Да искаш да си купиш билет за автобуса, но как и откъде?

Контрольори не приемат обяснението на Иво Тодоров, налагат му глоба
Обновена: 22 мар 2018 20:59 | 22 мар 2018 20:12, Красимир Ангелов
18

Агресивни контрольори в София, обилен снеговалеж, градският транспорт закъснява, а хората мръзнат по спирките - такава реалност създаде снегът в столицата.

Сред поставените пред изпитанията на времето и действията на Столичната община за справяне със снега, е и известният поет Иво Тодоров, който пътува с трамвай номер 20 – без билет, по прозаична причина: Ватманът няма билети, а автоматът в трамвая не приема нито банкноти, нито дори монети от 2 лева.

Така Иво Тодоров има банкнота от 10 лева и не може да си купи билет.

При проверка контрольорите - мъж и жена, отказват да приемат, че пътникът е имал желание, но нямал възможност. И налагат глоба. И не само това - държат се изклютелно агресивно с мъжа.

Иво Тодоров решава да заснеме случващото се с мобилния си телефон и подава оплакване.

Цялата история вижте във видеото на телевизия Bulgaria On Air

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
4
 
! Отговори
До 12 ливадата преди 6 години
Ти нещо май нямаш акъл за 2 стотинки, а и не си виждал банкнота от 100лв на цяло никога, сигурно си и алкохолик , със сигурност живееш и в гарсионерка в панелка, като дори тя не е твоя, в статията се пита от къде да вземе билет като никъде е нямало и не е имал стотинки в момента, защо контролиорите не са му продали билет? Ти си толкова кух че нашата нация страда от такива мекотели като теб които пишат глупости само по форумите, безполезен си!
12
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Човека е бил нередовен, ако му ползвам логиката, тогава ще нося една банкнота от 100лева за извинение, че няма къде да ми я развалят. И така до безкрай, а е нормално контрольорите да са изнервени от дребните номера на такива индивиди. Дали ако е бил с билет някой е щял да се закача с него. пп. онези от етноса няма да се коментира, защото закрилата над тях е държавна политика.
11
0
 
11
 
! Отговори
БЯСНА преди 6 години
Съществува негласна заповедсред контрольорите да не закачат представителите от малцинствата. Българите сме поставени под геноцид и пълно унищожаване от нашите мили родни управници! Народе, докога ще търпшиш? На трето място в света сме по смъртност? Нали ви е ясно накъде отиват нещата?
10
3
 
7
 
! Отговори
ГВЕНДОР преди 6 години
Затова не плащам билети, аре нека ми скочат скотските контрольори. Веднъж се опитаха, не им се получи! Не съм плащал билет, откакто Фандъковата лелка се полакоми да направи цената му неадекватна на предлаганата услуга. В случая гратисчийството ми не е тарикатлък, а своеобразен протест. Още повече, че с данъците си плащам и за да ползвам и градски транспорт, който не е бащиния на контрольорите или на Фандъчока.
9
1
 
12
 
! Отговори
НОМЕР2 преди 6 години
А съдът реши, че цената на билетчето 1,60лв е незаконна! А КОПОИТЕ НА СЕЛСКАТА ДАСКАЛИЦА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ТОРМОЗЯТ ХОРАТА! РИБАТА СЕ ВМЕРИСВА ОТ ГЛАВАТА!
8
0
 
10
 
! Отговори
НАХАЛНИЦИ преди 6 години
Истината е, че контрольорът не може да те накара да си платиш билета, нито пък да си дадеш личните документи, за да ти състави акт, ОСВЕН АКО ТИ САМИЯ НЕ ПОЖЕЛАЕШ. В противен случай трябва да те "задържи" извън превозното средство докато пристигне полиция. Но контрольорът няма право да "задържа" граждани. И с това отговорът на въпроса за плащането на глоба ОТПАДА. Само трябва да НЕ ТИ ПУКА, а ако не е така поне да имаш малко по-здрави нерви (за да не опуаш някой нахалник).
7
0
 
12
 
! Отговори
РЕАЛНОСТТА преди 6 години
Който ползва градския транспорт знае:1. Автоматите за билети не връщат ресто! Има малък изтъркан етикет, на който го пише.2. Понякога (рядко) шофьорите нямат билети или пък да върнат ресто.3. При проверка контрольорите изобщо не закачат индивидите от ромски произход и някои други по-окаяно или агресивно изглеждащи индивиди. За сметка на това ако хванат добре облечен младеж или девойка, мъж или жена (особено второто) - го обграждат и следва чист ТОРМОЗ!
6
1
 
10
 
! Отговори
ЕЛАТЕ МИ ПОВЕЧЕ преди 6 години
Трамвай 20-ка така ли.Онзи трамвай,който в посока Држубей,след Кауфланда на Цветан Лазаров не се качват никакви контроли шото докъм гара Искър се возят доста събратя.Нали така.Не им мълчете на тия контрольори хора и си отстоявайте правата!
5
2
 
5
 
! Отговори
Никола преди 6 години
Само така! Само жалби и разпъване на кръст, на тея нещастници от ЦГМ!!!
4
2
 
19
 
! Отговори
Питайте Прошков преди 6 години
Питайте Прошко Прошков защо гласува тази глоба и нали щеше да има система за таксуване. Надали има по-противни политици от тези СДС и особено наследниците на царските офицери - послушковци пред царя и пълни военни некадърници на бойното поле, загубили всички възможни войни.
3
0
 
7
 
! Отговори
бай иван преди 6 години
В тази държава всеки се оправдава и винаги е прав.
2
2
 
5
 
! Отговори
въйй преди 6 години
ДРААААМААААААААААААА!!! ИСКАМЕЕЕ ОЩЕ ДРАААМААААА!!!!!!
1
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жалка картинка