Проф. Габровски за "Пирогов": Може да се намалят разходите

Надява се оздравителният план да е за добро
24 мар 2018 15:00, Петя Славова
11
Проф. Габровски за "Пирогов": Може да се намалят разходите
Снимка: архив, Булфото

"Пирогов" е една много голяма и тежка структура, чиято специфика трудно би вървяла с една финансова ефективност. Тригодишният оздравителен план, който болницата започва да изпълнява, обаче, ѝ дава шанс, без да променя значително начина си на работа, да намали разходите си. Това каза пред Дарик заместник-директорът по лечебната дейност в "Пирогов" проф. Николай Габровски, който завежда и Клиниката по неврохирургия в лечебното заведение.
 
Тази седмица от болницата обявиха, че като част от плана настоящите 46 клиники и отделения ще бъдат окрупнени в 30, а 550 свободни щатни бройки за служители ще бъдат закрити.

Още по темата

Прокуратурата търси виновен за тежкото състояние на болниците у нас." Да се надяваме, че ще бъде за добро. Нещата звучат като един разумен план, както икономически, така и в чисто медицински аспект. Въпросът е да се повиши ефективността на болницата.

Пирогов е една много голяма и тежка структура със своите специфики и със своята много голяма отговорност, която носи, както по отношение на спешността, така и по отношение на едни от най-тежките случаи, които се концентрират тук.

Тази специфика трудно върви с една финансова ефективност, но мисля, че така, както са планирани и оформени нещата, наистина се дава шанс, без да променяме значително начина си на работа, без да променяме значително състава на екипите, просто да се получи едно прегрупиране, което да позволи намаляване на разходите и съответно по-голяма ефективност", каза  проф. Габровски.

" Много ми се иска хората да имат малко повече оптимизъм, спокойствие и надявам се оправдана вяра в това, че по-доброто предстои", посочи още заместник-директорът по лечебната дейност в "Пирогов".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Болницата на народа, където винаги можеш да отидеш и винаги ти помагат, подлежи на "оздравяване". И да има недостатъци, то те са незначителни сравнени зазата и доброто за болните хора. Там дори и полицаите са в помощ и съчувстващи към страдащите. А у нас "оздравяване" е известно, какво е - разпарчетосване, такси и всевъзможно искане на пари от осигурени хора, високомерно частническо отношение ... и ... безтегловност на болните.
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До холи лудВярно си луд ... можеби са ти предлагали операция за ампутиране на непочтеността ти.
9
0
 
0
 
! Отговори
гаранциите преди 6 години
Г-н началник, ама вие постъпвате като "умната и почтена "премиерка на Британия - "вероятно е Русия да е виновна за Скрипал". Е, то по тази логика и за нея е вероятно да е отровила Скрипал...Та ... на думата "Надява се оздравителният план да е за добро". Ами, ако надяването стане "не за добро"??? Ко прайм? Колко болни и нуждаещи се ще хвръкнат към небитието, заради вашето "надяване". Три пъти пироговци ме спасяваха, през нощта, стотинка не са ми поискали... А работят при примитивни условия...
8
1
 
1
 
! Отговори
холи луд преди 6 години
уникална болница уникално здравеопазване ...чакаш ,плащаш, предлагат ти операциики без необходимост за да има игра с здравната каса разбира се ,а за по сериозните неща направо към мазето с бетонените масички и хладилната камера
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
550 свободни щатни бройки -има ли толкова легла в Пирогов и толкова лекари
6
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А в "Пирогов" е такава мизврия, че не зв разказване. Само да не правят пак тези икономии за сметка на хората.
5
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как ще е за добро?! Нарушават се основни принципи на управлението в медицината и особено - спешната. Наличието на специализация чиновнниците го считат за дублиране!!! Медицинският персонал вече е дефицитен, чиновниците съкращават пенсионери!! В кондиция !!! Без да има млади заместници. А медицинските сестри хвърчат като наелектризирани от работа. Пореден "принос" в "НЕхуманната медицина" . Само който не е бил в"Пирогов"може да върши такива вредни глупости! Но май целта е друга??? Първото място!
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
TOZI GABROVSKI NE RAZBIRA NISHTO.PIROGOV TREBVA DA SE ZAKRIE,SHEFOVETE MU V ZATVORA,DA SE REORGANIZIRA,ZA DA MOGE DA FUNKZIONIRA OTNOVO.
3
1
 
14
 
! Отговори
The Ghost преди 6 години
проф. Николай Габровски е еталон за ТЪРГОВЕЦ и ТЪРГАШ, но в никакъв случай за ЛЕКАР. Ходил съм на преглед при него ( на цена от 60лв.) Разочарованието ми е пълно. Жената, която ми продаде вестника на входа на болница ми отдели повече време, отколкото Габровски за прегледа . Пълен и-д-и-о-т Да му приседнат парите дано !
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Притеснена жена в спешния кабинет на детската хирургия на Пирогов се обръща към дежурния лекар - детето глътна монета от един лев , моля ви помогнете , има ли опасност за живота ? Хирургът погледнал отекчено и казал не се притеснявайте госпожо нашият борд на директорите глътна 50 милиона и нищо им няма!
1
4
 
10
 
! Отговори
13 преди 6 години
PIROGOV E NAI- DOBRATA BOLNICA V BG, SPASOLA- NAI- MNOGO HORA!!!