotia padat masilki v kabineti papki prasotia 2 poliköinika na slaveikov naprimer ujas mrasno i v bolnizi ima klekala eu li e tova. E bg
53
3
 
4
 
! Отговори
Loyko преди 6 години
Po otnoshenie na WC Bulgaria e oshte v po minalija ve.Govorim za veliki raboti,a decata ni s nasrani gashti po uchilishtata.Dori nemozem da si predstavim kolko sme izostanali ot belija sviat...
52
0
 
4
 
! Отговори
Директори крадат! преди 6 години
До До 48"И като се събуди... пръстите в контакта и Гойко Митич на прозореца."Не искам да правя реклама като казвам конкретна болница. И без това *** ще я изтрият, ако направя. Но казвам ти, честно, видял съм такива болници в България! Заклевам се! Ако искаш вярвай!
51
1
 
5
 
! Отговори
Директори крадат! преди 6 години
"Нека позная - сигунро си висш чиновник."Не, не съм. Достатъчно беден и изпатил човек съм. Даже изпатил от лекарски грешки!Пак повтарям - в частна болница съм лежал БЕЗ да ми искат нито една стотинка! Всичко беше платено по НЗОК, дето съм си плащал здравните осигуровки! Просто болницата имаше договор с НЗОК.
50
1
 
7
 
! Отговори
Директори крадат! преди 6 години
Лепкайте ми минуси, слагайте ги още. Казвам ви, че проблемите идват от висшето ръководство, а вие слагате минуси. То такива като вас крадат. Озлобени, предали се и не мислещи! На мен 10 операции ми правиха, обиколил съм много болници. Казвам ви, че видях хубави болници в България, а вие не вярвате! И директорите на тези болници доказаха, че ако има нормално управление на болницата, значи нещата се получават! В болници където е зле, значи директорите крадат само за себе си и не им пука за вас!
49
0
 
5
 
! Отговори
СУДЖУКЪТ преди 6 години
Трябва платноходки и лодки да плуват.Да се построи втори лифт на Банско.И да се развива туризЪма!
48
1
 
3
 
! Отговори
До Директори крадат! преди 6 години
Нека позная - сигунро си висш чиновник.
47
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Божкее, виждали ли сте тоалетната за посетители във Инфекциозно отделение на ВМА!? Клиниката -ремонтирана"За съжаление сме я виждали. Пълен батак е всичко! За нищо не става!
46
2
 
2
 
! Отговори
разбирам ги преди 6 години
Бетер джендерска работа.
45
3
 
4
 
! Отговори
Директори крадат! преди 6 години
Ще споделя наблюдение от частни болници в България, които работят с договор към НЗОК и не са ми искали дори една стотинка повече. Стаите бяха чисти, тоалетните чисти. Имаше сaпун. Имаше чисто нова четка за зъби и паста за всеки болен. Имаше кърпи. Чехли като онези в хотелите. Сервираха ми храна на специална маса вътре в стаята. Приборите и посудата бяха чисти. Ядох от истинска чиния, а не от еднократна кофичка. Не съм претенциозен ако беше кофичка, но това показа уважение. И храната беше вкусна.
44
2
 
2
 
! Отговори
Един от Льонеберя преди 6 години
Това ли вие топ новината на деня - избушена тоалетна в избушена болница?