Хванаха шофьори, паркиращи на "зелено" в "Овча купел"

Гражданин сигнализира за нарушенията чрез HelpBook
22 мар 2018 15:52,
55
Хванаха шофьори, паркиращи на "зелено" в "Овча купел"
Снимки: HelpBook; Колаж: Dnes.bg

Сигнал за нерегламентирано паркиране върху зелени площи бул. "Президент Линкълн" в участъка пред бл. 525 в столичния квартал "Овча купел" бе подаден от гражданин до Столичен инспекторат чрез платформата за сигнали HelpBook.info.

Столичанинът алармира за това, че върху зелените площи в участъка се паркира целогодишно, превръщайки го по този начин в паркинг, както може да се види от снимките.

В резултат на изпратения сигнал инспектори от Столичен инспекторат са извършили проверки за неправилно паркиране, като са установени 19 броя автомобили, които са паркирани в нарушение, съгласно чл. 28, ал. 1, т. 7 от Наредбата за организация на движението на територията на Столична община /НОДТСО/.

"На нарушителите са съставени 15 броя констативни протоколи за неправилно паркиране върху тротоар, 4 броя констативни протоколи за неправилно паркиране върху зелени площи и 6 броя фишове. След установяване самоличността на нарушителите, ще бъдат предприети действия по ЗАНН", четем в отговора от Столичен инспекторат.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
1
 
! Отговори
ФАНДЪКОВА И ГЕРБ преди 6 години
ФАНДЪКВА И ГЕРБ И ПОЛИЦИЯ И КАТ РВДОВНО СИ ЗАТВАРЯТ ОЧИТЕ ДО ПЪЛНАТА РАЗРУХА НА СОФИЯ
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Следващите местни избори ще бъдат интересни, а те са скоро.
40
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каруците се паркират на ливадите,тоест места има на село,откъдето са повечето софиянци.
39
0
 
3
 
! Отговори
СТРЪНДЖАТА преди 6 години
Требе да асфалтираме а после да въведем такса паркиране (рекет).....и готовооо....
38
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А къде да паркират.Свободни места останаха само на луната.
37
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
няма построен нито един паркинг да кажем на 7-8 етажа, карат хората да се погребват в калта, уникално мързеливи управници имаме, а може би опира до интелигентност?...
36
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
в цяла София е така
35
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голям смях - днес.бг си рекламира партньорския сайт helpbook.info, в който ти трябва едва ли не висше, да разбереш къде да подадеш сигнала и (опаааа) - регистрация.Я да видим как *** ще подаде сигнал срещи шефа Пульо за нарушение....
34
2
 
16
 
! Отговори
Додо преди 6 години
До Гошо: "Освен ако не става въпрос извънредна ситуация, винаги може да паркираш на 5-10 минути пеша от вас," =======================Имаш право, но не забравяй, че благодарение на налаганата ни от Брюксел политика на ислямизация и джихад над българите, точно в Овча Купел1, на метри от този блок е АОНСУ-то, където биват настанявани стотици талибани, щъкащи необезпокоявани в целия район и никой нормален човек не би си и помислил жена му, дъщеря му или децата му да се прибират 5-10 минути пеш!
33
2
 
15
 
! Отговори
Дарина преди 6 години
Интересно, защо ли никой от управниците ни от 1991г. (когато бяха плеснати пред блоковете) та до ден днешен НИЩО не направи относно незакоанно поставените гаражни клетки в Овча Купел 1, (и не само там), които едно на ръка, че са грозни като смъртта, неугледни, но и отнемат малкото възможности за паркоместа! Докога ще бъдат толерирани? Поставянето им е престъпление срещу чужда собственост и странно защо никой не реагира! Какви ли далавери са ставали за тези гаражни клетки?!?
32
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знаех че и в Овча Купел има доносници, кръглия суджук и там ги е пратил да си пълни джоба
31
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Кукуво лято = "След установяване самоличността на нарушителите, ще бъдат предприети действия по ЗАНН"
30
8
 
35
 
! Отговори
Няма значение преди 6 години
А дали има изобщо къде да паркират ? Едва ли им харесва да са в калта, но всичко е застроено , а никой не мисли, че живеем в 21-ви век и колата не е лукс. Т.е общината е прекият виновник за тази ситуация в цяла София
29
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гошо е много прав!!!
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И ***, от по-долу в коментарите, които защитават спирането по тротоари имат донякъде право...особено за "зелените" площи
27
30
 
17
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Убеден съм, че собствениците на тия коли върху ливадата са се погрижили за задниците и са си купили клозети към домовете си. Е, да вземат да се погрижат и за курниците си на 4 колела - никой не е длъжен да им осигурява каквото и да е - гараж, паркомясто и т.н.!!!
26
12
 
26
 
! Отговори
Гошо преди 6 години
До АнонименКогато поради една простотия се върши друга простотия, това не значи, че втората простотия не е простотия. Освен ако не става въпрос извънредна ситуация, винаги може да паркираш на 5-10 минути пеша от вас, но масово хората ги мързи да направят дори 3 крачки, а 5-10 минути ходене им звучи като колосален интерконтинентален преход с потенциално фатален финал.Има ли желание има и начин, но защо да направиш правилното, като можеш да направиш грешното, но да си измислиш яко правдание
25
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До мехВ call.sofia.bg потъват за няколко часа и никой не разбира за проблемите, освен подателите им, и в резултат мотивацията на служителите в общината е доста по-малка от когато те гледат за резултатите от работата ти. Като гледам в хелбук могат да се подават сигнали до различни институции и градове, а call.sofia.bg е само за района на София.
24
0
 
22
 
! Отговори
а, преди 6 години
На пресичащия бул.Линкълн,друг бул.Монтевидео е построена сграда на Казино(явно някаква перачница понеже много рядко влиза някой) и тя с дворцов облик.Направо в предблокова зелена площ.Стои като кичозно петно.
23
19
 
24
 
! Отговори
... преди 6 години
Да не си мисли някой, че с голям кеф се спира в калта. На никой не му се спира там, но като няма къде се налага! Да направят паркинг както трябва, да има достатъчно места, пък да видим дали някой ще спира в "зеленкото" Кокошки ли ще гледат там, че така го пазат?