Нов дом за Центъра по наркомании? Никъде не го искат!

Министерството на здравеопазването търси варианти за нова сграда
22 мар 2018 19:25,
8

Здравното министерство търси спешно ново място за Център по наркомании в столицата. В момента той се помещава в квартал "Зона Б-5". Жители на други райони в София вече се обявиха срещу това центърът да бъде преместен в близост до домовете им, информира Bulgaria ON AIR.

В началото на миналия месец Столичната община информира Министерството на здравеопазването, че Центърът по наркомании трябва да бъде преместен. Договорът за наем на сградата няма да бъде продължен, поради жалби на граждани.

Жителите на "Зона Б-5" също са категорични, че мястото на въпросния център не трябва да е на ул. "Пиротска". Посетителите на центъра обаче негодуват, тъй като евентуалното му преместване би затруднило тяхното лечение.

Въпреки че Министерството на здравеопазването все още не се е спряло на конкретна сграда, в квартал "Банишора" вече се появиха бележки, разлепени от притеснени граждани. В разлепената информация се твърди, че центърът ще бъде преместен в сградата на центъра по заразни и паразитни болести, намиращ се в близост до Централния софийски затвор.

Брокери на недвижими имоти уверяват, че наличието на подобна сграда в даден квартал може да повлияе на цените на имотите в района, но само в краткосрочен план.

От Министерството на здравеопазването поясниха, че се разглеждат възможни варианти на сгради, където да бъде преместен центъра. Към момента обаче няма взето решение за една или друга такава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
?!? преди 6 години
"Посетителите на центъра обаче негодуват, тъй като евентуалното му преместване би затруднило тяхното лечение." Някой знае ли колко души са се излекували в този център,откакто съществува?!?
4
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
че кой иска наркомани около децата си ? горе...в балкана...на чист въздух....и да няма какво да ги изкушава !
3
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В бившия партиен дом му е мястото.Там до депутатите.240 хрантутника ползват и сградата на "Народното" събрание и тази на партийния дом.
2
1
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
До АнонименНАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ---ТОЧНОТО МЯСТО
1
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Банкя ми се струва идеално.