20 нови електробуса пристигат в София през октомври

Те могат да изминат минимум 300 км с едно зареждане
20 апр 2018 16:20,
23
20 нови електробуса пристигат в София през октомври
Снимка: Facebook

До края на октомври в София ще пристигнат първите 20 електробуса за градския транспорт, съобщи във Facebook столичният кмет Йорданка Фандъкова. По думите на кмета, технологията им е с 324 kW батерия с бавен заряд, с която се изминават минимум 300 км с едно зареждане.

"Електробусите покриват най-високите технологични критерии, достъпни за хора със затруднения в придвижването и са климатизирани, посочи столичният кмет", посочи Фандъкова.

Още по темата

Още миналата година Столичната община реши да приключи с купуването на дизелови автобуси и да премине към такива на газ и електроавтобуси.

По този начин СОС се надява да подобри чистотата на въздуха в столицата. Освен инвестиция в автобуси, Столичната община купува и рециклирани трамвайни линии.

"Големите градове в световен мащаб се разрастват и наши основни предизвикателства са климатичните промени и опазването на околната среда и чистотата на атмосферния въздух, което е една от най-важните теми. В тази връзка Столична община от няколко години изпълнява много ясна стратегия за развитие на София като зелен и иновативен град и тази наша визия намира ясно отражение в проектите, които изпълняваме“, каза Фандъкова преди месец.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.