Рашидов за Ларгото: Вместо да "спасяват" София да хванат мотиките!

"Все пак това са 5 плочки, ще се оправят... някой отишъл и ги натиснал"
19 мар 2018 11:30, Анисия Иванова
77

Бившият министър на културата Вежди Рашидов, под чийто надзор се случи изграждането на Ларгото, смята, че не трябва да се вкарва излишна драма, че там са се повредили 4-5 плочки.

Пореден скандал се разигра за античния комплекс "Сердика" през изминалата седмица. Всичко започна от сигнал в социалните мрежи на неправителствената организация "Спаси София", че Ларгото се руши. Последва лавина от коментари и атаки към управляващите и хората, стоящи зад изграждането на културно-историческия комплекс. Министърът на културата Боил Банов съобщи, че нито лев няма да бъде взет от данъкоплатеца, а големият проблем се крие в дефект на отводнителната система.

Още по темата

"Има опасност да се пенсионирам като човек, който непрекъснато отговаря на хора, които в живота си не са посадили и дръвче. В живота всичко може да бъде разрушено. Ходих да видя за какво става дума - от 15-20 хил. плочи са повредени няколко. Някой отишъл и ги натиснал. Добре де, ще се оправи", отбеляза Рашидов в студиото на "България сутрин".

По думите на председателя на Комисията по култура в Народното събрание е обидно да се ругаят хората, които са се трудили над този проект, защото това са десетки инженери, стотици работници и цели отдели от културното министерство. Обидно е някакъв паразит да ги обижда

"Почва една капка в Ларгото да пада. Гледам как се изпращат деца на по 20 години, вместо да вземат една лопата, един ленински съботник да направят, да поработят, цял ден снимат и "спасяват" София. София не ще молитви, иска мотики", уточни бившият министър на културата пред Bulgaria ON AIR.

Скулпторът заяви, че всеки може да отиде и да подаде искане до Министерството на културата, за да види как е изразходвана всяка една стотинка за този проект.

"Все пак това са 5 плочки, ще се оправят. И Народната библиотека ще се оправи. Всичко е фактурирано, огромна е археологията, всички площадки са с гранитни плочи. Това са 10 декара площ. Аз съм правил Ларгото и не се срамувам. Трябва да се спре негативизмът, защото обижда много хора", допълни Рашидов.

Той смята, че българската държава се грижи дотолкова за своите културни обекти, доколкото позволяват финансовите средства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТОЗИ И ЗА *** НА ЗЕЛЕ НЕ СТАВА! ФАКТ!
70
1
 
6
 
! Отговори
Велислава преди 6 години
Защо г-н Рашидов се държи като обиден, след като беше широко разпространена новината за некачествен ремонт? Да не би той да е водил обществената поръчка по проекта? Аз мисля че не журналистите, а държавните контролни органи, трябва да следят за извършените ремонти и да изискват гаранционно възстановяване, ако е некачествен.Какво е това неадекватно поведение?!
69
18
 
11
 
! Отговори
Драган преди 6 години
Прав е! Взимайте по една лопата и отивайте ! Иска се работа, а не снимки и драскане по форумите !
68
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На тоя пък ленински съботници му се привиждат! Алооооуууу, да не сме 1970?! Докато такива като тоя са все още фактор, България няма да дръпне напред.
67
3
 
14
 
! Отговори
Башка Луд преди 6 години
Тоя алкаш няма ли да се покриев миша дупка? Аман от алкохолишката му физиономия! То не бяха лапаници за ларгото за квадрат ли беше куб ли 500, то не беше ключът на София (дето само фундамента му стърчи на цариградско)!Обзалагам се, че и от наследството на дамата от Австралия ще намажат той и Чапа!То, нали, други творци у нас, освен тези придворните, няма!
66
0
 
10
 
! Отговори
Моканина преди 6 години
Противен мазен наглец
65
2
 
16
 
! Отговори
Веждито е отврат преди 6 години
Че защо софиянци да хващат мотиките бенико? Ами да ги хванат твоите и на банкянската мутра ортаци, които гушнаха 17 милиона за "ремонта", и със сигурност поне половината са потънали в твоите и на банкянската мутра джобчета, нали? А ти, корумпиран простако, яхвай метлата и се измитай, защото си отврат!
64
0
 
7
 
! Отговори
123 преди 6 години
ленинските съботници са ти взели акъла на тебе,ние ги оставихме в историята а ти нали не си от БСП или казваш че тя е партията "майка" и всички сте си нейни отрочета колкото и да си отричате пред народа
63
0
 
12
 
! Отговори
TheCrow преди 6 години
Ленински съботник иска, пък после комунизма вреден. Всеки както му изнася тълкува...
62
0
 
8
 
! Отговори
Smurf преди 6 години
Как е водката или е преминал само на уиски
61
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
е нали ако хвана кирка или мотика и тръгна да ги ремонтирам ще ме глобят защото не съм го съгласувал с общината??
60
0
 
14
 
! Отговори
Стеф преди 6 години
А някога ми беше симпатичен,Много арогантна личност.
59
2
 
10
 
! Отговори
Лари преди 6 години
Тоя дърт алкохолик какво е тръгнал да дава акъл на хората.
58
0
 
6
 
! Отговори
Чочко преди 6 години
До МиглиПродажбата на лотарийни билети е освободена и за същата не се начислява ДДС.
57
0
 
13
 
! Отговори
az преди 6 години
Веждичката да хване да копа...моя работа ли е да оправям нещо за което веждичката е дал едни пари на едни хора
56
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе г-н рашидов ,те ще хванат мотиките и на жълтите павета , АМА да не се объркат нещо ,че вие ще сте виновен с тоя призив!,че много хора с мотики пред парламента ,А ?
55
0
 
26
 
! Отговори
И Вежди е в корупция преди 6 години
Защо да не се облажи, щом може и не носи отговорност. Като всички други. Сложиха едни никакви павета, които от немиене са почернели. Мърсотия навсякъде. Това не е столица, и шопско село с много жители
54
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Божеееее! Много *** човек си пуснал на земята!
53
1
 
7
 
! Отговори
Спаси София преди 6 години
До аз-ътДокажи де? Докажи, вместо да говориш клевети. Как сме метастазии на Прокопиев? Докажи, като неговите медии ни отразяват по-рядко отколкото ПИК дори...Ей, много е лесно така анонимници да хвърлят обвинения без грам доказателства!
52
0
 
15
 
! Отговори
Щерю преди 6 години
- Грабайте мотиките! - Вежди се изкряска - и разкопаха Ларгото, в центъра на София, завчаска...