Граждани на протест пред НС срещу презастрояването

Те се притесняват, че с новия закон зелените площи ще изчезнат
20 фев 2018 11:15,
20

Жители на столичните квартали "Младост" и "Дружба" излизат на протест срещу презастрояването в София и внесените промени в устройствения план на Столичната община.

Според гражданите по този начин ще отпадне защитата на зелените зони.

Протестът е насрочен за 14 ч. днес пред сградата на Народното събрание. Хората са притеснени от факта, че ако готвените промени, които вече са приети на първо четене, влязат в сила, ще се влоши качеството на живот в столицата, а от малките градинки в междублоковите пространства няма да остане и спомен.

"С общи усилия искаме да изразим несъгласието си към проектозакона ЗИД по ЗУЗСО, според който защитата на зелените площи в цяла София пада. Също така се обявяваме против зоната за високо застрояване, в която няма да има ясни правила за озеленяване, кинт, плътност, екооценка, анализ на трафик и обществено обсъждане", посочиха протестиращите пред Bulgaria ON AIR.

Недоволните граждани неслучайно са избрали мястото за провеждане на протеста.

Днес Народното събрание ще бъде домакин на работна среща-дискусия по проекта на доклад за второ гласуване на промените в Закона за устройството и застрояването на Столичната община.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
8
 
! Отговори
Вуте преди 6 години
Докато в София се плащат двойни заплати в сравнение с заплатите в провинцията за една и съща длъжност и работа, София ще се пука по шевовете! Направете обратното, заплатитите в провинцията да бъдат по-високите, и тогава ще си се върна в моя малък град и Вие софиянците да се разширите!
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Вътрешната миграция (към София) дали ще свърши някога ?"Няма как. Политиката е насочена към обезлюдяването на провинцията и няма знаци това да се промени скоро.
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Изчезването на зелените площи е гарантирано от демокрацията."При парламентарна демокрация е така. Ако демокрацията беше пряка, като в Швейцария, щяха пъво да се допитат до живущите в квартала, преди да почнат да строят. Сега дори и всички да протестират пред парламента - файда няма.
13
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
този закон маи го внасят патриотите се га убедихте ли за какво сте гласувалии всички го подкрепят без нас гражданите които умираме без вьздух и кислород
12
6
 
2
 
! Отговори
Виктор преди 6 години
в работно време безработните *** стачкуват за да си вдигнат цената на наследствените панелки...
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
проверете облажилите се по закона Лучников, както и самият заврян зет защо го въведе за 4 месеца.
10
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изчезването на зелените площи е гарантирано от демокрацията.
9
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Междублокови пространства и градинки с пейки, за да се наливате с пластмасова бира? Не, кръчми ще ви построим, кафенета. Сградите ще бъдат като в онази реклама на бира: На една ръка разстояние. Задружен квартален живот.
8
10
 
21
 
! Отговори
Морски преди 6 години
Нали ревахте за демокрация....на ви сега блок до блок.
7
0
 
23
 
! Отговори
Joko преди 6 години
"... с новия закон зелените площи ще изчезнат" Да, така е, но новият закон разширява възможността за корупция и рушвети към партийни каси и частни джобове !
6
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да си купят и държат градинките и така, никой няма да им ги застрои ...
5
1
 
21
 
! Отговори
1 преди 6 години
Да бъде приет закон за смъртна присъда на политк
4
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре де не мога да разбера, нали за преселниците им направиха специални квартали да си стоят там като на село, какво още толкова мрънкат...
3
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези "софиянци" като не им харесва да се връщат към зелените си родни места...
2
2
 
16
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Вътрешната миграция (към София) дали ще свърши някога ?
1
3
 
35
 
! Отговори
Спокойно бе преди 6 години
презастрояването ще бъде компенсирано с по-високи цени на билета, на гражданска отговорност, данък автомобил, зелена зона и всичко, което може да бъде повишено. Гарантирано от герб. Но важното е да не се върнат комунистите, нали така. Плащайте и съществувайте, овци.