"Лозенец, "Студентски" – преди да цъфнат дърветата, цъфва асфалта!

Квартали със зейнали дупки, общината се готви за спешни ремонт
Обновена: 20 мар 2018 09:03 | 20 мар 2018 09:00, Петя Славова
40

Належащи ремонти на нови и стари дупки се очакват в столицата, а фирмите отговарящи за поддръжката на улиците в София се очаква да имат извънредно много работа.

Най-много до лунния пейзаж в столицата се доближават кварталите - "Витоша", "Студентски град", "Лозенец" и "Манастирски ливади".

По стара традиция малко преди да цъфнат дърветата в България цъфва и асфалта. Под въпросните локви се крият какви ли не изненади, съобщава Bulgaria ON AIR.

Улица "Могилата" свързва двата столична булеварда "Черни връх" и "Симеоновско шосе", това е и една от най-натоварените улици в район "Витоша". В някои части от нея заедно с липсата на път, липсва и тротоар за пешеходците.

За тази годината Столичната община е заделила 38 милиона лева за ремонт и поддръжка на пътната мрежа.

Юристите припомнят, че в случай на щета по автомобила, може да бъдем компенсирани само ако докажем, че общината е виновна за повредата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
До 34 преди 6 години
Лозенец е квартал на сноби преселници. Милионерски квартали са Оборище, София Вилидж, Затвореният комплекс в Бояна, Панчарево, Бистрица. Лозенец е пълен с уанабита, работещи в офиси, а тук-таме и реститути баби.
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
честито данъкоплатци!
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Асфалта и санирането са на Б.Б пардон за него са парите ,дупките и падналите ламарини върху главите ни са за нас Обаче Нас няма да ни лекуват в правителствена безплатно като неговото високо кръвно ,защото няма такава клична пътека за българина -само за Бойко има
33
0
 
3
 
! Отговори
vlady преди 6 години
До АнонименПо Цариградско има достатъчно коловози и други неравности.
32
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде пак с милионерските квартали Лозенец и Витоша. Защо не отидете в Орландовци да видите колко такива дупки има и то неоправени от десетки години ? София не е само тези квартали !
31
0
 
4
 
! Отговори
до 32 преди 6 години
лесно трябва да се досетиш защо са некачествени - догодина ще усвоим едни НОВИ ПАРИ - кражбите гробарите са ги усъвършенствали
30
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как пък по Цариградско асфалтът не се разбива чак така? И там го вали дъжда, и там има голям, даже мноог по-голям, трафик? Явно е направено добре там. Защо и малките улички не ги направят така, поне да се забрави за ремонти следващите 5-10 години?
29
0
 
3
 
! Отговори
сантино преди 6 години
В Лозенец цените гонят 3000, но евро ,бе братчет! А иначе около луксозните сгради на престижно място-***. Че и прасета бая има....
28
2
 
7
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
Аз имам предложение - всеки ремонт по ходова част на колите на гражданите да се заплаща от членове на Герб - така хем те ще имат стимул да оправят дупките, хем гражданите няма да плащат 20 пъти за нещо което вече са платили.Освен това на всеки отишъл за ремонт на ходова част или гума и джанта да му се възстановяват парите от винетките и акциза+ДДС от горивото което е ползвал последните 20 години. Прекрасен стимул за да се оправи този проблем един път за винаги!
27
3
 
1
 
! Отговори
ни са знай преди 6 години
Щом като в мозъка си имаш много дупки, то и пътищата ти ще бъдат с много дупки!
26
0
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
До Без драмаНад природата власт няма, но има власт да упражни контрол за качеството на асфалта, който използват фирмите, които тя наема и на които плаща от нашите такси и данъци. Не може след всеки сняг да цъфтят нови и нови дупки... Ако си свърши работата както трябва ще имаме далеч по-качествена инфраструктура... щом не може д я свърши, или не иска, да освобождава мястото и да се връща там, откъдето дойде.
25
1
 
5
 
! Отговори
До 26 преди 6 години
Типично българското е добре направеното, а това е мафиотско изпълнение.
24
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Типично българско заболяване ,дори когато се прави нов път ,почти веднага се вижда некачественото испълнение къде е контолния орган ,аз като обикновен човек ,ако направя нещо нередно няма да ме оставят на мкра до като не си понеса наказанието ,а тези мафиотски испълнители са винаги безнаказани ,например скоросната отсечка удобно трасе ,ама някой понесе ли наказание за доста вълнообразната и повърхност и особено за снадките на мостовете ,то един път като се згреши после става непоправимо
23
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз лично сигнализирам от 1,2 месеца по повод, че няма вече път покрай нас, но просто глас в пустиня. Отделно от топлофикация са разкопали част от пътя още от декември месец и така и си го оставиха. По алтернативния път минават бетоновози поради строеж и алтернативният път пропадна. По-прекрасно от чудесно :)
22
1
 
25
 
! Отговори
ДГД преди 6 години
Не помните ли лилито павлова как миналата пролет "нАучно" обясняваше, че било нормално асфалтът да "цъфти" през пролетта? Не ми обясни обаче как шосетата, построени през социализма напук на герберастите не искат да цъфтят.
21
2
 
12
 
! Отговори
# преди 6 години
Две успоредни улици!Първата не е ремонтирана и преасфалтирана повече от 25гВтората я преасфалтират 3 пъти за последните 10 годиниПита се, според вас, по коя улица се изтеглям към главния път?Коя не е цялата в дупки?Коя няма нужда от "ремонти"?Кой следи и САНКЦИОНИРА контролните органи - ясно че не е луд тоя дет яде баницата!КОЙ?
20
0
 
20
 
! Отговори
до 21 преди 6 години
Фирмите на Прасилян, Цветелинка и Черепа откога я чака тая пролет да се нагушат с още няколко милиончета народи пари.Ремонтите умишлено се правят некачествени за да може следващата година пак да има парички за гушене.Няма никакъв контрол, тъй като възложителите ГЕРБ и изпълнителите - фирмите на ГЕРБ, много често са едно и също лице.
19
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лозенец, елитният квартал ?Най-доброто място за живеене ?Където квадратния метър гони 3 000 лв ?Не, това не може да бъде !
18
6
 
4
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 6 години
До Без драмаХоди си на село и не гласувай другия път по-добре овца!
17
1
 
13
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 6 години
Нищо ново, баба ви Фандъчка нали миналата седмица обясняваше, че има 20 екипа за дупки в София, защото местата с дупки били толкова :D А бойко кренвирша си прибира ли, прибира.. Овце, защо гласувате 3 пъти за мутри и крадци ?!?Сега очаквам да ме обявят за комунист :D