Да изчистим София! Общината дава чували и ръкавици

ОТ 26 до 28 март събираме боклуците от площадки, градинки…
34
Да изчистим София! Общината дава чували и ръкавици
Снимка: Булфото, архив

Традиционната кампания за пролетно почистване на Столичната община ще започне на 26 март и ще продължи до 28 април под мотото "Заедно за почистим София пролетно!".

Начало на кампанията ще дадат децата от 74 СУ "Гоце Делчев" и техните родители в район "Връбница" от 11:00 ч.  с фолклорна програма и дейности по почистване, засаждане на дървета, растителност, възстановяване и боядисване на пейките за отдих в училищния двор, допълват от пресцентъра на СО.
 
Тази година кампанията ще протече на две етапа.

През първия "Заедно да почистим, поддържаме и пазим своя квартал" от 26 март до 15 април ще бъдат почистени прилежащите територии към жилищни сгради и еднофамилни къщи, дворове, паркинги, държавни и общински учреждения, паркове, детски и спортни площадки, градинки, междублокови пространства, затревяване на свободни общински площи и др., засаждане на растителност.

През втория етап "За по-чиста и зелена София" от 16 до 28 април ще се изпълнят дейности по озеленяване на училищни дворове, детски заведения, територии около паметници, затревяване на свободни общински места, засаждане на дървета, нискостеблени храсти и цветя в градинки и паркове, възстановяване на пейки и боядисване на същите; почистване на ел. табла от агитационни материали, рисуване от спонсори.
 

Ще бъдат почистени територии около манастири, крайградски места и зони за отдих, затревяване на свободни площи, засаждане на дървета, нискостеблена растителност, цветя.

За кампанията по пролетното почистване ще бъдат осигурени 50 000 броя чували и 20 000 броя ръкавици.

Изпратени са покани до строителни и транспортни фирми за включване в кампанията с транспортна и товарачна техника, която ще бъде насочена към районните администрации за почистване на нерегламентираните сметища, съобщиха от Общината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
3
 
! Отговори
Курти преди 6 години
В Ленински съботник Няма да "участвувам". Платил съм си данъците. Сега общината да докаже че на са Крали много яко. Отказвам да чистя след гостите на Столицата като Юрданка и останалите крадци дето си хвърлят *** от терасата.
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
SLUGITELITE OT OBSHTINATA NA CELO S FANDACKA SHTE DADAT LI PRIMER
24
1
 
2
 
! Отговори
13 преди 6 години
CHTE SE VKLUCA, OBICAM SI SOFIA, RODENA SAM TUK.
23
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стар постолат още от римското право гласи -не два пъти за едно нещо! Не може общината да събира данъци и безумна такса за битови отпадъци и да иска въпреки платеното - да чистим и безплатно! Или се плаща участието в Ленинския съботник или трябва да се намали таксата за смет при участие в чистенето. При капитализма няма безплатен труд.
22
1
 
10
 
! Отговори
маларт преди 6 години
Винаги съм се чудел на тези пионерски соц акции. Стотици найлонови чували и хиляди такива ръкавици после ще бъдат изхвърлени най-брутално без рециклиране. Какъв е смисълът? Поне чувалите да са от някакъв материал, който се разгражда бързо
21
1
 
14
 
! Отговори
Агент Гибс преди 6 години
Чистенето на най-големите *** да започне от парламента !!!
20
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В държавата има един милион държавни хрантутници, които освен да лежат и крадат друго не правят. Има и милион и половина, които са на курорт. Лежане, претенции и соцял. Като тези две групи са виновни за мръсотията в държавата. Тоест да си чистят.
19
1
 
12
 
! Отговори
Мишо преди 6 години
Най-дългите ми пръсти и на двете ръце за фандангова
18
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Общината с чувалите и ръкавиците ако може да ми върне и данъците....
17
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като гледам времето навън ще трябват лопати и сол.
16
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да дават и фиданки, защото в този град дървета вече не виреят. Има само асфалт и бетон от двете му страни. И, разбира се, пластмаса - тази на трошките на шоферските путчици.
15
1
 
15
 
! Отговори
tc tc tc преди 6 години
Е снега с чували и ръкавици ли ще го чистят хората...
14
3
 
19
 
! Отговори
Eat my dick преди 6 години
За чистотата гражданите плащат данэци. Фирмите за чистене да чистят.А може и фандакова и боко тиквата и всички комунисти крадци от герп да дадат личен пример.
13
1
 
23
 
! Отговори
Пепи преди 6 години
никога повече.Веднъж участвах в едно такова мероприятие.Чистихме 4 часа.Накрая дойдоха хора със скъпи коли и пари и направо се проснаха по масите и пейките които ние чистихме.Така наготово.Всяко нещо си има цена.Който иска да си намира балъци.Аз съм вече минал по тоя път.
12
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Общината да го ДУХА!
11
2
 
31
 
! Отговори
Стамат преди 6 години
Първо събира данъци, от които най-голям е за "Чистота",а после раздава ръкавици. Евроатлантически ценности в действие!
10
2
 
15
 
! Отговори
Руснака преди 6 години
..... малко лирическо отклонение. Снега ли ще се чисти?
9
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
преди време платиха на един квартал по европейски проект "Изчисти дерето" и го почистиха, след две седмици започнаха пак да го ползват за сметище и да питат от махлата кога ще е следващия проект
8
2
 
18
 
! Отговори
Руснака преди 6 години
Не ! Аз няма да изляза да чистя! Защо ли? Кой (о)правник ще излезе наравно? Каузата, да изчистим София, то хубава кауза, ама айде да не я цапаме, че който цапа чисти (да си плаща глобата) Кауза от държавник, който ще си направи PR и за няколко минути, ще си направи фотосесия благодарение на платени. НЕ НЯМА ДА ИЗЛЯЗА ДА ЧИСТЯ! Къде ще се организират от онази държавна администрация да минат и да овършеят с тези ръкавици и найлонови чували градинките? Къде питам и отговор не чакам.
7
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
като едно време - оборка на двора всички ученици под строй, докато лелките си пият кафето в стаичката, обаче нямаше ръкавици.на "Чистотата" какво раздават - смартфони да снимат кампанията по фЕноменалния проект "отчитане на дейност със занимания за данъкоплатци"