Снегът не изненадал Столичната община. Как мислите?

Основните улиците били изчистени, снегорини сега риели из кварталите
23 мар 2018 10:00,
19
Снегът не изненадал Столичната община. Как мислите?
Снимка: БТА

Снегът и този път не изненада Столичната община, категорична бе пред "Фокус" Йоана Христова, зам.-кмет по направление "Зелена система, екология и земеползване".

"През нощта на терен работиха 126 снегопочистващи машини – обработени са всички трасета на масовия градски транспорт, след като се влиза по обществено значимите улици. Работи се във всички райони на Столичната община. Понастоящем работят 63 машини с навлизане и във вътрешнокварталните улици.

Екипите на аварийна помощ и превенция са 4 на територията на София – все още е зима, независимо, че първа пролет настъпи. Нека сме внимателни на пътя, да имаме толерантност към другите шофьори и когато е необходимо – да осигуряваме безпрепятственото преминаване на снегорините", призова Христова.

Тя каза още, че ако снеговалежите продължат, екипите на аварийното звено, Общинска полиция и СДВР имат готовност да предприемат необходимите действия.

Зам.-кметът уточни, че урокът да не се излиза с летни гуми в зимните пътни условия, днес вече е научен от шофьорите.

Христова допълни, че сигналите за прекъснато електроподаване в различни райони на столицата са отстранени от електроразпределителното дружество, но все още се работи в Чепинци и Банкя, които и към момента са без ток.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На почти всяко кръстовище огромни ловки и няма откъде да преминеш без да нагазиш в локвите. Грижа за столичаните и гостите на столицата, няма що.
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наглостта на самоковския крокодил е безмерна.
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НЕ, че е изненадана но е безсилна. Благодаря .
13
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко милиона се хвърлиха на вятъра, за да се направят велоалеи на най-неподходящите места, с които съвсем задръстиха София? Сега се дават милиони за чистенето на велоалеите от снега, а там няма нито един въртипедалковец. Сбъркана работа.
12
2
 
18
 
! Отговори
гост преди 6 години
Доброто в случая е, че не е началото на декември , а е края на март иначе трябваше да се закрие държавата за три месеца.
11
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първата грижа при сняг е за пешеходците, а не за колите. Какво е направено за пешеходците - нищо добро, а е станало по-лошо там, където са ринали сняг от улиците и е станало непроходимо за пешеходците. Където има стълби, нищо не е изчистено, нито вчера, нито тази сутрин, а стълби има както за подлезите така и при някои улици, напимер Малко Търново. Колите ще минат при този относително малък сняг, даже и да не се чисти. Пешеходците са затруднени. По изчистените от сняг велоалеи защо няма въртипед
10
0
 
19
 
! Отговори
куката преди 6 години
Не ги е изненадал снега, те просто така си вършат работата! Няма ли далавера няма и работа!
9
13
 
7
 
! Отговори
Живко преди 6 години
Комунистите не са истинска опозиция - те са плюещи по всичко, което не е извършено от червените. БСП е първосигнална във всяко отношение.
8
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега е демокрация и улиците са на всички, закрепете си отпреде на автомобила по едно гребло не сте ли виждали краварите по филмите слагат на пикапа едно гребло и чистят никой не чака наготово. Щом искате евроатлантизъм ще си чистите, като ходих във Русия нагоре към Сибир около шосетата 2 м сняг дето са ринали снегорините и така става стена после не навява Руснаците са му хванали цаката Русия е бъдещето и чистят със едни шнекове не орат по асвалта като краварите и като нас.
7
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз мисля,че снегът всяка година изненадва столичната община.
6
5
 
24
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 6 години
Излизайки за работа вчера, колите едвам се движеха от поледица и едва 5-10 см сняг. Съвсем сериозно ви казвам, в 9 сутринта никой нищо не беше почистил , а се разминах с един снегорин с вдигнато витло на път за работа. ОСТАВКА!
5
16
 
6
 
! Отговори
ОБЕКТИВЕН преди 6 години
В 7ч ДРУЖБА 1 БЕШЕ ПЕРФЕКТНО ИЗЧИСТЕНА.
4
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Boko boМи излез кандидатирай се за кмет и оправи нещата. Даже ще гласувам за теб да ти гледам сеира.
3
5
 
34
 
! Отговори
Boko bo преди 6 години
Тези хора не са за тази работа. Те живеят в друг свят а не тук и сега и с нашите проблеми. Това само означава, че тяхното място не е там. Когато властта е далеч от хората ето това е резултата. Паралелна реалност и наглост до безкрай. Моята съвест е чиста Аз за тях не съм гласувал никога и никога няма и да го направя.
2
13
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ех майка му стара падне малко сняг и всички почват да пискат някой да ги спасява! Я хванете лопатите за сняг и слезте поне си изчистете пред блока балкански селяни!
1
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Една тунингована *** от Самоков още ли е кмет ?За един приятел, ерген - питам.